|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neodločnost
9.10.2007 10:15:42   
mishella21
Pozdravljeni!
Sem v zvezi in imam 21 meecev starega otroka. Nisem poročena temveč z očetom otroka živiva v istem gospodinjstvu pri njegovih starših. Imam problem.  Z partnerjem se ne razumeva najbolje, in še poleg tega se tudi njegovi starši vmešavajo v najino življenje.  Zgodilo se je že tudi da sem se januarja letos z otrokom preselila nazaj k svojim staršem, vendar sem se po polletnem prigovarjanju da se bo vse spremenilo in da se bo tudi  on spremenil vrnila nazaj. Motilo me je to da  oče mojega otroka 27 letih ne more razmišljati s svojo glavo vendar za to potrebuje vedno nekoga ki mu govori kaj naj naredi, bodisi to očeta, mamo ali mene, potem njegov oče ima doma podjetje ter da je moj partner zaposlen doma in da mu oče daje minimalno plačo saj je zaposlen le za 4 ure.  Dela ni toliko da bi delal vsak dan in zaradi tega ker je večino časa doma in se ne vključuje v družbo, ne vidi več ničesar samo napake, televizijo in spanje. Na moje prigovarjanje naj si poišče drugo službo in da vsaj enkrat v življenju ne bo odvisen od očeta glede denarja in razpolaganja z njim, me sploh noče poslušati. Glede predloga da bi se takrat lahko preselili v blok in zaživeli svoje življenje ,dobim odgovor da on ne more živeti v bloku, ter da če bo imel hišo jo bo imel v istem kraju kot njegovi starši.Sama sem v reden delovnem razmerju. Glede na to da ta dejavnost ki jo opravljata ne prinaša slabega dobička dobi le on minimalno plačo in zaradi tega smo mi čisto odvisno od očeta( mislim glede morja, glede registracije avta...), moja plača pa gre za plačevanja vrtca, nakupa nujno življnskih potrebščin... Po drugi strani pa se ne more postaviti proti očetu niti ko ga žali( kreten,norec...)  že zavoljo otroka. Sama se trudim z njim pogovarjati in mu odpreti oči da tako ne gre več naprej ker v tem otrok ne more živeti, ni nobenega rezultata. Sam je od napetosti začel isto reagirati na določene stavri in na svojo mamo kot njegov oče, ampak se tega ne zaveda in ne vidi.Posledica vsega tega je da me je vse to se bolj odrinilo od njega in sem spoznla nekoga ki mi pomeni zelo veliko. Ve da imam otroka, pozna tudi stanje v katerem živim, in zdaj sama ne vem kaj naj strorim. Ko sva se pogovarjala sem v njem našla tolažbo in se navezala na njega,ter videla da bi z njin imela drugačno življenje, sprejel bi tudi mojega otroka, kar mi je v tem trenutku tudi najbolj pomebno. Sama ne vem kaj naj strorim. Po eni strani si želim drugačnega življenja za sebe in za otroka, po drugi starni pa se boijm posledic, kajti ze takrat ko sem se preslila nazaj domov in  nisem imela nikogar je bil problem glede otroka, in dosti očitkov, kajti on je tako nerazumen človek in resnično se bojim polsedic. Vem pa tudi da bi človek ki sem ga spoznala bil pripravljeni zaživeti z nama. Če mi kdo lahko pomaga z kakim nasevetom bi ga prosila naj mi  ga poda, ker v tem trenutku res ne vem kaj naj stroim. Hvala.user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Wahoo RR -- 10.10.2007 12:21:29 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEODLOČNOST
9.10.2007 10:25:18   
ona
Tle je vse odvisno koliko ti tale tvoj partner sploh pomeni in kakšna čustva gojiš do njegauser posted image
če je vse minilo in se ne moreta zmenit kako bosta živela in,če je partner še vedno odvisen od staršev po moje nimaš kaj več tam delat!
Če si spozanla nekoga drugega,kjer veš oz. misliš,da ti bo bolje,se splača reskirat,saj živi se samo enkrat in na prvem mestu sta vidva z otrokom!!
dosti nasvetov ti ne morem dat,samo dobro premisli in naredi,kot si srce želiuser posted image

