Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 18:49:33
|
|
|
|
tanjagrm
|
Najprej en lep decemberski pozdravček vsem skupaj!! Imam par vprašanj in prošenj za nasvete,... 1. kako se pravilno uporablja aspiratorček za nosek na pumpico,... meni je sestra v posvetovalnici sicer povedala,.. ampak ko sem doma poiskusila ni šlo nič ven,.. ali je potrebno v to pumpico kaj naliti ( fiziološko,..) ali ne 2. Kdaj po porodu ste dobile spet menstruacijo,... jaz je 2 meseca po porodu še nimam,.. pa jo komaj čakam da poskrbim za kontracepcijo ( maternični vložek s hormonom - ima katera kakšno izkušnjo z njim??) 3. Kot sem že omenila je moj sinewk star 2 meseca,.. in je zelo priden,.. tudi ponoči,.. in ker sem že od rojstva z njim 24 ur na dan ( saj je lepo ampak verjetno sem normalna če si želim tudi malce oddiha,.. ali pač ne??) Očka pa je lastnik in direktor podjetja tako da je bolj malo doma,.. no in tako sem prišla na idejo da bi šla 23.12 na en koncert za tri urce ( sinčka bi pazila moja mami sicer pa tako spi od 9 - do 2 zjutraj),.. ko sem to sporočila kolegicam in jih vprašala če gredo one tudi in če gremo skupaj,.. so me pa skoraj nadrle,.. kako morem sinčka kar pustiti in se it zabavat,... jaz misli da to ne pomeni da ga imam kaj manj rada,.. ampak rada pa morem imeti tudi samo sebe,.. ane,... zdej me pa kar malo peče vest,... da mogoče res nebi smela iti,,... ( aja očka se strinja in pravi da naj si kar vzamem čas zase,..) no naj bo to vse!! Hvala že v naprej za vaša mnaja in nasvete,...! Pozdravček! Tanja
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 18:58:12
|
|
|
|
Dejča
|
Draga Tanja, glede pumpice žal nimam izkušenj, M še vedno nimam, pa bo naša stara kmalu že pol leta, na koncert pa le pojdi, ti bo samo koristilo, če boš malo odklopila. Jaz sem v tem času tudi šla kam (abonma, srečanje OŠ, zaključek) in nisem imela nobene slabe vesti, saj tudi moja sončica spi do jutra.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:00:14
|
|
|
|
Katrin
|
Ojla! 1.V pumpico se ne da ničesar. Fiziološko daš v nosek, da se malo razmehča tista sluz in potem potegneš ven...seveda ne gre vedno.... 2. Najina pikica je stara 9 mesecev in en teden, menstruacije pa še od nikoder. 3. Prav si se odločila. Čisto normalno je, da potrebuješ malo oddiha in časa za sebe. lp
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:01:01
|
|
|
|
tadejaa
|
Ti bom poskusila odgovoriti: 1. pumpico za nosek jaz uporabljam tako, da najprej iz nje iztisnem zrak, potem zamašim eno nosnico v drugo pa dam pumpico in nato spustim tako, da se ustvari vakuum in se nosek super ščisti 2. menstruacije še tudi jaz nimam, sem pa 6 mesecev po porodu in malega dojim; g. mi je rekla, da mi lahko vstavi mireno takrat, ko dobim m., čeprav sem slišala, da se lahko vstavi kljub dojenju 3. če imaš tako pridnega in ga lahko daš v varstvo si kar privoščita koncert in to brez slabe vesti. Jaz že pol leta nisem bila zvečer nikjer, ker se mi moj zbuja večkrat na noč. Pa uživajta še za nas zraven . Pozdravček!
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:01:50
|
|
|
|
total
|
Pumpico uporabiš takole,da eno nosnico zamašiš,stisneš pumpico daš v nosnico in spustiš. Menstruacijo sem dobila 12 mesec po porodu in trakoj uredila kontracepcijo. Zdi se mi čisto prav ,da greš mal za sebe in se sporostiš.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:02:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Odgovorim ti lahko samo na zadnje vprašanje. Ti kar pojdi na koncert, meni se to ne zdi nič tragičnega. Saj če se mami zabava in sprosti, potem bo mami boljše volje in bo to občutil tudi otroček. Zaradi otroka še ni treba, da se čisto odpoveš svojemu lastnemu razvedrilu. Moraš si vzeti čas tudi zase, za svojo dušo. Mirno pojdi, uživaj in nikakor ne imeti slabe vesti.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:02:55
|
|
|
|
total
|
Sorry 1 mesec po porodo
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:04:18
|
|
|
|
mojcadamijan
|
Ti samo pojdi na koncert in noro uživaj-nisi edina, ki je večji del dneva sama z otrokom tudi jaz sem pa nekako gre, saj veš včasih je težko ampak saj bo bolje-ne razumem kaj te imajo prijateljice za nadirat, če sta se s tvojim zmenila in če imaš varstvo ni nobenega problema
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 19:13:01
|
|
|
|
tanjagrm
|
Hvala vsem za odgovore in mnenje,.... no pa ste mi pomagale da sem se odločila in grem brez zadržkov na koncert,...no če bo seveda moj sonček lepo in pridn0oo spal in bo z njim vse ok,.. čauči !! Tanja
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.12.2005 19:20:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 14.12.2005 22:13:04
|
|
|
|
HuAnita
|
!. pumpico ful odsvetujejo, vsaj nam so jo že na materinski, lahko menda poškoduješ nosek 2. M sem dobila 10m po porodu Bi oj z veseljem še za kakšno leto odložila 3. ko je bila capinka stara natanko 8 tednov, sem šla na večerjo ob zaključku leta. Me ni bilo 4 ure. Izstisnila sem si mleko, čuvala jo je mama, ki me je tudi 'spravila' na večerjo (jaz ne bi šla, pa je rekla, da moram 'prezračiti' možgane...) ---- sine bo preživel, ti se boš pa sprostila, priporočam, da greš!
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 15.12.2005 0:03:59
|
|
|
|
lelaval
|
Za pumpico si že dobila odgovore, pa tudi jaz še nimam (kar mi kar odgovarja), pa je pupika stara celih 6 mesecev - do danes sva se polno dojili. Kar pa se tiče koncerta - kar pojdi. Kolegice, ki so te nadrle, pa so ti verjetno favš, da greš. Tudi jaz grem, kdaj pa kdaj ven in za take trenutke ima moj v zmrzovalniku moje mleko. Ko je cele noči prespala, sem si mleko morala izstiskati in sem ga lepo shranila za "hude čase". Problem pa imam edino ta, da predolgo ne morem biti odsotna, ker me joške ful bolijo, ko se napolnijo.
|
|
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 15.12.2005 0:31:21
|
|
|
|
KODA
|
Le vzemi si teh nekaj uric zase.Pa lepo se imej.
|
|
RE: Nekaj vprašanj in mnenj,... 15.12.2005 9:15:50
|
|
|
|
tanikaa
|
seveda moraš iti na koncert!!! pa lepo, da te pri tem mož podpira. prijateljice pa naj pametujejo takrat, ko bodo same mamice.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?