|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nevem kako naprej
3.11.2007 23:03:33   
Anonimen
Včeraj sem naredila test, ki je pokazaluser posted image . full sem zmedena, ker nevem kaj narediti, to je moja 3. nosečnost. Imam ze dva otroka in med zadnjima dvema bi bila razlika dve leti.
Saj ne da si ga nebi želela, a se mi zdi da me je malo šokiralo, bojim se premajhne razlike, kako bomo folgal, že pri tazadnjem sem imela občutek da imam poporodno deprsijo, ne sicer v tako obliki, da bi se morala zdraviti, a vendar...

Partner se sicer bolj nagiba k temu da naj se sama odločim, da je lepo videti tri otroke, sam da koliko skrbi je in da že tako imava malo časa za otroka ker sva oba v takšnih podjetjih da sva doma šele ob 6h zvečer.

Sem mislila, da bi sedaj naredila mal pavze in čez nekaj let imela še tretjega, sedaj pa to.

Nebi si rada karkoli očitala nekoč, vendar sem res tako zmedena, da sploh nevem kaj naj naredim...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nevem kako naprej
3.11.2007 23:06:13   
Anonimen
Nima vsaka takega moža s takim mišljenjem . Vsa pohvala mu.user posted image
Odločitev pa je seveda skupna.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2007 23:07:44   
MAŠKA
Moje mnenje: če si že razmišlala o tem, da bi nekoč imela tri, potem pusti življenje tej pikici. Potem pa ne pozabit na zaščito! Odločitev je pa tvoja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2007 23:09:06   
Gina
Prespi, razmisli, saj čisto danes se ti pa ni treba odločit ane. Pretehtaj, a bi šlo al ne, kdaj bi bila ti bolj srečna, a bi bila sploh srečna, a bi zmogla, ....in šele potem se odloči. Pa nujno se usedi s tvojim. Ne more in ne sme te odločitve prepustiti tebi, to je prehudo breme. Saj vendar nisi sama ustvarila situacije, sta bila oba poleg. Če reče, da mu je vseeno, da se sama odloči, je to prelaganje. Če bi ti mogoče vedela, da se bo on odpovedal temu in temu in temu, da boste lažje živeli, da ti bo zrihtal pomoč pri delu ali varstvu, in podobno, je to nekaj drugega, kot če reče, karkoli boš rekla, je ok (itak se me ne tiče, ti si mama). Matr bi ga jaz....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.11.2007 23:27:37   
malecka
se podpišem pod maško user posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.11.2007 23:51:32   
Marogica
Tudi jaz mislim, da je najbolje, da malo prespiš vse skupaj....In če misliš imeti 3...kaj pa vem, je bolje takoj, kot pa po nekaj letih jovo na novo, druga dva pa bosta že iz "ta najhujšega" ven. Ne vem, meni bi se zdelo, da ni konca in bi se počasi spraševala, kdaj bo prišel zopet čas samo za naju??

Premisli...in vsekakor ti naj pri tvoji odločitvi pomaga, kajti odločitev ne sme biti samo tvoja, kajti kakorkoli se bosta odločila, fer je, da "breme" nosita oba.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2007 5:55:51   
lelaval
Tvoja user posted image  je posledica del vaju obeh, zato ne more odločitve o tem, ali boš user posted image  obdržala ali ne, prepustit le tebi. Praviš, da si želiš 3. user posted image , a kasneje - kaj pa tvoj partner - ima iste želje?
Morala se bosta skupaj vsest in se skupaj odločit. Če imaš željo po 3 - ali nimaš sedaj priložnosti?
Sama sem tudi vedno govorila, da bom imela 3, a po dveh zaporednih user posted image  sem to željo potisnila v ozadje. Ko pa sem 6 let po 2. porodu zagledala user posted image , sem najprej pomislila, da user posted image  ne bom obdržala. A najina zadnja odločitev je bila, da tega user posted image  sprejmeva. (so me prepričale besede ene od RR-ovk, "da bo otroka lažje nosila po rokah, kot pa na vesti" . In tudi moj je bil tega mnenja. Danes je najmlajša pravi sonček v naši družini. user posted image  Je res, da je pri 3 otrocih več odrekanja, stroški so malo večji (konec koncev pa otroci danes ne rabijo dobit vse, kar imajo drugi in vse, kar si zmislijo).
Vsekakor pa razmislita in naredita, kot se vama zdi najbolje in kot vama vajina vest narekuje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2007 6:55:27   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem mislila, da bi sedaj naredila mal pavze in čez nekaj let imela še tretjega, sedaj pa to.

če si nekoč želela še enega otroka je sedaj zgleda prišel čas, otrok se je sam napovedal. splav ni enostavna zadeva, niti preprosta. moraš imeti res dober razlog, da boš prepričana v to. ker čez par let boš pa jokala in štela dneve, kdaj naj bi se rodil. in vedno boš govorila, da ste imeli še enega otroka.

kot sem jaz prebrala ima samo ona pomisleke zaradi psihe, mož se je že odločil za. če pogledaš dobre strani boš imela pa eno leto časa za otroke, potem pa mogoče skrajšan delovni čas ali zamenjava službe, ker prihod ob 18h je precej pozen, kdo pa medtem skrbi za otroke?