(odgovor članu mishella21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.10.2007 10:30:32   
Anonimen
S tem tvoji partnerjem je nekaj narobe. Ker če dela samo parkrat na teden za male pare pa noče najti normalne službe, ker mu je to čisto dovolj, pa da nikamor ne gre in je zabit doma med 4 stenami, pa da ste potem kot družina vsi skupaj odvisni od njegovih staršev ... ne vem no, s tem človekom nekaj ni v redu.
In normalno, da tako ti ne moreš živeti, nihče ne bi mogel.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2007 10:36:16   
Anonimen
Otrok....tvoj partner namreč. Neodgovoren smrkavc k se bo celo življenje držal mamice pa očita za kiklo. Pa še len povrh vsega, če se mu ne da riti premaknt pa poskrbet za svojo družino.
Njegova prioriteta je on sam in ne ti in otrok. Jaz vem da nebi mogla živet z takim človekom. Škoda živcev, spremenila ga ne boš.
Jaz vem da bi šla stran, k svojim če imaš možnost. In potem počasi itak vidiš če bo laufal z tistim k ti je všeč. Ne bi se pa zaletavala in letela iz ene veze v drugo. Počasi....pa boš videla kaj bo čas prinesel.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2007 10:36:52   
Strawberrie Cherrie
Joj, si se mi res zasmilila.

V bistvu, če prav razumem, si mu ti 1x že postavila ultimat in šla stran od njega. In na prigovarjanje, da se bo spremenil, si šla nazaj. in stvari se niso spremenile. Popokaj kufre in otroka, pa pojdi. in se ne vračaj - > verjamem, da marsikdo zaradi otroka masikaj pretrpi, ampak takšnega stanja pa ni potrebno prenašati nikomur (sploh če ima 3zdrave celice v glavi).
Če imaš iti šanso k staršem, pojdi, drugače si predhodno poštimaj glede stanovanja. In omeji svoje stike z njim samo na to, kar se tiče otroka. In uredi preživnino. Uredi si življenje.
Za novo življenje z novim partnerjem se pa ne odloči prehitro. Da ne boš še na slabšem kot si sedaj. Najprej se spravi k sebi, ustvari si novo življenje, razčisti v glavi, kaj hočeš od sedanjega partnerja in kaj ne, in kaj hočeš od nekoga, ki bo njegovo mesto nasledil. Potem šele idi v novo vezo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2007 10:38:24   
tanikaa
Tvoj sedanji partner je nasposoben vzdrževati sebe in prevzeti odgovornost zase, kaj šele, da bi to nudil tebi in otročku. Torej tu ni prihodnosti, vsaj svetle ne.

Po moje bi pa naredila napako, če bi takoj zdaj šla živet z drugim. Najprej sprobaj samostojno življenje brez partnerja v istem stanovanju. Kajti tudi ti se moraš osamosvojiti in šele takrat boš lahko z gotovostjo trdila, da ti nov partner nekaj pomeni in da resnično ljubiš, da ni samo izhod v sili.

Pusti sedanjega partnerja, imej stike z novim, vendar živi sama z otrokom.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2007 11:12:15   
Anonimen
Jaz sigurno ne bi mogla živet takole in bi definitivno šla stran, pa ne bi se (več) pustila prepričat it nazaj. Ne bi pa takoj šla živet z drugim, ampak bi bila nekaj časa na svojem. Zdaj ali je to pri svojih starših ali čisto zase, je odvisno od zmožnosti. 

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2007 11:18:33   
slovenka
ja, se strinjam z vsem, kar so ti ostali zgoraj napisali. Pa veliko poguma in odločnosti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2007 11:39:04   
Vijoličarka
Tale tvoj partner je očitno en velik otrok, ki ne bo nikoli odrasel. NJEMU se ne da iskati službe (tam bi bilo treba delati osem ur, pa prilagajati bi se bilo treba tudi drugim), ON ne more živeti v bloku, ON bo, če bo imel hišo, bo ta v istem kraju kot jo imajo njegovi starši. V njegovem življenju očitno obstaja samo ON.

Videti je, da on in njegova družina vlečejo obdobje vrtca do konca, da je edini problem v tem, da ima "dete" spolne potrebe, torej se nekako sprijaznijo z neko snaho in posledično tudi vnukom, ki pa morata seveda, igrati po njihovih pravilih.

