|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nezdravo življenje - zanositev
9.1.2010 9:06:48   
katja86
Stara sem 23 in ne morem glih trdit da živim zdravo. Skadim skoraj škatlico cigaretov na dan, vsak vikend prežuramo, jem nezdravo.

Od vedno pa sem vedla, da hočem imet otroka kot nekadilka, plan je bil nehat kadit pol leta prej, in zanosit v primernih pogojih (stanovanje, služba) ter tako, da jem zdravo in tri mesce prej pijem folno kislino itd. To je bla odločitev pri kateri vem da nebi sprejemala kompromisov, ker ne mislim zastrupljat nekoga drugega med nosečnostjo.

Trenutno sem na tabletkah yasminelle, zadnji teden decembra sem imela 7 dnevni premor med katerim nisem dobila krvavitve. Po premoru sem začela z novo škatlico, ker naj nebi blo nič čudnega če ne dobiš kdaj krvavitve. Zdaj pa sem polna dvomom in grem ta teden nardit test. Zanima me, če se odločiš otroka obdržat kljub temu, da ni načrtovan in da si živel nezdravo, ko si zanosil, kakšni so tej vplivi na plod, ki je v prvem trimesečju v polnem razvoju?Koliko škode ''je narjeno''?Kot tudi to, kakšen je vpliv pitja kontracepcijskih tablet med zanositvijo ali po njej, ker npr nisi vedel, da si noseč oz si sklepal da je samo izostanek menstruacije zaradi prilagajanja telesa na hormone in si pil dalje tablete še dva tedna.user posted image

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nezdravo življenje - zanositev
9.1.2010 9:35:35   
mateyka
jemanje tabletk naj ne bi blo problematično. od mojega moža sestra jih je jemala vso prvo tromesečje, ker je mela krvavitve in sploh ni blo znakov, da je zanosila (ko so ugotovili, da je noseča je bilo že predaleč za pomislit na splav), pa je blo vse ok z otrokom.
kar se tiče nezdravega življenja in vpliva na plod - lahko da bo kaj narobe, lahko pa da ne. to vidiš po pregledih ali pri porodu. je pa pri vsakem posamezniku drugače. ne da se rečt tako na pamet.

(odgovor članu katja86)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.1.2010 10:12:27   
Najaa
Te zdajšnje tabletke so narejene z zelo malo hormoni tak da je skoraj nemogoče, da bi bilo zarad njih kaj narobe. Ne vem pa ziher, ker jih sama nisem jemala ko sem zanosila. Kar se tiče nezdravega življenja pa tud ne vpliva kaj dosti. Vsaj prve tri mesece ne, saj plod vzame od mame samo najbolj čiste in zdrava hranila v telesu. 

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.1.2010 10:50:35   
ledenaa
če ni M med premori je samo DOBER znak in ne slab

(odgovor članu katja86)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2010 10:58:38   
manna
S takim nezdravim življenjem lahko škoduješ plodu ali pa ne - loterija! Na srečo je mati narava tako poskrbela, da se plod ohrani če je vse OK, če pa kaj ne štima, pa odmre sam v prvih tednih. Kontracepcijske tablete pa menda ne škodijo nič. Če je narejena škoda, potem plod odmre, sicer pa se razvija naprej brez posledic.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2010 16:20:09   
Anonimen
verjetno gre res za loterijo, čeprav nekateri pravijo da prva 2 meseca ne vplivaš bistveno na razvoj user posted image ... newemuser posted image poznam eno punco, ki 7 mesecev ni vedla, da je noseča in je res ful pila in kadila (2 škatli na dan, pila pa same žgane pijače večkrat na teden). no z maličko je zdaj vse v redu. poznam pa enega fanta, od katere mama je delala isto celo nosečnost in ima posledice od tega: nima vseh prstov na rokah, noge ma kratke in eno celo krajšo od druge itd.

in pa moj primer: jaz sem tudi ogromno prežurala, vsak vikend in še katerokrat čez teden (študentka pačuser posted image ), kadila sem sicer samo takrat, ko sem šla žurat ampak ni šlo za zanemarljive količine. prvi test nosečnosti je bil negativen, drugi pa je bil pozitiven in potem sem takoj odsekala z vsem tem ... takrat sem bla noseča nekje 6t. danes imam zdravo user posted image staro nekaj mesecevuser posted image   katja86, če hočeš mi lahko pišeš tudi na zs, mislim da sva tudi nekje isto stariuser posted image

(odgovor članu manna)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2010 16:23:19   
Anonimen
popravek: če hočeš lahko jaz tebi pišem na zs, ker sem na tej temi anonimnauser posted image aja, hotela sem še dodat, da ko sem zvedla da sem noseča, sem pustla ta nezdrav način življenja in se začela zdravo prehranjevat in vse, tako da sem se potem celo nosečnost do zadnjega dne počutila ODLIČNO in bila polna energijeuser posted image samo ta pravi razlog sem rabla za spremembo načina življenjauser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2010 13:23:40   
Zamima
user posted image pohvalno, da kljub temu, da otrok (če si noseča) ni bil načrtovan in da imaš svoj stil življenja, pomisliš na to, da boš naredila vse zato, da bo z otrokom vse v najlepšem redu. Če pa bodo cigareti in vse ostalo pustili posledice ali ne pa nihče po moje ne more vedet, nekateri živijo zelo zdravo, pa se žal kaj zalomi user posted image

Želim ti, da se izteče, tako kot si sama želiš

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.1.2010 13:32:59   
baguSka
e pa pri vsakem posamezniku drugač

tocno tako! tud KT so ze slabo vplivale ne plod... vse ej lahko vplivno, lahko pa nic!

Poslušaj svoje srce in življenje bo poslušalo tebe.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?