Nič več obvestil (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

katipi -> Nič več obvestil (19.4.2010 1:19:35)

Tole sem danes dobila na moj e naslov, nisem pa preverjala, če je katera že pripopala sem gor.

Novica 06.04.2010   Obvestilo glede obveščanja o izteku pravice do otroškega dodatka  
Vse prejemnike otroških dodatkov obveščamo, da bomo z mesecem aprilom 2010 prenehali pošiljati obvestila o izteku pravice do otroškega dodatka. Prejemnike otroških dodatkov zato opozarjamo, naj preverijo, kdaj jim poteče pravica do otroškega dodatka, kar je navedeno v odločbi, ki so jo prejeli, da bodo pravočasno vložili novo vlogo. Ministrstvo se je za to določilo zaradi racionalizacije poslovanja, saj obveščanje o izteku pravice do otroškega dodatka letno znese okoli 76.500 evrov. Ministrstvo je doslej obveščalo le o izteku pravice do otroškega dodatka, ne pa tudi o izteku pravice do prejemanja drugih transferjev.  

TomTaylor -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 9:39:48)

Hvala za obvestilo. Odločitev pa podpiram. 

HuAnita -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 10:08:05)

Ok, se strinjam, da bodo teh nekaj deset tisoč evrov prihranili zaradi pošte, še nekaj toliko pa s tem, ko bomo pozabile pravočasno oddati vlogo in potem za tisti mesec ne bomo dobile...
Meni je bilo to blazno 'kamot', da so me pisnemo obvestili, priznam.
Zdi pa se mi tudi, da je še veliko 'transferjev' v državi, kjer bi se bistveno višje vsote prihranile...

Misek -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 10:09:55)

IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Tole sem danes dobila na moj e naslov, nisem pa preverjala, če je katera že pripopala sem gor.

Novica 06.04.2010   Obvestilo glede obveščanja o izteku pravice do otroškega dodatka  
Vse prejemnike otroških dodatkov obveščamo, da bomo z mesecem aprilom 2010 prenehali pošiljati obvestila o izteku pravice do otroškega dodatka. Prejemnike otroških dodatkov zato opozarjamo, naj preverijo, kdaj jim poteče pravica do otroškega dodatka, kar je navedeno v odločbi, ki so jo prejeli, da bodo pravočasno vložili novo vlogo. Ministrstvo se je za to določilo zaradi racionalizacije poslovanja, saj obveščanje o izteku pravice do otroškega dodatka letno znese okoli 76.500 evrov. Ministrstvo je doslej obveščalo le o izteku pravice do otroškega dodatka, ne pa tudi o izteku pravice do prejemanja drugih transferjev.  

Smotrna odlocitev, vendar....
imamo e-davke, e-upravo... vsi smo nekako e-naravnani, nihce se pa ne spomni, da se lahko uporabniki, ki se prijavijo v e-sistem obvescajo tudi po elektronski posti, kar letno znese 0,00 eur. Celo avtomaticno se lahko posilja, na podlagi datuma navedenega v odlocbi.
Poskrbeti za manjse stroske ne pomeni vedno prikrajsati nekoga za dolocen privilegij, olajsavo ali pravico. Vcasih je dovolj reorganizirati se.
Enako velja tudi za registracijo avtomobila, prijave zacasnega bivalisca, potek osebne izkaznice ali potnega lista, vozniskega dovoljenja.... ipd...

špelin@ -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 10:13:10)

Ja, čez komot ga ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], grem hitro pogledat na odločbo, kdaj poteče. Se mi zdi, da nekje septembra, oktobra, ampak zihr pa nisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]

picola1 -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 13:08:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Smotrna odlocitev, vendar....
imamo e-davke, e-upravo... vsi smo nekako e-naravnani, nihce se pa ne spomni, da se lahko uporabniki, ki se prijavijo v e-sistem obvescajo tudi po elektronski posti, kar letno znese 0,00 eur. Celo avtomaticno se lahko posilja, na podlagi datuma navedenega v odlocbi.
Poskrbeti za manjse stroske ne pomeni vedno prikrajsati nekoga za dolocen privilegij, olajsavo ali pravico. Vcasih je dovolj reorganizirati se.
Enako velja tudi za registracijo avtomobila, prijave zacasnega bivalisca, potek osebne izkaznice ali potnega lista, vozniskega dovoljenja.... ipd...

Se absolutno strinjam. Tut sama sem takoj pomislila na e-obveščanje...sej ga dobim še iz knjižnice...[sm=smiley36.gif]
(ok, razlika je v tem, da je knjižnici v interesu, da dobi knjigo nazaj...) Čist z vsemi stvarmi bi lahko tako nardil...In priznam, meni je blo tut ful komot, da so me obvestil, ker ful nimam stvari v glavi, kdaj so kaki roki, itd. Pa imam samo enega otroka, kaj šele da jih imam več...(ma zmeša se mi od vseh podatkov, do kdaj je treba oddat kake papirje, itd.)

magda_velepič -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 13:12:14)

Ja to je res,da bodo prišparali kam pa bo šel ta denar pa je vprašanje.Mislim pa,da bodo več zaslužili ko bodo nekateri pozabili oddat pravočasno vlogo in ne dobijo za nazaj otroških.Sem sama eno leto pozabila priznam ne morem meti v glavi vsega res ne poleg tolk datumov kot jih imam že pri dr.pa okoli še to.Sem si pa vedno od takrat,ko sem pozabila napisala na velko na koledar decembra:ODDAT VLOGO ZA OTROŠKE DO KONC JANUARJA.Tako sem potem vedno mela na pregledu cel december.

zmajaz -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 13:15:26)

Ja si pač sam nastaviš opomnike, pa je. Jaz si vse pišem v Google koledar (prek Gmaila) in si nastavim, da nekaj dni prej ali tisti dan (odvisno, za kaj gre), dobim e-poštno opozorilo, pa je to to. Zakaj bi nas pa bili oni dolžni obveščati, saj se gre za nas. Drugače pa tudi e-uprava omogoča, da si pri njih nastaviš e-poštno pošiljanja opomnikov o zadevah, ki jih imajo v svojih evidnecah (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje, tehnični pregled avtomobila, prometno dovoljenje ...). Pa še sam lahko tam dodaš podatke iz lastne evidence in te isto obvešča.

picola1 -> RE: Nič več obvestil (19.4.2010 13:23:51)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Ja si pač sam nastaviš opomnike, pa je. Jaz si vse pišem v Google koledar (prek Gmaila) in si nastavim, da nekaj dni prej ali tisti dan (odvisno, za kaj gre), dobim e-poštno opozorilo, pa je to to. Zakaj bi nas pa bili oni dolžni obveščati, saj se gre za nas. Drugače pa tudi e-uprava omogoča, da si pri njih nastaviš e-poštno pošiljanja opomnikov o zadevah, ki jih imajo v svojih evidnecah (osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje, tehnični pregled avtomobila, prometno dovoljenje ...). Pa še sam lahko tam dodaš podatke iz lastne evidence in te isto obvešča.

Sej se strinjam s tem, da niso dolžni...sam je pa fajn...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Hm...Google koledar...ni slaba ideja.Tnx.[sm=smiley1.gif]

Stran: [1]