Škoda, ker tega nisi videla prej. Tako kot že moje predhodnice, menim da moraš čimprej stran, najbolje k svojim staršem, če so te pripravljeni sprejeti. Tvoj otrok res ne more odraščati s takim slabičem, kakšen vzor mu pa bo? Uredi si najprej samostojno življenje, ne meni se za grožnje otrokovega očeta - po moje mu bo, rastlini, kakršna je, sčasoma postalo všeč, da ga ne obremenjujeta in se bo lahko polno posvetil lenarjenju in buljenju v TV. Njegove grožnje so posledica strahu, da bo moral iskati novo spolno partnerico, za to je pa treba vstati iz kavča. Najbrž ga je do konca izmučilo že, da je našel tebe.

Šele potem, ko se boš umirila in bo samostojno življenje steklo, pa začni razmišljati o novi zvezi.

Srečno!

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.10.2007 11:50:38   
srki
Se strinjam s predhodnicami. Očitno res ne zna razmišljati s svojo glavo in je totalno podrejen njegovemu očetu.

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.10.2007 11:51:03   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Šele potem, ko se boš umirila in bo samostojno življenje steklo, pa začni razmišljati o novi zvezi.

Srečno!

Ja, to tudi jaz mislim.

Neposredna povezava do sporočila: 11
9.10.2007 13:27:46   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Tale tvoj partner je očitno en velik otrok, ki ne bo nikoli odrasel. NJEMU se ne da iskati službe (tam bi bilo treba delati osem ur, pa prilagajati bi se bilo treba tudi drugim), ON ne more živeti v bloku, ON bo, če bo imel hišo, bo ta v istem kraju kot jo imajo njegovi starši. V njegovem življenju očitno obstaja samo ON.

Videti je, da on in njegova družina vlečejo obdobje vrtca do konca, da je edini problem v tem, da ima "dete" spolne potrebe, torej se nekako sprijaznijo z neko snaho in posledično tudi vnukom, ki pa morata seveda, igrati po njihovih pravilih.

Škoda, ker tega nisi videla prej. Tako kot že moje predhodnice, menim da moraš čimprej stran, najbolje k svojim staršem, če so te pripravljeni sprejeti. Tvoj otrok res ne more odraščati s takim slabičem, kakšen vzor mu pa bo? Uredi si najprej samostojno življenje, ne meni se za grožnje otrokovega očeta - po moje mu bo, rastlini, kakršna je, sčasoma postalo všeč, da ga ne obremenjujeta in se bo lahko polno posvetil lenarjenju in buljenju v TV. Njegove grožnje so posledica strahu, da bo moral iskati novo spolno partnerico, za to je pa treba vstati iz kavča. Najbrž ga je do konca izmučilo že, da je našel tebe.

Srečno!

Enostavno se bolj ne bi mogla strinjati. Fantastičen post, poln krute resnice.

Je** se mi za vse in vsakogar.

Neposredna povezava do sporočila: 12
9.10.2007 13:37:37   
Nika v službi
user posted image , Vijoličarka. Lahko samo pokimam.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.10.2007 14:11:00   
cukr07
Tudi jaz se strinjam z vsem kar so že moje predhodnice povedale.

Glede na to, da si enkrat že odšla stran od partnerja bi mu vsaj to lahko dalo mislit, da v vajini zvezi ni vse tako kot bi moralo bit. Očitno je preveč navezan na svoje starše, s tem pa posledično vpliva na propad vajine družine.
Da bi šli pa za nekaj časa kam drugam živet pa kot praviš tudi ni izvedljivo?

Jaz bi ga še enkrat postavila pred dejstva, in če še vedno nebi odreagiral v tvoje in otrokovo dobro bi spokala kufre in šla.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.10.2007 16:42:05   
daddy
   Pa v redu, no .... tvoj partner je otrok. Pa s svojo glavo ne zna razmišljat. Pa od staršev je odvisen, pa nesamostojen, pa bla bla bla in še kaj ( nisem vsega bral, a po potrebi se seveda vedno kaj najde ).

..... ampak .....

.... a te stvari te pa prej niso motile? Recimo prej, preden si se odločila z njim imeti potomca? Ker ne glede na kakršenkoli razplet, otrok je OD OBEH staršev, torej tudi njegov, like it or not.

