zvezdka -> RE: Neješčnost (3.2.2007 13:37:04)
|
Tudi pri nas smo se vsaj en mesec borili z uvajanjem GH, pa nam je šlo podobno slabo. Mislim, da je bil glavni razlog, da sem preveč slepo sledila vsem tem teorijam. Na primer, da je treba začeti s korenjem kuhanim v vodi. Niti pod razno v vodi kuhane zelenjave ni hotela, ko pa sem ji začela vse kuhati v jušni osnovi (bre soli), ji je nenadoma bolj teknilo. Nekje pri sedmih mesecih smo uvedli "enolončnice", se pravi zeljenava + ogljikovi hidrati (krompir, prosena kaša, polenta) + nekaj malega piščančjega mesa. Še zdaj kuham podobne zadeve, ker še vedno nima zob, ampak malo manj razmiksam s paličnim mešalnikom. Pri nas je bilo pomembno tudi to, da GH ni bila pregosta. Na začetku je kuhinja pri vsakem obroku izgledala kot kemijski laboratorij, ker sem vsako stvar pripravila v dveh stopnjah razmiksanosti in še vodo sem dodajala, če je bilo pregosto.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pa še zraven je bilo treba peti pesmice, mahati s knjigicami, itd.. Predvsem pa ne otroka siliti, če noče, tudi če si sama na robu obupa. Ji bo že slej kot prej postala GH všeč. Teža tvoje dojenčice sploh ni tako nizka. Naša ima pri devetih mesecih 7,5 kg, pa prav zadovoljen in ješč dojenček.
|
|
|
|