|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NEODLOČNOST
10.10.2007 11:25:15   
mishella21
Daddy meni odpreti oči? S čim z odvsinostjo od staršev, z nedelom, z čedalje hujšim obnašanjem. Ko ni bilo otroka je imel redno službo, drugačne volje, takrat je bilo vse drugače, sicer pa ne vem zakaj se sploh odzivam na tvoje komtarje, ker niti približno ne doživljaš tega in nisi v taki situaciji in ti tega niti ne privoščim. Nisem rekla da nisem v zmoti, ampak če bi bila 100% prepričana da delam prav ali da ne delam prav, bi sigrne ne pisala na forum in želela poslušati mnenja. Meni je tolažba dovolj, in pogled na to da lahko živim in si zaslužim živeti boljše življenje.

(odgovor članu mishella21)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.10.2007 11:49:58   
slovenka
Mah,  Mishella, meni se zdi pomembno, da sploh imaš odločnost postaviti se za sebe. Če bi bile veze le take, kot si predstavlja daddy, bi bil to idealen svet. Samo ni, ljudje se spreminjamo, nič ni statičnega, v vezo pridemo, ko se stvari še razvijajo, ko še ne vemo točno, kje bomo živeli, kakšno službo bomo dobili, upamo na določene stvari... vmes se pa tudi mi spreminjamo, spoznavamo stvari... Daddy, nihče od nas ne more biti 100% prepričan v to, da bo vse ostalo enako za vedno, jaz imam zelo dobro vezo, načrtujeva otroka..., ampak ne pričakujeva, da bo zmeraj gotovo tako, se bova pa trudila in sproti reševala probleme. seveda gremo v življenje z nekimi pričakovanji, o čisto vsem se ne moremo vnaprej pogovoriti... Če bi tako šlo, bi imeli pari otroke tik pred penzijo, takrat bi bilo najbolj idealno - največ časa bi imeli za njih, stanovanje porihtano, pa starša bi se zelo dobro poznala in bi vedela, ali si ustrezata ali ne. Edini problem je, da so ženske takrat običajno že v meni. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 27
10.10.2007 12:09:23   
Colt
Jaz pa mislim da je Foter kompetenca ki je daleč od tega da bi si vse zveze predstavljal po idealnem kopitu. Naj za vse tiste ki nočete/ne morete/niste sposobne razbrati njegovega sporočila, mal skrajšam:

1. Predstavljeno imamo samo eno plat medalje
2. Človeka se spoznava sproti, ampak do tako velikih ''sprememb'' pa le ni mogoče priti čez noč
3. Ni nujno da je vse narobe samo pri partnerju od avtorice teme...ponavadi ima palica dve strani
4. Resni pogovori, z odkritostjo in odgovornostjo ponavadi pomagajo pri takšnih situacijah.

Foter, če sem kje falil me popravi prostim...

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.10.2007 12:22:53   
slovenka
ja, postopno se odkrivamo, jaz sem z mojim dobrih pet let, pa prav gotovo vsega ne vem, pa sem se odločila imeti otroka z njim, ker pač sedaj mislim, da je ful fajni user posted image ... pa sem lahko sigurna, da ne bo nikoli nič drugače? Včasih človeka v življenju kaj piči, se odloči, za kaj, kar se prej ne bi, si premisli ipd. To je vse njihova pravica, samo pravica partnerja je, da se na to odzove, kakor njemu ustreza - lahko bi se npr zgodilo, da moj postane alkoholik, sicer je sedaj vse drugo, ampak... in v taki situaciji jaz odidem. Jaz mu s poroko res nisem obljubila, da bom vedno ob njem, ne glede na vse, ampak kar ob številnih pogojih... in za mene velja enako. Sem mu že rekla - če se kaj spremenim na slabše, me kar pusti - no, samo prej me mora opozoriti user posted image user posted image

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.10.2007 12:28:25   
mishella21
Resda da ima vsaka plat zgodbe dve starni, ampak če bi druga plat in umirejen pogovor bila dovolj da se najin odnos spremeni, verjemi da potem ta moj članek sploh ne bi objavila. Ce se z nekom pogovarjaš o trenutnih razmerah in mu z pogovorom počasi poskušaš odpreti oči, je lepo če te takrat tisti ki mu to govoriš tudi posluša in ti gleda v oči, ne pa da z glavo gleda naokoli in iz sebe ne izusti nobene besede. In če bi bilo vse lepo in prav z njegove starni naj bi bil pošten odrasel človek in mi z dejanji dokzal da se motim in da to kar vidim ne drži.  Žalostno je ko ti nekoga moraš prositi da žačne misliti s svojo glavo in žačne odgovarjati za dejanja sam pri 27 letih. Vsak človek ima napake, in si jih težko prizna, ampka ko ti dveno govorijo da je nekaj narobe poslušaj in ukreni kaj, pa če tudi je tisti ki ti to govori v zmoti, dokaži da je res tako.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 30
10.10.2007 12:33:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mishella21

če bi druga plat in umirejen pogovor bila dovolj da se najin odnos spremeni, verjemi da potem ta moj članek sploh ne bi objavila.