No whatever, si v situaciji, ko se moraš nekaj odločat. Meni se pa zdi ravno ključno to, ali morda ravno zaradi tvoje "druge moške simpatije" ne iščeš in potenciraš napak pri sedanjem partnerju. Če je to tako, potem ne ravnaš ravno modro, se mi zdi. Če že, potem bi morala za en čas dat "na hladno" tako partnerja kot tvojo "secret love", pa potem uvideti, kako in kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 15
9.10.2007 17:02:38   
dadd0
.... a te stvari te pa prej niso motile? Recimo prej, preden si se odločila z njim imeti potomca? Ker ne glede na kakršenkoli razplet, otrok je OD OBEH staršev, torej tudi njegov, like it or not.

Če je otrok OD OBEH starešv, potem pa oba morata skrbeti za otroka. Starševstvo je pravica, hkrati je tudi obveznost. Eno brez drugega enostavno ne gre.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Neodločnost
9.10.2007 17:04:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

Meni je to pomembnejše vprašanje kot kritiziranje trenutnega partnerja.

Odgovori si nanj in tudi sama kaj naredi na to temo, kajti odgovornost za zvezo se vedno deli z dva, da napak ne boš ponavljala vnaprej.

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
9.10.2007 17:15:20   
Anonimen
Mogoče je bila napaka, da si prišla nazaj k njemu.
Po tvojem pisanju pa nekako čutim, da se je tvoje srce že odločilo.

Upam, da rešiš čimprej zadevo, verjamem da ti je hudo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.10.2007 17:26:49   
Anonimen
.... a te stvari te pa prej niso motile? Recimo prej, preden si se odločila z njim imeti potomca?

Brez veze da to sprašuješ, k je itak zmeri isti odgovor.....če sploh dobiš odgovor.

K bi folk preden ma otroke vsej tolk premislu, k premišljuje preden kupi avto al pa kavbojke k jim fejst na riti stojijo bi blo dost manj takih vprašanj v smislu: kaj pa zdej?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
9.10.2007 17:56:58   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

.... a te stvari te pa prej niso motile? Recimo prej, preden si se odločila z njim imeti potomca?

K bi folk preden ma otroke vsej tolk premislu, k premišljuje preden kupi avto al pa kavbojke k jim fejst na riti stojijo bi blo dost manj takih vprašanj v smislu: kaj pa zdej?

Točno tako. Ampak vseeno ne želim, da zdaj to izzveni kot očitek, ampak bolj kot iztočnica za premislek, predvsem pa res temeljit in iskren pogovor s partnerjem - tak, ko bo prinesel korak naprej ( pa kakršenkoli že ).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.10.2007 18:00:09   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Če je otrok OD OBEH starešv, potem pa oba morata skrbeti za otroka. Starševstvo je pravica, hkrati je tudi obveznost. Eno brez drugega enostavno ne gre.

Tu je bilo napisano v kontekstu, da avtorica teme zelo hitro razmišlja ( in tudi deluje, kot smo brali ) na način, ki njenemu partnerju enostavno odreka pravico ( in seveda da tudi dolžnost ) biti starš ( enkrat se je že odselila z otrokom in razmišlja, da bi se spet ). To, kar jima trenutno "škriplje", je rešljivo tudi drugače. Če pa že tako, da gresta narazen, se pa to naredi z dogovorom o stikih, skupni vzgoji itd itd.

(odgovor članu dadd0)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.10.2007 18:22:31   
dadd0
IZVIRNO SPOROČILO: daddy

IZVIRNO SPOROČILO: dadd0

Tu je bilo napisano v kontekstu, da avtorica teme zelo hitro razmišlja ( in tudi deluje, kot smo brali ) na način, ki njenemu partnerju enostavno odreka pravico ( in seveda da tudi dolžnost ) biti starš ( enkrat se je že odselila z otrokom in razmišlja, da bi se spet ). To, kar jima trenutno "škriplje", je rešljivo tudi drugače. Če pa že tako, da gresta narazen, se pa to naredi z dogovorom o stikih, skupni vzgoji itd itd.

