kajajaka -> RE: Nenormalno grizenje nohtov (23.11.2011 9:01:47)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse vem, da je ta problem psihičnega izvora. Kadar me čaka kaj pomembnega, se pogrizem do krvi. Res pa ne vem, kaj bi lahko bil vzrok pri tako majhnem otroku. Verjetno odvzem dude, ki mu je vdaril na psiho. Jaz bi ti rekla, da mu daj dudo nazaj. Dude se bo odvadil, ko bo pripravljen, grizenje nohtov je precej trdovratna zadeva in lahko traja precej dalj časa kot duda. podpis pod tole... Pri nas je bil tudi problem prevelika navezanost na dudo, pa nas je P opozorila, naj je ne vzamemo na slilo, ker je to za otroka lahko zelo velik stres. Dudo sicer še ima za spanje (ko zaspi jo pljune ali pa ji jo potegnem iz ust) čez dan jo je pa sama začela spravljati na poličko (ob naši vzpodbudi seveda)... Tako, da je očitno res nekaj na tem, da nekateri otroci rabijo čas, da se česa odvadijo (dojenjem, duda, plenice, spanje v svoji sobi-postelji...). Poskusite. Bolje duda kot tako v živo pogriženi nohti. Ker pa vem, da bo sedaj tu katera skočila, da bo imel otrok zaradi dude krive zobe, naj povem - Jaz sem jo imela do 5 leta nonstop, pa imam popolnoma ravne zobe (brez aparata). Tako, da mislim, da ni ravno duda odločilna za to... (seveda so otroci različni, nekaterim ni pa to noben problem...)
|
|
|
|