Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 8:48:25
|
|
|
|
dreamhorse
|
Sama sem grizla nohte 16 let. Ne vem, kdaj sem sicer začela, končala sem pri 16. Mami se je trudila s vsemi možnimi žaubami, da bi jaz nehala, pa ni šlo. Od umetnih nohtov, kratko pristriženih seveda, do grenkih lahkov (okusa se hitro navadiš) in vsem. Pa ni zaleglo. Potem pa sem se v srednji šoli začela zavedat, kako grde so moje roke, nohti so bili pogriženi do polovice, na kazalcih sem pogrizla celega, ga ni bilo (ja, je mogoče) Sama od sebe sem s pomočjo umetnih nohtov takrat prenehala z grizenjem. Danes grizem obnohtno kožico in vem, da je ta problem psihičnega izvora. Kadar me čaka kaj pomembnega, se pogrizem do krvi. Res pa ne vem, kaj bi lahko bil vzrok pri tako majhnem otroku. Verjetno odvzem dude, ki mu je vdaril na psiho. Jaz bi ti rekla, da mu daj dudo nazaj. Dude se bo odvadil, ko bo pripravljen, grizenje nohtov je precej trdovratna zadeva in lahko traja precej dalj časa kot duda.
|
|
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 8:53:12
|
|
|
|
Angel_Tian
|
V lekarni lahko kupiš en tak zelo ogaben gel za nohte. Mogoče mu bo dovolj grenko, da bo prenehal z grizenjem.
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 9:01:47
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse vem, da je ta problem psihičnega izvora. Kadar me čaka kaj pomembnega, se pogrizem do krvi. Res pa ne vem, kaj bi lahko bil vzrok pri tako majhnem otroku. Verjetno odvzem dude, ki mu je vdaril na psiho. Jaz bi ti rekla, da mu daj dudo nazaj. Dude se bo odvadil, ko bo pripravljen, grizenje nohtov je precej trdovratna zadeva in lahko traja precej dalj časa kot duda. podpis pod tole... Pri nas je bil tudi problem prevelika navezanost na dudo, pa nas je P opozorila, naj je ne vzamemo na slilo, ker je to za otroka lahko zelo velik stres. Dudo sicer še ima za spanje (ko zaspi jo pljune ali pa ji jo potegnem iz ust) čez dan jo je pa sama začela spravljati na poličko (ob naši vzpodbudi seveda)... Tako, da je očitno res nekaj na tem, da nekateri otroci rabijo čas, da se česa odvadijo (dojenjem, duda, plenice, spanje v svoji sobi-postelji...). Poskusite. Bolje duda kot tako v živo pogriženi nohti. Ker pa vem, da bo sedaj tu katera skočila, da bo imel otrok zaradi dude krive zobe, naj povem - Jaz sem jo imela do 5 leta nonstop, pa imam popolnoma ravne zobe (brez aparata). Tako, da mislim, da ni ravno duda odločilna za to... (seveda so otroci različni, nekaterim ni pa to noben problem...)
|
|
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 9:03:18
|
|
|
|
pety78
|
Ja, tale z nohti je res... Naš tamali si je tudi pri enih 3,4 -ih letih grizel, pa sem mu jih med spanjem namazala z rdečim lakom, potem pa še s črnim nekaj nohtov. Bilo je med počitnicami, tako da je bil doma. Pa se je prestrašil. Je nehal. Do jeseni in ponovnega vrtca. Sicer je potem z grizenjem prenehal, si pa sedaj še vedno trga nohte. Skoz ima roke skupaj in si jih trga. Bom probala spet s črnim lakom!!! Za tvojega pa res svetujem kot predhodnica, da mu mogoče res raje vrnite dudo, če mislite, da je točno to vzrok. Dude se bo prej kot slej odvadil, pri nohtih je pa večja težava.
