|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Neješčnost
2.2.2007 21:24:39   
PUPA2
Pomoč!!!

Naša user posted image  je stara 7,5 mesecev. Je zelo slabo. Pri svoji starosti tehta malo manj kot 8 kg in je velika 72 cm.  Res ne vem kaj naj naredim. problem je namreč ta, da ji GH ni v slast. Ko prebiram kako vaši user posted image user posted image user posted image radi jedo in kako slastno papajo mi je kar hudouser posted image . Naša mala ne samo, da ne mara GH tudi mleka vedno manj pije. In sicer najino hranjenje poteka takole: zjutraj ob 6.30h dojenje oz, flaška mleka (če spije 120 ml smo zeloooo srečni), ob 9 sadna kašica (nikoli še ni pojedla več kot 40 ml), sledi flaška mleka ob 11h (spet le 100-120ml), nato poskus kosila npr. brokoli, kuskus in piščančje belo meso (3 mogoče 4 žličke) nato mleko, ker ni nič pojedla (npr. 70 ml), ob 16h za malico skutica (spet le 30 ml) in končno večerja, ki pa je edini obrok, ko se res naje in še to le mleko (210 ml). Ponoči pa se tudi še doji 1-2X.

Vem, da sem veliko napisala vendar količinsko našauser posted image  res malo poje in ne vem kako jo nja prepričam, da bi jedla več.

Hvala vam za nasvete.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 3.2.2007 9:02:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj storiti?
2.2.2007 21:30:45   
Katrin
Mislim, da ti ni treba preveč skrbeti; bo že jedla, če bo lačna. Mi smo stari skoraj 2 leti, pa se še vedno borimo za vsako žličko posebej (razvijamo se lepo, rastemo in smo zdravi user posted image ).

Spomnim se, ko je bila user posted image  stara 8 mesecev in smo bili na nekem pikniku: od sestrične enako star sin je pojedel 2 velika Frutka, medtem, ko je naša pojedla 5 žličk user posted image

Dokler ste zdravi in dobrovoljni, ne skrbi. Te pa popolnoma razumem user posted image

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu PUPA2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Neješčnost
2.2.2007 21:46:18   
Žabbaa
Tudi pri našemu user posted image  ( tudi 7,5 mesevev)je tako,nikakor mu ne gre gosta hrana.Ravno danes sem o tem povprašala pediatrinjo in mi je predlagala sledeče: na krožnik mu daš različno hrano npr, kuhan korenček-na dobno narezen, ravno tako meso..in potem naj sam proba jesti z rokami in boš videla kako mu bo šlo.Zraven njega jej tudi sama, probajta se mal zabavat, da mu bo hranjenje zanimivo.Mi bomo poiskusili jutri in upam, da mu bo šlo.Srečno tudi vam.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 3.2.2007 9:02:58 >

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kaj storiti?
2.2.2007 22:09:37   
tati2
Mi smo stari 9 mesecev in smo imeli pri tej starosti iste probleme in sem se tudi zelo sekirala. Imela je pa še manj kg kot tvoja. Moja ima pri devetih mesecih  8 kg.

Sedaj pa tudi kar veliko poje in tudi bolj z veseljem samo jo nikoli nič ne slim.

Ti samo vstraja pa bo, če bo lačno bo sigurno jedla.

Sem pa tudi probala,da sem ji dala na krožnik,da bi sama jedla, pa je samo packala in po tleh metala.

(odgovor članu Žabbaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Neješčnost
2.2.2007 22:14:23   
eya
Naš malček tudi slabo je, ima pri 10 mesecih 8kg, tako da tvoja s težo sploh ni tako nizko. Moj predlog je tak, da poskušaj vse obroke malo energetsko obogatiti...v zelenjavo žličko olja, kisle smetane (če ste jo že uvedli), sirček, v juhico kakšna zakuha. Suho sadje je tudi kalorično, pa sladko smetano lahko dodaš sadnim kašicam.

< Sporočilo je popravil wahoo -- 3.2.2007 9:03:15 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu tati2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Neješčnost
3.2.2007 13:37:04   
zvezdka
Tudi pri nas smo se vsaj en mesec borili z uvajanjem GH, pa nam je šlo podobno slabo. Mislim, da je bil glavni razlog, da sem preveč slepo sledila vsem tem teorijam. Na primer, da je treba začeti s korenjem kuhanim v vodi. Niti pod razno v vodi kuhane zelenjave ni hotela, ko pa sem ji začela vse kuhati v jušni osnovi (bre soli), ji je nenadoma bolj teknilo. Nekje pri sedmih mesecih smo uvedli  "enolončnice", se pravi zeljenava + ogljikovi hidrati (krompir, prosena kaša, polenta) + nekaj malega piščančjega mesa.  Še zdaj kuham podobne zadeve, ker še vedno nima zob, ampak malo manj razmiksam s paličnim mešalnikom.

Pri nas je bilo pomembno tudi to, da GH ni bila pregosta. Na začetku je kuhinja pri vsakem obroku izgledala kot kemijski laboratorij, ker sem vsako stvar pripravila v dveh stopnjah razmiksanosti in še vodo sem dodajala, če je bilo pregosto.user posted image Pa še zraven je bilo treba peti pesmice, mahati s knjigicami, itd..

Predvsem pa ne otroka siliti, če noče, tudi če si sama na robu obupa. Ji bo že slej kot prej postala GH všeč. Teža tvoje dojenčice sploh ni tako nizka. Naša ima pri devetih mesecih 7,5 kg, pa prav zadovoljen in ješč dojenček.  

(odgovor članu PUPA2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?