picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: katipi Tole sem danes dobila na moj e naslov, nisem pa preverjala, če je katera že pripopala sem gor. Novica 06.04.2010 Obvestilo glede obveščanja o izteku pravice do otroškega dodatka Vse prejemnike otroških dodatkov obveščamo, da bomo z mesecem aprilom 2010 prenehali pošiljati obvestila o izteku pravice do otroškega dodatka. Prejemnike otroških dodatkov zato opozarjamo, naj preverijo, kdaj jim poteče pravica do otroškega dodatka, kar je navedeno v odločbi, ki so jo prejeli, da bodo pravočasno vložili novo vlogo. Ministrstvo se je za to določilo zaradi racionalizacije poslovanja, saj obveščanje o izteku pravice do otroškega dodatka letno znese okoli 76.500 evrov. Ministrstvo je doslej obveščalo le o izteku pravice do otroškega dodatka, ne pa tudi o izteku pravice do prejemanja drugih transferjev. Smotrna odlocitev, vendar.... imamo e-davke, e-upravo... vsi smo nekako e-naravnani, nihce se pa ne spomni, da se lahko uporabniki, ki se prijavijo v e-sistem obvescajo tudi po elektronski posti, kar letno znese 0,00 eur. Celo avtomaticno se lahko posilja, na podlagi datuma navedenega v odlocbi. Poskrbeti za manjse stroske ne pomeni vedno prikrajsati nekoga za dolocen privilegij, olajsavo ali pravico. Vcasih je dovolj reorganizirati se. Enako velja tudi za registracijo avtomobila, prijave zacasnega bivalisca, potek osebne izkaznice ali potnega lista, vozniskega dovoljenja.... ipd... Se absolutno strinjam. Tut sama sem takoj pomislila na e-obveščanje...sej ga dobim še iz knjižnice... (ok, razlika je v tem, da je knjižnici v interesu, da dobi knjigo nazaj...) Čist z vsemi stvarmi bi lahko tako nardil...In priznam, meni je blo tut ful komot, da so me obvestil, ker ful nimam stvari v glavi, kdaj so kaki roki, itd. Pa imam samo enega otroka, kaj šele da jih imam več...(ma zmeša se mi od vseh podatkov, do kdaj je treba oddat kake papirje, itd.)
|