katja86 -> Nezdravo življenje - zanositev (9.1.2010 9:06:48)
|
Stara sem 23 in ne morem glih trdit da živim zdravo. Skadim skoraj škatlico cigaretov na dan, vsak vikend prežuramo, jem nezdravo. Od vedno pa sem vedla, da hočem imet otroka kot nekadilka, plan je bil nehat kadit pol leta prej, in zanosit v primernih pogojih (stanovanje, služba) ter tako, da jem zdravo in tri mesce prej pijem folno kislino itd. To je bla odločitev pri kateri vem da nebi sprejemala kompromisov, ker ne mislim zastrupljat nekoga drugega med nosečnostjo. Trenutno sem na tabletkah yasminelle, zadnji teden decembra sem imela 7 dnevni premor med katerim nisem dobila krvavitve. Po premoru sem začela z novo škatlico, ker naj nebi blo nič čudnega če ne dobiš kdaj krvavitve. Zdaj pa sem polna dvomom in grem ta teden nardit test. Zanima me, če se odločiš otroka obdržat kljub temu, da ni načrtovan in da si živel nezdravo, ko si zanosil, kakšni so tej vplivi na plod, ki je v prvem trimesečju v polnem razvoju?Koliko škode ''je narjeno''?Kot tudi to, kakšen je vpliv pitja kontracepcijskih tablet med zanositvijo ali po njej, ker npr nisi vedel, da si noseč oz si sklepal da je samo izostanek menstruacije zaradi prilagajanja telesa na hormone in si pil dalje tablete še dva tedna.[sm=zmeden.gif] Hvala
|
|
|
|