|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noče spat v vrtcu
12.9.2008 13:39:37   
topstar
Kako naj pripravim mojo dveletnico, da bo zaspala v vtcu? Že dva tedna ne spi popoldan. Vzgojiteljica pravi, da ne ve več kaj naredit. Začeli smo prvega, jokala je prva dva dni, zdaj je kar se tiče tega v redu. Gre rada v vrtec. edino spanje user posted image

Tudi doma je zaspala edino če sem se z njo vlegla in je rabila pol ure tudi eno, da se je umirila in zaspala. Saj sem pomislila že da ji popldansko spanje sploh ne rabi, pa ni tako. Je čisto cmerava..v glavnem sitna ni ta prava! Tudi ko pridemo domov sem jo probala že prepričat da se gremo malo vležt, pa ni govora je čisto naspidirana okrog petih pa čisto gotova...ampak kaj naj jo dam spat ob petih??? Da se mi zbudi ob trehuser posted image ,
tako vlečem nekakor do sedmih (prej je hodila spat ob devetih), ampak tudi ponoči ful slabo spi, ker je preutrujena in se non stop zbuja.

kakšen nasvet?

Če imava dve jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno po eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, imava vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Noče spat v vrtcu
12.9.2008 14:00:04   
piamaria
Identičen problrm smo imeli mi.Najprej, kakšna vzgojiteljica ne ve, kaj naj?To drugače ni tvoj problem.Pri nas, tisti, ki noče spančkat, leži in počiva ter posluša glasbo.Vem, da je zoperno, ker ne ve človek kaj bi, mi smo po pol leta uspeli, ampak je pa ajčkal v vrtcu, ko pa je vstal, se je šel pač igrat, lani še v večjo skupino, ker je tako v zapisniku vrtca, letos pa se uajčka in posluša glasbo pol urce in potem gleda knjigico, ga pa tudi pocrkljajo, čeprav jih je 24 v skupini.
Tako je treba, da je !
Naš je ponoči hodil k nama, potem, ko je trdo zaninkal, smo ga nesli v sobico in zatemnili okno, ja pomagalo, vsaj do pol sedme no.
LP

(odgovor članu topstar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.9.2008 21:34:22   
blak
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria

Identičen problrm smo imeli mi.Najprej, kakšna vzgojiteljica ne ve, kaj naj?To drugače ni tvoj problem.Pri nas, tisti, ki noče spančkat, leži in počiva ter posluša glasbo.Vem, da je zoperno, ker ne ve človek kaj bi, mi smo po pol leta uspeli, ampak je pa ajčkal v vrtcu, ko pa je vstal, se je šel pač igrat, lani še v večjo skupino, ker je tako v zapisniku vrtca, letos pa se uajčka in posluša glasbo pol urce in potem gleda knjigico, ga pa tudi pocrkljajo, čeprav jih je 24 v skupini.
Tako je treba, da je !
Naš je ponoči hodil k nama, potem, ko je trdo zaninkal, smo ga nesli v sobico in zatemnili okno, ja pomagalo, vsaj do pol sedme no.
LP

Meni se zdi, da bi topstar rada, da njena hči spi (saj bi ji drugače že ob 5ih padla dol)in da se je vzgojiteljica trudila, a ji ni uspelo. Al se motim?user posted image
Saj ne vem, kaj ti svetovat, ker praviš, da imaš tudi sama doma težave z uspavanjem. Morda je to samo eno obdobje. Tudi naš ga je imel. Zelo je težko zaspal, ali pa spal le urco, kar je zanj premalo (zdaj spi 3-3,5 ure). Na tvojem mestu bi se jaz trudila, da vsaj počiva, leži, se crkla, prebira knjigice, posluša pravljice...

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.9.2008 22:58:09   
pia2007
tudi jaz bi vas vprašala kako naj spravim 5 letnika da spi v vrtcu?
joče zjutraj ko ga pustim,ko začne kosilo malo zajoka
pol pa zaspi za pol ure in zdrži zvečer do 18h pol pa je že utrujen
mogoče je kaj narobe on mi ne pove?