Zakaj pa si tole objavila?

a mislis, da rabis opravicilo, da gres?

ce se tako odlocis.. se tako odlocis.. Ni potrebe, da ti pol slovenije rece, da pojdi.. dovolj je tvoja lastna odlocitev..  

Neposredna povezava do sporočila: 31
10.10.2007 12:38:50   
smigli
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Če bi bile veze le take, kot si predstavlja daddy, bi bil to idealen svet. Samo ni, ljudje se spreminjamo, nič ni statičnega, v vezo pridemo, ko se stvari še razvijajo, ko še ne vemo točno, kje bomo živeli, kakšno službo bomo dobili, upamo na določene stvari... vmes se pa tudi mi spreminjamo, spoznavamo stvari... Daddy, nihče od nas ne more biti 100% prepričan v to, da bo vse ostalo enako za vedno, jaz imam zelo dobro vezo, načrtujeva otroka..., ampak ne pričakujeva, da bo zmeraj gotovo tako, se bova pa trudila in sproti reševala probleme. seveda gremo v življenje z nekimi pričakovanji, o čisto vsem se ne moremo vnaprej pogovoriti... Če bi tako šlo, bi imeli pari otroke tik pred penzijo, takrat bi bilo najbolj idealno - največ časa bi imeli za njih, stanovanje porihtano, pa starša bi se zelo dobro poznala in bi vedela, ali si ustrezata ali ne. Edini problem je, da so ženske takrat običajno že v meni. user posted image

se strinjam

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.10.2007 12:47:49   
mishella21
Odločila sem se le zato, da je mogoče da je nekdo bil ali pa je v podobni situaciji in da mi svetuje kaj je najbolje in kako bi se vi berete ta forum odločili. Vem da je moja odločitev in ne vaša ampak jaz ne iščem blagoslova vas da lahkoodidem ampak da iz tega potegnem najboljse kar se da.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 33
10.10.2007 12:55:33   
slovenka
daj no tyazi, ne jezi mishelle, zakaj pa imamo ta forum? Saj nas nihče ne rabi, pa vseeno marsikaj podebatiramo...

Neposredna povezava do sporočila: 34
10.10.2007 13:00:21   
mishella21
Saj me noben ne jezi, ampak mogče pa bo kdo v podobni situaciji in bo iz tega našel kakšen nauk in mu bo v pomoč. Vsi gledamo na življenje z drugačne plati, veseli me pa da se o tem debatira in iz tega potegne najboljše.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 35
10.10.2007 13:12:22   
smigli
Nekateri so polni nasvetov in graj, ki so vse drugo kot odraz kakih podobnih izkušenj. Ne maram, da ljudje, ki govorijo nekaj na pamet in ne iz lastnih doživetih situacij, dajejo grde opazke, kao a nisi tega že prej vedela in podobno. Po tem je najbolje it k župniku, da ti odpridiga o družinskih zadevah o katerih nima pojma in izhaja samo iz nekih staromodnih že zdavnaj povoženih zapovedi, ki narekujejo eno samo pohlevnost in trpljenje v nedogled. En kup folka zna bit strašno pametna, ko pa sami zaidejo v kakšne težke situacije, je velik vprašaj kako odreagirajo.
Ko me nekdo vpraša za nasvet, se osredotočim na to ali mu lahko pomagam ali ne, ne pa da ga še dodatno okaram.
lp

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
10.10.2007 13:20:16   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: smigli30@email.si

Nekateri so polni nasvetov in graj, ki so vse drugo kot odraz kakih podobnih izkušenj. Ne maram, da ljudje, ki govorijo nekaj na pamet in ne iz lastnih doživetih situacij, dajejo grde opazke, kao a nisi tega že prej vedela in podobno. Po tem je najbolje it k župniku, da ti odpridiga o družinskih zadevah o katerih nima pojma in izhaja samo iz nekih staromodnih že zdavnaj povoženih zapovedi, ki narekujejo eno samo pohlevnost in trpljenje v nedogled. En kup folka zna bit strašno pametna, ko pa sami zaidejo v kakšne težke situacije, je velik vprašaj kako odreagirajo.
Ko me nekdo vpraša za nasvet, se osredotočim na to ali mu lahko pomagam ali ne, ne pa da ga še dodatno okaram.
lp

Se strinjam.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 37
10.10.2007 13:20:59   
daddy

Daddy meni odpreti oči? S čim z odvsinostjo od staršev, z nedelom, z čedalje hujšim obnašanjem. Ko ni bilo otroka je imel redno službo, drugačne volje, takrat je bilo vse drugače, sicer pa ne vem zakaj se sploh odzivam na tvoje komtarje, ker niti približno ne doživljaš tega in nisi v taki situaciji in ti tega niti ne privoščim.

