|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj vprašanj in mnenj,...
14.12.2005 18:49:33   
tanjagrm
Najprej en lep decemberski pozdravček vsem skupaj!!

Imam par vprašanj in prošenj za nasvete,...

1. kako se pravilno uporablja aspiratorček za nosek na pumpico,... meni je sestra v posvetovalnici sicer povedala,.. ampak ko sem doma poiskusila ni šlo nič ven,.. ali je potrebno v to pumpico kaj naliti ( fiziološko,..) ali ne

2. Kdaj po porodu ste dobile spet menstruacijo,... jaz je 2 meseca  po porodu še nimam,.. pa jo komaj čakam da poskrbim za kontracepcijo ( maternični vložek s hormonom - ima katera kakšno izkušnjo z njim??)

3. Kot sem že omenila je moj sinewk star 2 meseca,.. in je zelo priden,.. tudi ponoči,.. in ker sem že od rojstva z njim 24 ur na dan ( saj je lepo ampak verjetno sem normalna če si želim tudi malce oddiha,.. ali pač ne??) Očka pa je lastnik in direktor podjetja tako da je bolj malo doma,.. no in tako sem prišla na idejo da bi šla 23.12 na en koncert za tri urce ( sinčka bi pazila moja mami sicer pa tako spi od 9 - do 2 zjutraj),.. ko sem to sporočila kolegicam in jih vprašala če gredo one tudi in če gremo skupaj,.. so me pa skoraj nadrle,.. kako morem sinčka kar pustiti in se it zabavat,... jaz misli da to ne pomeni da ga imam kaj manj rada,.. ampak rada pa morem imeti tudi samo sebe,.. ane,... zdej me pa kar malo peče vest,... da mogoče res nebi smela iti,,... ( aja očka se strinja in pravi da naj si kar vzamem čas zase,..)

no naj bo to vse!!
Hvala že v naprej za vaša mnaja in nasvete,...!

Pozdravček!
Tanja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj vprašanj in mnenj,...
14.12.2005 18:58:12   
Dejča
Draga Tanja, glede pumpice žal nimam izkušenj, M še vedno nimam, pa bo naša user posted image stara kmalu že pol leta, na koncert pa le pojdi, ti bo samo koristilo, če boš malo odklopila. Jaz sem v tem času tudi šla kam (abonma, srečanje OŠ, zaključek) in nisem imela nobene slabe vesti, saj tudi moja sončica spi do jutra. 

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2005 19:00:14   
Katrin
Ojla!

1.V pumpico se ne da ničesar. Fiziološko daš v nosek, da se malo razmehča tista sluz in potem potegneš ven...seveda ne gre vedno....

2. Najina pikica je stara 9 mesecev in en teden, menstruacije pa še od nikoder.

3. Prav si se odločila. Čisto normalno je, da potrebuješ malo oddiha in časa za sebe.

lpuser posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2005 19:01:01   
tadejaa
Ti bom poskusila odgovoriti:

1. pumpico za nosek jaz uporabljam tako, da najprej iz nje
   iztisnem zrak, potem zamašim eno nosnico v drugo pa dam
   pumpico in nato spustim tako, da se ustvari vakuum in
   se nosek super ščisti

2. menstruacije še tudi jaz nimam, sem pa 6 mesecev po
   porodu in malega dojim; g. mi je rekla, da mi lahko vstavi
   mireno takrat, ko dobim m., čeprav sem slišala, da se lahko
   vstavi kljub dojenju

3. če imaš tako pridnega user posted image  in ga lahko daš v varstvo si kar
   privoščita koncert in to brez slabe vesti. Jaz že pol leta nisem
   bila zvečer nikjer, ker se mi moj user posted image  zbuja večkrat na noč.
   Pa uživajta še za nas zraven user posted image .

Pozdravček!

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2005 19:01:50   
total
Pumpico uporabiš takole,da eno nosnico zamašiš,stisneš pumpico daš v nosnico in spustiš.
Menstruacijo sem dobila 12 mesec po porodu in trakoj uredila kontracepcijo.
Zdi se mi čisto prav ,da greš mal za sebe in se sporostiš.

