|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Njoki, tortelini itd
3.8.2007 9:28:57   
Strawberrie Cherrie
Kakšne omake dajete na njoke? Jaz večinoma gorgonzolino, pa bi rada poizkusila še kaj drugega...

Pa recimo kaj kombinirate s toretelini in podobno.

ME mal zanima, da ne bo vedno klasično.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Njoki, tortelini itd
3.8.2007 9:37:23   
Enolla
Njoki so pnavadi z bolognsko ali pa golažem, tortelini pa samostojno z malo surovega masla in parmezana ali pa kot priloga puranjemu oz. piščanjčjemu fileju v smetanovi omaki.  Lahko narediš tudi paradižnikovo omako ali pa pesto genovese, čeprav meni gre oboje bolje k pašti, pa ne vem zakaj.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.8.2007 9:43:52   
Anonimen
Ma kaj jaz vem,mi njoke jemo,ali z golažem ali pa z štirimi siri.
torteline pa na maslu in parmezanu.
Lahko skuhaš golaž iz divjačine poleg njokov.

njokih:

Krompirjevi njoki
Krompirjevi njoki so tradicionalna kraška jed. Gospodinje so jih nekoč pripravljale ob nedeljah in praznikih, da so z njimi izboljšale kosilo. Tudi danes so priljubljena jed, s katero postrežejo v vsaki gostilni. Pripravimo jih tako, da najprej v kropu skuhamo cel, neolupljen krompir. Še vročega hitro olupimo, dvakrat pretlačimo in dosolimo. Krompirju dodamo jajca in pri številu jajc ne "šparamo". Dodamo še moko in vse skupaj zamesimo v gladko, elegantno testo, ki ga oblikujemo v ozko podolgovato štručko. Z nožem jo narežemo na koščke in iz njih v dlaneh oblikujemo njokce.
Njokce damo kuhat v slan krop. Ko priplavajo na vrh, počakamo še minuto, da povrejo, nato jih odcedimo in ponudimo z različnimi omakami. Okusni so z divjačinskim golažem, kot priloga k telečji in svinjski krači, s telečjo pečenko in zvitimi telečjimi prsmi. Priležejo pa se tudi s sirovo omako, golažem in paradižnikovo omako.

Špinačni njoki
Špinačne njoke pripravimo podobno kot krompirjeve, le da v posebni posodi skuhamo špinačo, jo odcedimo, na drobno sesekljamo in še enkrat močno odtisnemo v krpi. Nato špinačo premešamo s skuto. To maso dodamo dvakrat pretlačenemu in dosoljenemu kuhanemu krompirju. Dodamo še jajca in vse skupaj dobro premešamo. Nato pri pripravi sledimo gornjemu receptu za krompirjeve njoke.

Kruhovi njoki
Če je pri hiši kdaj ostalo kaj kruha, so ga gospodinje posušile in prihranile za pripravo kruhovih njokov. Tako je tudi danes. Suh kruh narežemo na kocke in ga prelijemo z vročim mlekom. Nato ga pokrijemo in pustimo stati nekaj minut, da se dobro prepoji z mlekom. Čez nekaj minut dodamo masi jajce, sol in sesekljan peteršilj ter vse skupaj dobro premešamo. S pomočjo ščepca moke v dlaneh oblikujemo okrogle njoke, ki naj bodo veliki kot manjša pest. Skuhamo jih v slanem kropu ali na sopari.
Za boljši okus ponekod dodajo masi tudi pocvrto panceto, malo skute ali pocvrto čebulo. Nekatere gospodinje uporabijo za pripravo njokov le bel kruh, medtem ko so druge prepričane, da so njoki še boljši, če jih pripravimo tudi iz črnega in drugih vrst kruha. Njoke lahko zabelimo s kruhovimi drobtinicami ali pa jih postrežemo skupaj z mesom, na primer s svinjsko kračo. Posebno okusni so z divjačinskim golažem

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.8.2007 9:46:27   
Anonimen
tortelini  (sirovi ) so dobri  tudi s skuto in lososom ali s pestom
njoki pa z vsem user posted image  : golaž, s pršutom in refoškom, špinačo.....

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.8.2007 9:49:23   
Felicity
njoki + omaka iz belušev + pršut
njoki + bučke + gambereti v smetanovi omaki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.8.2007 9:54:40   
Anonimen
Njoki:
-bolonjska omaka
-golaž
-smetanova omaka z zelenjavo in piščancem
-omaka iz bučk in običajno piščanec
-sirova omaka(z orehi)
-njoki z bolonjsko...potreseni s sirom in zapečeni v pečici
-omaka iz paradižnika, paprike, korenčka...

Tortelini:
-tunina omaka(pelati, tuna, česen, čebula, začimbe)
-bolonjska omaka
-samo z tuno in potreseni z parmezanom
-z omako iz kisle smetane, koruze, kislih kumaric in tune

(odgovor članu Felicity)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.8.2007 10:30:41   
Anonimen
tortelini - s smetanovo omako (kilsa smetana + parmezan + vegeta + drobnjak + jajce) to preliješ čez vroče torteline, je zelo okusno!

Njoki - z golažom, haše omako...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
3.8.2007 10:43:58   
Jessy
Njoki z golažem ali priloga k mesu.

Torteline dam kot prilogo k mesu, velikokrat samo maslo dam gor in parmezan, včasih tudi zlatorumeno zapečene drobtinice.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.8.2007 10:59:19   
Strawberrie Cherrie
Karin, a mi poveš recept za smetanovo omako s piščancem?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.8.2007 11:58:51   
catja2
Tortelini z zelenjavno smetanovo omako (papriko, čebulo in korenček dušiš; potem dodaš topljeni sir v lističih in sladko smetano)

Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2007 12:00:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Karin, a mi poveš recept za smetanovo omako s piščancem?

Jaz skuham brokoli pa baby korenček, popečem piščanca, čez piščanca polijem smetano, dodam kkšn zdenka sirček al pa dva, začimbe, vržem not še zelenjavo, pustim da prevre in ..... mnjam

Pa ful hitro je.

Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2007 16:12:06   
trixi
Še ena malce manj poznana omaka za njoke- na maslu popraženi lističi žajblja in rezine pršuta. Zelo dober in nenavaden okus.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?