Ne, Mishella21. Odpreti s stvarmi, ki najbrž motijo tvojega partnerja na tebi ( zagotovo obstajajo ). Imeti moraš sposobnost tudi sprejeti kritiko, ne samo kritizirati.
  Nadalje pišeš, kako je bilo, ko še ni bilo otroka. Torej nakazuješ, v čem je srž problema, kljub temu pa si bolj želiš od problema pobegniti stran ( tvoj človek za tolažbo ), kot pa da bi ga vsaj poskusila razrešiti drugače ( na ta način, da se dogovorita, da gre nazaj v redno službo in bo drugačne volje itd itd ...).
  Zakaj bereš moje komentarje? Zato, ker te očitno kakšen drugačen ( neobremenjen ) pogled vendarle zanima, morda zato? Glej, sej te ne kritiziram. Itak da ne rabiš potrditve nikogar od nas, pa za karkoli se že odločiš. A kot rečeno, tu ti nastavljamo različna ogledala - prav je, da si ogledaš podobo v njih.
  Dejstvo je, da noben odnos ne bo uspel brez truda. In trud je potreben z obeh strani, ne le iz ene.

Colt, hvala, odlično si povzel  user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 38
10.10.2007 13:50:29   
mishella21
Saj v tem je stvar da je potreben trud z obeh starni, in to ti dopovedujem da se trudim da mu pomagam, ampak ne gre, če pa njega moti kaj na meni naj pove in delal bom v tej smeri da to spremenim, pa če tudi ga moti to da mu skoraj vak dan govorim iste stavri.  Ampak iz nič je bilo vedno nič. Ko se z njin pogovarjam o tem, nemo molči in ne pove nič, tako ad tudi sama ne morem vedeti kaj ga moti in kaj ne.

(odgovor članu daddy)
Neposredna povezava do sporočila: 39
10.10.2007 14:04:04   
Anonimen

Saj me noben ne jezi, ampak mogče pa bo kdo v podobni situaciji in bo iz tega našel kakšen nauk in mu bo v pomoč. Vsi gledamo na življenje z drugačne plati, veseli me pa da se o tem debatira in iz tega potegne najboljše.

sori, ce te je kej razjezil.. sicer pravis, da te ni.. ok

napisala si da s pogovorom ni nic vec mogoce.. torej ni nic vec mogoce.. !?

ja. mogoce bo kdo kdaj v podobni situaciji.. pa mu bo tole prav prislo.. user posted image

ampak verjemi.. tud ce je kdo v podobni situaciji.. ti ne bo znal niti upal svetovati.. niti mu tole ne bo nic prav prislo.. se mi zdi.. user posted image  ker ti bos naredila kakor se bos ali pa si se odlocila.. Tisti drugi pa ne bo tud tako naredil.. ker si ti tko.. on bo moral vse od zacetke in skozi iste miselne procese razmisljat.. Potem se bo pa lahko odlocil.. prej se ne more..

Neposredna povezava do sporočila: 40
10.10.2007 14:05:35   
daddy

Saj v tem je stvar da je potreben trud z obeh starni, in to ti dopovedujem da se trudim da mu pomagam, ampak ne gre,

Verjamem, da se trudiš. In če on tega tvojega truda ne doživlja kot trud ..... potem imata problem v komunikaciji, problem v razumevanju ( če ti ponazorim: enemu padejo na tla ključi, drugi se skloni, da jih pobere, ker želi pomagati, torej se trudi za odnos, prvi pa je jezen ravno zato, ker jih želi pobrati sam, ker mu to daje večji občutek samostojnosti in dejanje drugega ne občuti kot trud, temveč poskus podrejanja .... tako nekako, v tem stilu ).
Praviš, recimo, da mu vsak dan govoriš iste stvari .... jih torej ne razume? Ne sprejme? Kaj je razlog, da stvari moraš ponavljati? Kaj si od ponavljanja obetaš?
Glej .... ne rabiš te stvari odgovarjat meni. Odgovori sebi, odkrito. Ne glede na vse, v sebi običajno že vemo, kaj in kako je prav, kaj in kako nam je storiti. Jaz ti želim vso srečo pri reševanju tvoje zagate.

Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.