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2008 13:07:39   
topstar

IZVIRNO SPOROČILO: blak

Meni se zdi, da bi topstar rada, da njena hči spi (saj bi ji drugače že ob 5ih padla dol)in da se je vzgojiteljica trudila, a ji ni uspelo. Al se motim?user posted image

Točno tako, jaz bi rada, da spi ker ta spanec še vedno potrebuje.

IZVIRNO SPOROČILO: piamaria

Najprej, kakšna vzgojiteljica ne ve, kaj naj?To drugače ni tvoj problem.

Seveda je moj problem saj je moj otrok user posted image ,. Ne me narobe razumet, vzgojiteljica je full uredu, tudi Nina jo je lepo sprejela in prve dni je bila prepričana, da ji bo uspelo. Ampak je vedno huje, ko je čas za spanje ji sploh na pamet ne pade in vzgojiteljica je ne more prepričat, da je njeno mesto na ležalniku. Ona hodi okoli in pokriva otroke jih boža ljubčka user posted image user posted image a je najmlajša v skupini user posted image se pogovarja 100 na uro, vzgojiteljica nima probleme s tem ker je ona budna, ampak tudi ona vidi, da ji spanje rabi.

Hvala punce.

Če imava dve jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno po eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, imava vsak po dve. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.9.2008 13:42:57   
Piruri
Mogoče je to le prehodna faza, zaradi spremembe (vrtec)...na tvojem mestu, bi jo, ko v vrtcu ne spi, jo zvečer daš bolj zgodaj spat...mogoče ti bo spala do jutra (kakšnih 12 ur) in ji bo spanec dovolj...
Sigurno se bo vse uredilo, ko se bo navadila na novo okolje in ritem vrtca...naj pa samo počiva v vrtcu, če noče spat...

www.by-ab.si

(odgovor članu topstar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.9.2008 12:02:41   
Marelica
Topstar, saj vem, da ti ne morem dat nekega recepta, sploh ker vem, kako so si malčki različni, vseeno pa mogoče nekaj, kar pri nas pomaga pri tavečji.

Z našo 2,5 letnico v vrtcu sploh ni težav s spanjem, doma pa tudi večinoma ne (razen ko so obiski in se ji poruši ritem). Zato imamo pa že od rojstva probleme s sinetom, pri katerem je delovala le doslednost in veliiiiika mera potrpljenja in prilagajanja. Zdaj, ko se mi je doma navadil ob 12h lepo zaspat, vedno po obroku in po istih ceremonialih (tudi če je za pol minutke izjokal svojo jezico, se je vedno hitro lepo umiril in zaspal)... no, zdaj mi je pa zaradi vrtca padel iz tega ritma in čez ta vikend smo imeli sam ojojoj s tem uspavanjem, pa še ni zaspal več kot za urco (prej obvezno potegnil najmanj 2 uri pa pol. Pri njem mi je največji problem, ker je še toliko majhen, da se ga ne da še z besedami obračat. Ti pa mogoče lahko vseeno že izkoristiš dojemanje tvoje 2 letnice. Veliko se z njo pogovarjaj in ji skušaj dopovedat, da je ura za spanje. Pri nas velja, da ko je ura 12 (jo prav pogledam in jo pokažem hčerki, pa čeprav lahko kaže že pol ure čez, saj to še ne ve) je ura za spanje in ni debate. Ko je zvečer ura 8 je tudi čas za spanje in ni pogajanj. Probaj ji tole uro dat kot eno oprijemljivo dejstvo, na katerega se boš vedno sklicevala. Pa naj ji v vrtcu enako povedo. Ura je toliko in toliko, otroci morajo zdaj spat, ker so utrujeni.

Vso srečo pa poročaj, kako vama gre!user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu Piruri)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Otrokom jemljemo možnost slabih izku...
Vzamemo jim izkušnjo padcev in bolečine, vzamemo jim izkušnje. Mislimo, da jim bomo s tem olajšali odraščanje, vendar ji...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?