Se popolnoma strinjam.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.10.2007 9:34:27   
mishella21
Po nekaterih komentarjih ki sem jih prebrala me res malo stisne.. Kje pise da se vam ne more zgoditi istega kot meni? Kaj je otrok kriv, ce je njegov oce neodgovoren. Naj vas potolazim da preden je zacel delati pri ocetu in preden sva imela otroka je on delal v eni zelo priznani  trgovini in v delovnem razmerju za nedolčen čas,imečl zelo vredu placo, vendar jo je pustil in rajši dela trikrat na teden za minimalno plačo... Sama dobro vem da sem storila napako ker sem se vrnila, ampak sem se vrnila zaradi otroka ne zaradi sebe... Vse te stvari so me motile, ampak jaz mislim da se najprej potrudis in mu probas odpreti oči da jih sprgeleda, ampak po enem določen času pa vidi da ne gre. Daddy kot bi lahko izbrala iz tvojega konteksta bi se ti takoj ce bi te nekaj motilo odličil da se odseliuš in se niti potrudil ne bi da bi osebi poleg sebe poiskusil odpreti oči.  In še samo to, sama se dobro zavedam da je on njegov oče in da ima iste pravice kot jaz, ampak naj se zacne zavedati da ima tudi obveznosti do otroka in tudi takrat ko sem zivela doma z otrokom je bil otrok večino časa pri njemu saj imam sama službo ki ima nestalen urnik in zdelo se mi je smiselno da če je njegov oče naj bo tudi tisti čas ko sem v službi z njin kot pa z babicami in dedkami. In glede osebe ki mi je všeč sedaj ne iščem napak na partnerju, ampak sem izgbulia voljo da bi se ukvarjala z njegovimi napkami in proslila naj se spremeni. Sedanji partner meni daje samo tolažbo ob mojem izgublajnju volje do njega in do vsakodnevnega prepiranja z njin.

Neposredna povezava do sporočila: 23
10.10.2007 9:40:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mishella21

Sama dobro vem da sem storila napako ker sem se vrnila, ampak sem se vrnila zaradi otroka ne zaradi sebe...

In spet bos odsla.. slej ko prej.. ker si nekaj naradila zaradi otroka ne zaradi sebe.. Tudi ce ne gres s tem tipom.. bos sla pa z naslednjim.. ali pa sama..

Neposredna povezava do sporočila: 24
10.10.2007 10:45:56   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: mishella21

Daddy kot bi lahko izbrala iz tvojega konteksta bi se ti takoj ce bi te nekaj motilo odličil da se odseliuš in se niti potrudil ne bi da bi osebi poleg sebe poiskusil odpreti oči. 

Če bi bila "nekompatibilnost" res tako zelo velika, vsekakor pred kakršnokoli odločitvijo za otroka. Težko razumem, da se odločiš imeti potomca z nekom, ki ti gre menda tako zelo na živce.
  Kot drugo, tole ko praviš "odpreti oči" ( seveda tvojemu partnerju, ne tebi ) .... takole "odpiranje oči" je zelo rado dvorezen meč. Vprašanje, kaj in kako vajin odnos vidi tvoj partner. Morda tudi on tebi kdaj skuša "odpreti oči", pa jih vztrajno tiščiš skupaj. Ne trdim, ker ne vem, poznamo pač samo tvojo plat zgodbe, vendar je dejstvo, da gre odnos med dvema vedno v dve smeri, ne le v eno. Pomembne so želje in občutki obeh, ne le enega.
  In tretje .... v katero smer sploh gre tvoje razmišljanje? K nekomu, ki ti v tem trenutku nudi nekakšno "tolažbo"? Pa špekulirajva, da zapustiš sedanjega partnerja. In se zapleteš s tem, ki ti zdaj nudi tolažbo. Čez nekaj časa vidiš, da v kakšni stvari tudi njemu ne moreš "odpreti oči" .... kaj potem? Poiskati spet nekoga tretjega "za tolažbo"?

I am sorry, če te moj komentar razjezi. A če kaj, potem se v tej fazi vsaj tolko potrudi, da bi "odpirala oči" oba s partnerjem. Kapiš, drug drugemu. Ne skozi prepir ( kot omenjaš ), ampak skozi realen, resen dialog ( poudarjam, da ne monolog ). V veliki večini odnosov je vedno mogoče marsikaj izboljšati. Potrebna pa je volja, za začetek.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?