|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nekaj iz krompirja
25.1.2008 9:51:15   
Anonimen
Torej... rada bi skuhala nekaj iz krompirja. Ne bi pa rada nardila vsakdanje jedi (pire, restan kropir, pečen krompir).

A ima katera kakšno fino idejo?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nekaj iz krompirja
25.1.2008 9:59:02   
Veverička
Krompirjev golaž, polnjen krompiruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.1.2008 10:04:05   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Veverička

Krompirjev golaž, polnjen krompiruser posted image

Uuu... krompirjev golaž... njami.

Kak pa zgleda polnjen krompir?

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.1.2008 10:04:42   
Anonimen
a obstaja krompirjeva lazanja?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
25.1.2008 10:06:43   
Strawberrie Cherrie
musaka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.1.2008 10:09:10   
Veverička
hm, to pa ne vem. Obstaja pa musaka. Polnjenega krompirja jaz sicer še nisem delala, sem pa ga večkrat jedla v kakšni restavraciji. Po moje ga pečejo v foliji in potem dajo noter (verjetno "pokne" sam) skuto s kakšnimi zeliščiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.1.2008 10:10:43   
Anonimen
Musaka... to je z mesom al?

Eh... bom šla jz raj v kako buklo pogledat.

Hvala za ideje. >Se mi zdi da bo kr musaka. user posted image

(odgovor članu Veverička)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2008 10:14:21   
mojsoncek
Zadnjic je auroraa na eni temi napisala en zanimiv recept za krompirjeve polpete.
Ekola...

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

skuhaš krompir (naj bo prej olupljen), ga pretlačiš, dodaš malo moke, jajčko, sol. lahko tudi kake začimbe. jaz jih načeloma ne dam.

oblikuješ tanke zrezke, tko za 0,5 cm debele. in jih na hitro popečeš na olju.

bolj tanki so, bolj so hrustljavii.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2008 10:43:13   
mojcaziga
Gre sicer za pečen krompir, ampak ga obužujemo. Potrebuješ pa krompir, na kocke narezane bučke, na kocke narezano rumeno papriko in paradižnik - količine po okusu. Najprej na olivnem olju prepražim čebulo in česen, dodam na kocke narezam krompir in vse ostalo, od začimb pa sol, malo popra, dodam tudi malo peteršilja in dušim okoli 10 minut. Zalijem z vodo. Potem preložim v pekač in pečem do gotovega.

Nam je super všeč, ker smo ljubitelji krompirja in bučk.

LP, Mojca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2008 11:19:59   
petra a
moja babica si je kdaj skuhala krompirjevo juho in hrenovke

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.1.2008 11:40:45   
lelaval
Musaka... to je z mesom al?

Eh... bom šla jz raj v kako buklo pogledat.

Delaš podobno, kot lazagno.
Ali pa polnjene paprike s krompirjem

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.1.2008 12:02:57   
Barbs
Krompir skuhaj do polovice , ga nareži na rezine, naloži v pomaščen pekač, potresi z naribanim sirom, naloži kake "ostanke" - hrenovke, panceto, pršut (ali pa tudi ne) , zalij s stepenim jajčkom in kislo smetano , daj v pečiso in zapeči do zlatorjavega.... hitro in brez komplikacij, predvsem pa dooobrooouser posted image  (škoda, da ne smemuser posted image )

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.1.2008 13:13:11   
Hope2
Polnjeni krompir: večje krompirje prereži na pol in kuhaj v slani vodi, do polovice. Nato ga izdolbi. Izdolbeno sredico nareži na male koščke, dodaj narezano šunko/pršut/panceto, nariban sir, origano/rožmarin, narezane šampijone, koščke paradižnika (vse izbiraš po želji). vse skupaj premešaš in nafilaš krompir, ter ga daš v pečico da se zapeče oz speče do konca. Lahko pa ga nafilaš z bolonjsko omako in po vrhu posuješ nariban sir.

Pečeni krompir: spečeš cel olupljen krompir v pečici (brez olja in soli). pečenega nato prelomiš, namažeš z zaseko in posoliš. zraven skleda solate

Polpeti:  surov krompir naribaš, ga malo ožameš, primešaš parmezan, jajce, sezamova semena, začimbe, po potrebi drobtine ali moko (jaz ne dodajam, pa vseeno ostanejo kompaktni zaradi sira in jajca). oblikuješ polpetke in jih spečeš v ponvi na olju.

še krompirjev narastek malo drugače: krompir narežeš na tanjše kolobarje. narediš bešamel omako (ne rabiš veliko) ali sirno omako (smetanova z večimi siri). namažeš pekač z malo omake, položiš krompir, spet malo omake, krompir in na koncu še veliko bučnih in sončničnih semen posuješ ter nariban sir. spečeš v pečici do hrustljavega.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.1.2008 13:31:43   
piščanc
men je všeč dofineški krompir. pekač namažeš s česnom (strok podrgneš), surov krompir narežeš na rezine in zložiš v pekač, preliješ z omakco (rumenjak, 2,5l sladke smetane, sol, mušatni orešček. pečeš 1h na 180.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.1.2008 14:15:00   
Balonchy
Krompirjevi njoki, krompirjevi ocvrtki, .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.1.2008 16:01:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

men je všeč dofineški krompir. pekač namažeš s česnom (strok podrgneš), surov krompir narežeš na rezine in zložiš v pekač, preliješ z omakco (rumenjak, 2,5l sladke smetane, sol, mušatni orešček. pečeš 1h na 180.

Neki podobnega sem danes naredila, ampak sem dodala še koruzo.
Njami...

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.1.2008 18:33:23   
Enolla
Sem ti hotela predlagati krompirjevo juho ampak me je kar sram, od dobroh receptov zgoraj user posted image , tako, da kar presliši.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.1.2008 18:43:23   
Anonimen
Jaz pa kar korajžno predlagam krompirjevo juho.user posted image  Kaj se boš matrala.

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
26.1.2008 20:44:36   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Polnjeni krompir: večje krompirje prereži na pol in kuhaj v slani vodi, do polovice. Nato ga izdolbi. Izdolbeno sredico nareži na male koščke, dodaj narezano šunko/pršut/panceto, nariban sir, origano/rožmarin, narezane šampijone, koščke paradižnika (vse izbiraš po želji). vse skupaj premešaš in nafilaš krompir, ter ga daš v pečico da se zapeče oz speče do konca. Lahko pa ga nafilaš z bolonjsko omako in po vrhu posuješ nariban sir.

Lahko pa ga polnjenega spohaš-je božanski

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?