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2007 7:17:48   
Naty*Taja
Kot so rekle že predhodnice, bolje imeti otroka na rokah, kot na vesti, tudi moje mišljenje je tako. Sama imam 2,5 in 1,3 leta stara in če bi zdejle po nesreči zanosla nebi mogla drugega kot rodit. Po moje smo mamice sposobne ogromno in jaz verjamem, da ti bo uspelo. Dve leti niti ni tako grozno mala razlika. Našadva sta bila 15 m in ko zdejle gledam, da smo dobili dojenčka, ko je bil tavečji star toliko kot je tamala trenutno, se mi zdi nemogoče. V situaciji pa sem razmišljala bolj na to, kako se organizirat in si poenostavit zadeve. Pri dveh letih je otrok že zelo samostojen - pove, da je lačen, žejen, kaj ga boli...edino kar bo so dvojne pleničke, ali pa tudi to ne nujno.
V glavnem kar se tiče odločitve je to breme obeh, je pa definitivno da boš ti bolj prizadeta v primeru splava in boš nosila večje breme če boš otroka obdržala, zato s te strani razumem tvojega moža v tem smislu, da se zaveda, da bo kakršnakoli odločitev bolj dotikala tebe. Vsekakor pa nosi del odgovornosti in ti je dolžan nudit podporo v vsakem primeru.
Jaz navijam za otročka....

MONTIGNAC

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2007 8:01:27   
Colt
Navijam za življenje user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2007 8:25:17   
Teya*D.
hojla!
Glej jaz rečem, da ga obdrži, ker boš pozneje res obžalovala. Poznam primer, ko si danes mamica dveh otrok očita, da je v preteklosti naredila splav, saj vedno, ko vidi kakšnega otroka, si misli da bi lahko bil njen in se sprašuje kako bi bilo. Sama sem se mučila, da smo dobili našo pikico, ki je zdaj stara 4m in zgodilo se je da spet pričakujemo.
Razlika bo komaj eno leto in sama si mislim, da ne morem ubit bitjeca za katerega so mi najprej rekli, da ga sploh ne bom mogla imet. Potem pa se moram tudi jaz bolj zaščititi ker zdaj pa se očitno nebomo mogli ustavit user posted image , če jih prej nismo mogli imet!
lep dan

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2007 9:02:45   
Janya
Taki posti me vedno tako razjezijo in pretresejo.
Ker take "nesereče" so bile upravičene pred 40 leti, ko ni bilo zaščit, ne pa zdaj, ko je taka izbira.
Pa ne me narobe razumet. Sama sva se po prvi pupi tako trudila, da bi imela še kakšnega škrata in nama kar ni šlo.4 SS in IMN so naju vedno tako potrli, da si ne morem predstavljat kako nekdo zavestno pride na kliniko in nredi abortus. user posted image  user posted image  Saj vem da so tu odločitve vsakega posameznika in vsak nosi tudi posledice takega dejanja, samo ne razumem kako se hudiča ne zavedaš tega, če imaš spolni odnos, da lahko zanosiš user posted image  vedno obstaja procent možnosti.
Ko sem po 12 letih truda zanosila z trojčki in ko mi je ginekologinja rekla da jih lahko reducirajo, nisem o tem sploh razmišljala, vsem sem dala možnost preživetja, ker so bile spočete  zaradi naju. 
ZAto pametno se odloči anonimna in v bodoče, ne bodi tako zaposlena da pozabiš na zaščito.
Pa oprosti če sem bila malo ostra.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2007 9:17:21   
tanikaa
Jaz se popolnoma strinjam z Gino. Kot ponavadi. user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Janya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2007 9:28:10   
caillou
Ja, to se bosta pa samo vidva mogla dol vsest in  pogovorit. Naša mnenja so preveč subjektivna. Vsaka na svojo stran vleče. Če ti to kaj pomaga, naj ti povem , da bi ga jaz sigurno obdržalauser posted image

Pismo, še danes mi ni jasno kako lahko zanosiš po nesreči ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2007 9:30:09   
flikflak
Premisli...in vsekakor ti naj pri tvoji odločitvi pomaga, kajti odločitev ne sme biti samo tvoja, kajti kakorkoli se bosta odločila, fer je, da "breme" nosita oba.

