|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj vprašanj
16.1.2010 14:07:08   
lojska
Sem v 21 tednu nosečnosti in zadnjič sem imela morfologijo, kjer je moj G ugotovil, da imam nizko ležečo posteljico. Povedala sem mu, da v službi ogromno in fizično delam pa ni kaj dosti komentiral, rekel je samo, da, če bom krvavela naj ostanem doma. Na bolniški sem na začetku nosečnosti zaradi krvavitev že bila. Danes pa berem na netu, da je nisko ležeča posteljica lahko nevarna za prezgodnji porod in sedaj me skrbi, da nebo kaj narobe! Kakšne so vaše izkušnje s tem?
Dva dni kasneje sem imela kontrolo pri njemu, kjer je bila taka norišnica, da mi ni niti uspelo nič vprašati. V 15ih minutah je obdelal vsaj 7 nosečnic in že ko sem prišla v sestrin sprejemni prostor se je drla name, da sem prepočasna in, da danes delajo hitro tako, da moram biti kot Spidi Gonzales. Tako sem bila zmedena, da ko sem prišla do G nisem več vedela, kaj sploh moram vprašat. Pritisk sem imela 50/101 in to se mi zdi nekam nizko pa nevem kaj to pomeni za nosečnost, tu se zopet obračam na vas!
In še tole: Še isti dan se mi je spodaj naredil majhen boleč mazolček, ki pa se je naslednji dan veselo razrastel v nekaj mehurčkov. Ker sem to pred 2letoma že imela vem, da je to herpes. Včeraj sem klicala v porodnišnico kjer so mi samo rekli naj grem takoj v ponedeljek do svojega G. nič pa mi niso hoteli povedati kako to vpliva na plod. Danes je že skoraj dobro in v ponedeljek (pojutrišnem) mislim, da nebo ničesar več zato mislim, da sploh nebom šla. Ali ima katera iskušnje z hsv tipa2 v nosečnosti?
Aha pa še ena stvar. Preden sem zanosila sem imela 59 kg sedaj v 5 mesecu jih imam 61 se pravi sem se zredila samo za dve kili. To se mi zdi nekam malo ali ni?
Res vam bom hvaležna za odgovore želim pa vam tudi lep vikend
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj vprašanj
16.1.2010 14:22:04   
ljupka
V prvi nosečnosti sem rodila v 36t,me je v srugi nosečnosti dala zaradi nisko ležeče posteljice takoj na bolniško,sem pa tudi fizični delavec v tovarni,in ni šans da bi delala!Sedaj v tretji nosečnosti nosim dvojčke sem pa že od 5t tud doma!Mislm ,da je ta zadeva ,kr nevarna,sam mene je skoz tiščalo na vodo,in me je spodaj bolelo,ne vem moja G ima rajši preventivo ,kakor kurativo,tu se gre le za življenje!

(odgovor članu lojska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.1.2010 16:45:13   
charlyka
Pozdravljena!

Glede nizko ležeče posteljice nimam izkušenj - glede na to, kar je napisala ljupka svetujem, da jamraj pri G (ali pa si izmisli kaj vse te boli), da te da v bolniško.

Glede pritiska in kil pa takole - jaz ga imam 85/55, pa še vedno je boljše, da imaš prenizkega kot visokega (nizek pritisk pomeni dolgo življenje user posted image ). Jaz sem v 22 tednu in sem se zredila za slabih 5 kil in je moja G rekla, da je to pa kar dosti, da bi bilo čisto v redu, če se nič ne bi. In potem je še pri UZ komentirala, da še dobro, da nisem pridobila preveč špeheca po bušiju, da se mali user posted image dobro vidi. Tako da glede kil ne rabiš nič razmišljat.

Pa srečno.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.1.2010 16:56:53   
Tanja_
Mogoče si glede nizko ležeče posteljice lahko bolj razjasniš, če vprašaš na MON pri Pušenjaku-on je vseeno ginekolog, ki se spozna na te reči. Tukaj pa s(m)o punce, ki načeloma nič ne vemo o tem, razen iz lastnih izkušenj in od pogovorov z drugimi nosečkami. Nizko ležečih posteljic je namreč več vrst in lahko da pri tebi še ni tako kritično, da bi mogla zato na bolniško.

Glede HSV2 ti pa znam odgovorit, da v kolikor je aktiven(se pravi so mehurčki) v času poroda, ne moreš roditi vaginalno, ker je nevarno, da bi okužbo prenesla na otročka....Kot sem rekla, jaz bi Pušenjaka vprašala. Odgovarja zelo ažurno, tako da boš sigurno v 2 dneh imela odgovor.

(odgovor članu charlyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.1.2010 17:20:28   
ZoyaEva
Jaz ti lahko odgovorim samo glede pritiska. Meni so rekli v bolnišnici, da če je nizek, da to pomeni da se je plod dobro ugnezdil in je to dobro!

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.1.2010 17:26:03   
lojska
Najprej hvala za odgovore! Kar se kilaže tiče mislim, da je normalno, da ženska med nosečnostjo tehta več že zaradi teže ploda in plodovnice zato tudi sprašujem, če je samo dve kili vredu? Pri prvi nosečnosti sem se do tega časa zredila za 4 kg do konca pa 18 kg pa mi ni nihče ni nič očital.

Kar se pa jamranja kako me vse boli mojemu G tiče je pa takole: Zadnjič sem mu rekla, da me že nekaj dni skupaj boli trebuh pa mi je rekel, da razsaja trebušna gripa in naj grem k svoji zdravnici po bolniško... 14 dni pa 14 dni...
Ko sem mu opisala svoje delovno mesto in ga vprašala, če je nevarno za nosečnost, ker toliko delam saj sem krvavela je samo skomignil z rameni in rekel ne vem???? Če boste krvavela ali bo kaj narobe ostanite doma...
Uf noro! Naj povem, da sem imela tega G že v prvi nosečnosti in, da je bil zraven pri porodu in, da sem bila zelo zadovolna z njim sedaj pa je ratal čuden... kaj pa vem.

(odgovor članu Tanja_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?