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2005 19:02:00   
Anonimen
Odgovorim ti lahko samo na zadnje vprašanje. Ti kar pojdi na koncert, meni se to ne zdi nič tragičnega. Saj če se mami zabava in sprosti, potem bo mami boljše volje in bo to občutil tudi otroček. Zaradi otroka še ni treba, da se čisto odpoveš svojemu lastnemu razvedrilu. Moraš si vzeti čas tudi zase, za svojo dušo.
Mirno pojdi, uživaj in nikakor ne imeti slabe vesti.

(odgovor članu tanjagrm)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2005 19:02:55   
total
Sorry 1 mesec po porodouser posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2005 19:04:18   
mojcadamijan
Ti samo pojdi na koncert in noro uživaj-nisi edina, ki je večji del dneva sama z otrokom tudi jaz sem pa nekako gre, saj veš včasih je težko ampak saj bo bolje-ne razumem kaj te imajo prijateljice za nadirat, če sta se s tvojim zmenila in če imaš varstvo ni nobenega problema

(odgovor članu tanjagrm)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2005 19:13:01   
tanjagrm
Hvala vsem za odgovore in mnenje,.... no pa ste  mi pomagale da sem se odločila in grem brez zadržkov na koncert,...no če bo seveda moj sonček lepo in pridn0oo spal in bo z njim vse ok,..

čauči !!

Tanja

(odgovor članu mojcadamijan)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
14.12.2005 19:20:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tanjagrm)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2005 22:13:04   
HuAnita
!. pumpico ful odsvetujejo, vsaj nam so jo že na materinski, lahko menda poškoduješ nosek
2. M sem dobila 10m po poroduuser posted image user posted image user posted image  Bi oj z veseljem še za kakšno leto odložila

3. ko je bila capinka stara natanko 8 tednov, sem šla na večerjo ob zaključku leta. Me ni bilo 4 ure. Izstisnila sem si mleko, čuvala jo je mama, ki me je tudi 'spravila' na večerjo (jaz ne bi šla, pa je rekla, da moram 'prezračiti' možgane...) ---- sine bo preživel, ti se boš pa sprostila, priporočam, da greš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.12.2005 0:03:59   
lelaval
Za pumpico si že dobila odgovore,
user posted image  pa tudi jaz še nimam (kar mi kar odgovarja), pa je pupika stara celih 6 mesecev - do danes sva se polno dojili.
Kar pa se tiče koncerta - kar pojdi. Kolegice, ki so te nadrle, pa so ti verjetno favš, da greš. Tudi jaz grem, kdaj pa kdaj ven in za take trenutke ima moj user posted image  v zmrzovalniku moje mleko. Ko je cele noči prespala, sem si mleko morala izstiskati in sem ga lepo shranila za "hude čase". Problem pa imam edino ta, da predolgo ne morem biti odsotna, ker me joške ful bolijo, ko se napolnijo.user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.12.2005 0:31:21   
KODA
Le vzemi si teh nekaj uric zase.Pa lepo se imej.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.12.2005 9:15:50   
tanikaa
seveda moraš iti na koncert!!! pa lepo, da te pri tem mož podpira. prijateljice pa naj pametujejo takrat, ko bodo same mamice.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2005 21:11:19   
Lusa
Ohjej!
Prijateljice so zato ,da te one povabijo na kakšno žurko.Jaz mam hudo bolno 4mes. punčko ,ki se zdravi v lj pediatriji in sem si vzela prejšnji vikend zase oz. prijateljica me je povabila ,da greve malo žurat ,da se malce sprostim.Bilo je noro.Sve šle na koncert.In še večkrat bom šla in zato nisem slaba mama.Sestrico 2.5leti je pa pazila babi.Sem bila zdaj v teh 2.5letih prvikrat na kakšnem žuru.

Tud ti kar idi.Zame to niso prave prijateljice.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?