Res je!
Naj ti povem, da je tudi naju tretji user posted image  malo presenetil.Toda po temeljitem pogovoru in vseh za-jih in ne-jih sva se odločila skupaj in ni nama žal. Naj ti povem, da je razlika med prvim in drugim,drugim in tretjim dve leti in pol.Ja včasih je res kak dan ko je malo bolj naporen,ampak če sta dva,ki si znata razdeliti delo in pomagati,če je kje tudi pomoč babic ali dedijev, je pač lažje.
Nama  vsi govorijo,da bo to kar ornk finančni šok, predvsem ko se bo začela šola. Midva pa praviva - vse se da,če se hoče, tisto kar bi bilo namenjeno samo enemu se razdeli na tri.
Kakorkoli se bosta odločila boš vedela,da sta se oba in nisi bila sama!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2007 9:30:26   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: caillou
user posted image

Po moje čisto enostavno. Seksaš, nimaš zaščite pa rata, čeprav "paziš". user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2007 9:37:30   
caillou
Malo smetenja, pa brez zamere. V glavnem dva pri zdravi pameti (razsodna) seksata, itak brez zaščite, pa potem prideta v ciljno areno ane, pa tik pred koncem partner prekine spolni odnos s tem, da ejakulira v prazno. Tanikaaa, kako lahko ženska zanosiuser posted image user posted image ?

Se opravičujem za smetenje, samo te izkušnje me res zanimajouser posted image .

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.11.2007 9:41:10   
tanikaa

Malo smetenja, pa brez zamere. V glavnem dva pri zdravi pameti (razsodna) seksata, itak brez zaščite, pa potem prideta v ciljno areno ane, pa tik pred koncem partner prekine spolni odnos s tem, da ejakulira v prazno. Tanikaaa, kako lahko ženska zanosiuser posted image user posted image ?

Pojma nimam, ampak se pač zgodi. user posted image  

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2007 9:55:25   
jade1

Zato, ker se med samim odnosom izločajo manjše količine semenske tekočine, se pravi tudi če "paziš" lahko zanosiš. Sicer ne tako pogosto, ampak se zgodi.

Karse tiče tvoje odločitve ti lahko povem, da imam jaz 3 otroke ihn med njimi majhno razliko, pa če bi slučajno spet zanosil mi na misel ne bi prišel splav. Če je dovolj za 3 otroke bo tudi za 4.
Sploh, če si tretjega otroka želiš. A ni vseeno ali je zdaj ali čez 2 leti? Dobro premislita, da vama ne bo žal. Kaj, če potem tretjega otroka ne bo? Bosta imela slabo vest? Mogoče, če ti rata zanodit čez 2 leti pa zdaj splaviš ali si ne boš očitala zakaj prejšnjemu otroku nisi dala možnosti življenja.
Sama se bosta moral odločit, ker to je vajino življenje, forum ti ne mora pomagat.
Se pa da s 3 otroci, brez skrbi.
Pa srečno.

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.11.2007 10:01:52   
Anonimen

Ja, to se bosta pa samo vidva mogla dol vsest in  pogovorit. Naša mnenja so preveč subjektivna. Vsaka na svojo stran vleče. Če ti to kaj pomaga, naj ti povem , da bi ga jaz sigurno obdržalauser posted image

Se strinjam. BI ga obdržala. In tudi meni ni jasno da se 2007 dogajajo "nesreče".

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.11.2007 10:10:15   
Blejka26
eneko se je dogajalo z mano ko sem naredila test za drugo nosečnost..razmišljala sem o splavu..a se  na koncu odočila da otroka obdržim.Sedaj je moja druga pikica stara 12dni starejša pa 22mesecev..pa mi kar gre,saj je dojenček res priden..res da mi tavelka mal nagaja,ampak kar gre..za tretjega pa ne vem kako bi se odločila..hm..pomisli na to da je prvi otrok že dovolj star in že veliko naredi sam..in tko ti bo v veliko pomoč..res pa je da se moraš odločitii sama..mislim da ti je partner v lepi obliki povedal,da ga želi obdržati..a še vedno si ti tista ki odloča..vso srečo..

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.11.2007 10:29:03   
lutka
Še ena, ki jo je druga nosečnost presenetila, čeprav so mi zdravniki napovedovali, da ne bom mogla imet več otrok. Da pa je presenečenje bilo še večje sta bila dva user posted image .  Tudi mene je moja G. vprašala če bom donosila oba, ker sem imela prvo nosečnost full rizično in sva s ta malo skoraj obe umrli, vendar sem se odločila da bosta kar oba moja user posted image user posted image . Lahko rečem , da smo čez noč ratali  pet članska družina in verjemi mi, da boš "sfolgala"  tudi tega otročka , še prav lepo vam bo.

Aja, tudi jaz sem imela poporodno depresijo in verjemi mi ,da se da prebrodit če je le partner dosti razumevajoč user posted image

Vso srečo

Kdor hoče najde pot. Kdor noče najde izgovor

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.11.2007 11:16:03   
Magi*
naju je tudi druga N presenetila, ampak nisva nikdar premišljala o splavu. itak sva nekoč želela imeti 2 otroka, pa sva ga pač dobila malo prej.

če imaš vse ostalo poštimano, če ste družina, ki se razume, potem je pač vaš čas za tretjega napočil malček prej. kdo ve zakaj je to dobro user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.11.2007 11:23:19   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

jaz sem se tud morala sama odločit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.11.2007 11:27:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: Taly

jaz sem se tud morala sama odločit...

A o otroku?

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

TAŠČA
nataly33

Ali se razumete s taščo?

DA (69%)

NE (31%)

Število vseh glasov: 139

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!