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 10:07:12
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: neli365 ...si nenormalno grize nohte. ... Grizenje nohtov je vedno odraz stiske. Na začetku je ta stiska dovolj velika, da se z grizenjem prične. Kasneje pa ostane usmerjanje spročanja napetosti v grizenje nohtov tako ukoreninjen, da se grizenje nadaljuje ne glede na velikost stiske. Tudi če uspe nasilna preprečitev grizenja nohtov, nohtov sicer ne bo grizel, bo pa iznašel nek drug ventil za sproščanje napetosti. Torej ni toliko v mazanju kot je v odstranitvi vzroka stiske / napetosti. Ni nujno, da je duda vzrok za grizenje. Namreč duda je že lahko njegov ventil za sproščanje napetosti in ker je ta ventil zaprt je seveda na vrsti prvi naslednji (podoben) - grizenje nohtov. Otroka je potrebno naučiti, kako se umiriti - z vzgledom. Ko opaziš da grize nohte (ali ima prst v ustih, ali mečka lulčka, ali ...) preusmeriš njegovo ravnanje s tem, da ga zamotiš s čim drugim. Bolj kot ga opozarjaš, večjo veljavo daješ temu, slabše je. Torej prav gotovo gre na začetku veliko (ves) časa za preusmerjanje, ker se moraš neprestano z otrokom ukvarjati, da preusmeriš njegovo ravnanje. In s tem ko se veliko z njim ukvarjaš in se veliko družita, otroku popusti napetost (tudi zaradi kakšne druge stvari). No, sam nimam takšnega neskončnega potrpljenja zato sem jasno in odločno zahteval, da z grizenjem preneha, ker mu ne dovolim in pika, ker je to tako grdo, da ni govora da bi mu pustil, istočasno pa sem si vzel več časa za druženje tako da je imel ob tej prepovedi tudi tolažbo. Res pa je, da se je v tem času tudi spremenila situacija v vrtcu zaradi katere je doživljal stisko.
|
|
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 10:10:18
|
|
|
|
Leela
|
moj tavelik si je tudi nohte začel trgat po odvemu dude. HB si zdaj ne več (6let). Si jih pa tamali tudi po odvzemu dude-zdaj je že 6 mesecev brez. Zdaj sem mu nohte in kožico kar z mikroporom zalepila. samo ni fajn ker koža ne diha. Sigurno je to da tako sproščajo napetost, ki so jo prej s cuzanjem dude. Moram nekaj pogruntat.
|
|
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 10:15:27
|
|
|
|
Leela
|
saj problem je v vrtcu, doma si potem to čisto nezavedno dela (pri gledanju risanke naprimer). V vrtcu je pa recimo v stiski, ker mora delati točno po programu (in ne to kar bi rad), mora ubogati, se prilagajati in takrat si nohte in kožico trga. Saj potem, ko so večji so bolj suvereni, se sami zaposlijo, vedo kaj in kako, samo to ne sme priti v navado.
|
|
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 23.11.2011 11:31:06
|
|
|
|
Paštetka
|
moj si je to tudi delal. Jaoooo... pred poletjem se je nehalo, v jesen se pa spet začelo . Jaz sem rekla, da mu kupim kar si bo zaželel, ko bova prvič rezala nohte s škarjicami. To grizenje je trajalo še kakšen slab mesec, potem se je pa nehalo. In po tem, ko sva 1. s škarjicami strigla nohte sva šla skupaj v trgovino po tiste veliiiike kocke . Lak pa tudi ni pomagal. Celega je dol pojedel. Meni je bil tako ogaben okus, da če se je kakšnega sadja dotaknil sem skoraj bruhala. On pa je vse pojedel
|
|
RE: Nenormalno grizenje nohtov 29.11.2011 11:29:33
|
|
|
|
vseved
|
pozdrav vsem! Se bom kr tukaj navezala na temo grizenja in sicer imamo tudi velik problem pri grizenju kazalca. Naš skoraj triletnik je začel z grizenjem kazalca in to naredi takrat ko mu kaj ni všeč,ker ne zna dopovedat kaj bi rad... pediatrinjo sem tudi vprašala je rekla naj ignoriram ampak men se zdi da mu gre to kr v navado že počas in to naredi kr pogosto na dan, doma in v vrtcu.Probala sem z obliži pa ne pomaga, se spet ugrizne in zraven poskakuje,. Bila bi vesela vsakega nasveta res,ker tega enostavno ne morem več ignorirat ,traja pa že kakšen mesec,.Ali obstaja kako mazilo da namažem da mu mal "prismrdi" mogoče bo nehal.Poskusila sem tud da ga preusmerim ko to nardi za hip pozabi pol pa se spet spomne pa spet,pa tudi z besedam mu poskušam dopovedat da tega ne sme,da je grdo ,ampak nič ne zaleže.Kaj naj naredim še ??? Prosim če katera ve za kakšen nasvet! Se opravičujem če sem pokvarla tole temo za grizenje nohtov,lahko me tud kontaktirate na ZS da ne bo težav. lp
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?