|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neplodnostna ambulanta MB
12.8.2008 10:58:20   
beba75
Lep pozdrav vsem skupaj!

Ko prebiram to temo se mi zdi ali pa nisem zasledila da bi naj vas kaj hodilo v amb. MB. Zanima me ali ima katera kaj izkušenj z tem, kaj gre vedno tako počasi oz. se odvija vse na tako dolgi rok?

Moja zgodba je namreč taka:
Pred enim letom sem prvič prišla tja da se naročim. Prvi termin sem dobila komaj čez 3mesece 7.1.2008 za prvi razgovor. Tam sem dobila en kup napotnic, spraševanja in to je to. Potem sem imela spet termin 10.3.2008 kjer mi je na podlagi izvidov dr. Gavričeva poslala na lps.,gsh. in thl. potem čakanje. Rekla mi je da je nekje čakalna doba 2-3 mesece. Za kontrolo po op. ma je naročla že 9.6. Do takkrat sploh nisem prišla na vrsto. Hvala bogu da jo je takrat nadomeščal dr. VALISAVLEVIČ ker je takoj urigiral in sem na vrsto prišla (čakat sem mogla M) 7.7 za op. Odkrili niso nič kaj pomembnega (samo majhne zarastline). Kontrolo imam spet 15.9 ker prej češ ni prostega datuma.
Torej sem do zdaj porabila 1leto, da so mi sploh kaj pogledali.
Star sem 33let in se mi že malo mudi. M nimam rednih, ovulacije sploh ne, merim si temperaturo in mi sploh ne pokaže O, Na UZ pa nikoli nisem imela foliklov večjih od 7mm in brez rumenega telesca( torej premaloza naravno zanositev). Z možemuser posted image redno, a kaj ko to nič ne pomaga.

Prosila bi vas, da če ima katera kake izkušnje v MB da napišete, ali pa da mi lahko svetujete kaj naj rečem ali se obrnem, da bi to malo hitreje šlo.
Hvala vsem ki se boste odzvale in kaj napisale na to temo, če pa ima še katera kakšno vprašanje pa kar napišite!

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 15.8.2008 10:32:07 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEPLODNOSTAN AMB. - MB
12.8.2008 12:38:28   
daga11
tudi jaz sem v MB prišla v jeseni 07, prvi posvet šele naslednji februar 08. Naredili HSG in čakam da minejo dopusti oz. da pride če pride avgustovska M in potem na IVI- še ni leto pa boma imela prvi IVI poseg - pač traja jaz sem se s tem sprijaznila bolj ko se boš jezla slabši za tebe- pokliči in poskusi svojo situacijo razložit sestri- mogoče boš prišla na plodna tla !
Želim ti da tebi in meni čimprej rata- hehee

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.8.2008 12:51:56   
beba75
daga11
Sem vesela za tebe da je tak hitro šlouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Saj se ne jezim glede čakanja ampak saj veš ni ravno prijetno. Ti vsaj veš da si na čakanju za IVI, men pa je bolnici rekla da razmiplja o tem da bi še naj z možem pač pol leta še poskušala po naravni poti potem pa naj bi se komaj odločila kako dalje. Kaj naj poskušam če pa nimam foliklov (premale) in ni kaj oplodit! Glede na te besed pa se potem malo zamisliš, ali bi šel drugam ali pa še zapravljal čas.

Za tebe pa držim pestiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in da ti v prvo ratauser posted image da se rešiš vsega tega in boš srečna nosečka.

(odgovor članu daga11)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.8.2008 13:14:11   
Serendipity
No, še ena, ki hodi v MB.

Poklicala sem lani (novembra 07) na prvi posvet prišla v februarju 08 (s sabo sem imela izvide HSG-ja, in dveh spermiogramov), tam smo šli lepo po spisku - spermiogram, kri, UZ. Na prvem posvetu nama je G omenila, da naju zaradi izredno slabega spermiograma čaka ICSI in da se čaka približno eno leto na sam postopek.
Naslednji posvet je bil v maju, kjer je bila potrjena potreba po ICSI-ju in sedaj čakamo na pošto, ki nam bo povedala kako naprej (baje bo pošta tam nekje po dopustih).

Se zna kar zavlečt ta stvar ... user posted image

Držim pestke, da ali se bo narava ''poigrala'' in nas presenetila ali pa da bodo čakalne vrste čim krajše in naši nasmehi ob user posted image čim slajši! user posted image

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.8.2008 13:16:23   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: beba75

daga11
Se.....men pa je bolnici rekla da razmiplja o tem da bi še naj z možem pač pol leta še poskušala po naravni poti potem pa naj bi se komaj odločila kako dalje. Kaj naj poskušam če pa nimam foliklov (premale) in ni kaj oplodit! Glede na te besed pa se potem malo zamisliš, ali bi šel drugam ali pa še zapravljal čas.

Te popolnoma razumem ... Ti je vsaj predpisala kaj, kako terapijo za folikle?

Drži se!

ps: Kaj pa Reško? Si pomislila nanj?

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neplodnostna ambulanta MB
17.8.2008 12:52:55   
september1
tudi jaz sem lani septembra klicala prvič v Mb in sem dobla termin konec decembra,pol pa kup napotnic za kri,UZ, spermiogram.potem je fant še enkrat mogu na spermiogram jst pa še enkrat kri, vmes je še fant imel androloga,junija letos sem prišla na vrsto za HSG zda pa čakam za THL,fant ima slab spermiogram zato greva enkrat na IUI potem pa na IVF ali ICSI(nevem kaj),tak da tud pr nama gre bolj počasi.14.11.pa imava posvet pri G zaradi THL in 3 spermiograma.

želim da prideš hitro do svoje male pikice.

(odgovor članu beba75)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Neplodnostna ambulanta MB
17.8.2008 13:07:48   
Rubin.
Ja v Mb je gužva, zato so dolge čakalne vrste. Škoda, da te že tvoj g. ni dal na dodatne preiskave, potem jih sedaj ne bi rabila delat. Jaz jih že prej dala skozi, tako da sem v tej amb. čakala samo na ivf - 9 mesecev.

Če se ti mudi - idi v Lj. ali v Postojno, kjer ni čakalnih vrst, vsaj koliko je meni znano.

(odgovor članu september1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?