|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne znam potolažit
13.7.2007 22:47:34   
lojzika
Imam en tak čuden problem. Sem bolj vesele narave, mogoče tudi delujem flegmatik ampak se tudi sekiram in imam svoje probleme kot vsi. Se mi zdi da sem cela bolj na Izi, user posted image  če me razumete

No in problem
- Me kliče kolegica da sta se s partnerjem skregala in pač razloži kaj je bilo. Jaz nimam ene pametne besede za njo
- Druga kolegica mi pove da ima  raka na materničnem vratu mene šok zopet ostanem brez besed. Nimam ene pametne besede za njo
- me kliče spet ena, kako je njena mama bolana in da so jo z rešilcem odpeljali in da je kar boga. Zopet je ne znam potolažit.
- Eno kolegico, kadar jo kličem je v bolnišnici. Če je kje blizu grem na obisk, drugače se pogovarja z njo po telefonu ampak nikoli ne omenjam njene bolezni vedno kaj drugega, pač aktualne teme, nikakor ne znam govoriti o kakršni koli tolažbi.
seveda vsako skušam potolažit, z stalnimi oguljenimi besedami ampak se mi zdi da to ni to. Drugače sem v družbi boj ta glasna ampak v takšnih primerih zatrokiram.

Opažam tudi da npr kamorkoli pridem vsi se zapičijo v mojega otroka. Vsi ga nekaj lupčkajo. Božajo. Vedno nazivljajo z načinom kot je a vi pa hodite? vi pa že govorite? Meni je bolj všeč izraz a tvoj pa že govori? Pa že hodi? Jaz nikoli ne lupčkam drugih, pozdravim že, mogoče malce se dotaknem ampak zgolj zato da ne izpadem čisto hladna. Ko srečam kakšno frišno mamico se pomeniva pač o klasičnih stvareh in nekako nikoli ne rečem joj kak je lep dojenček in da je čisto podoben atiju ali mamici. Vse to se mi zdi zelo oguljeno. Dojenčki so mi vsi isti in ne najdem neke podobnosti s stricem, babico, atijem. Mater sem čudna user posted image

Res sem pa zadnjič enemu fantku rekla da je res čedn ampak ta je bil pa res ful full simpatičen.

Kako naj v bodoče katero vsaj malo potolažim?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ne znam potolažit
13.7.2007 23:01:13   
Anonimen
Mogoče pa te kolegice, ko se z njimi srečaš pač povprašaš o zdravju, al počutju (pač o njihovem problemu), potem pa pustiš da se razgovorijo. Itak večina ljudi išče samo nekoga , ki jih bo poslušal in ne da jim bo delil nasvete.

Men je enkrat rekla ena kolegica: Ti si tako fajn, ker samo poslušaš, pa ne deliš nasvetov, pa ne skušaš reševat situacije.
Jaz pa sem se ravno v tistem trenutku preden je to rekla, počutila ko največja budala, ker nisem vedela kaj naj ji rečem vzpodbudnega.

No jaz imam pa obratni problem... Zadnje čase mi gre na živce, ko hodijo ljudje k meni jamrat, pa po nasvete. Ko bi pa jaz rabila koga da bi me poslušal, al pa me potolažil, takratpa ni nikjer nobenga.

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2007 0:08:33   
turbo
IZVIRNO SPOROČILO: matovilcica

Mogoče pa te kolegice, ko se z njimi srečaš pač povprašaš o zdravju, al počutju (pač o njihovem problemu), potem pa pustiš da se razgovorijo. Itak večina ljudi išče samo nekoga , ki jih bo poslušal in ne da jim bo delil nasvete.

Men je enkrat rekla ena kolegica: Ti si tako fajn, ker samo poslušaš, pa ne deliš nasvetov, pa ne skušaš reševat situacije.
Jaz pa sem se ravno v tistem trenutku preden je to rekla, počutila ko največja budala, ker nisem vedela kaj naj ji rečem vzpodbudnega.

No jaz imam pa obratni problem... Zadnje čase mi gre na živce, ko hodijo ljudje k meni jamrat, pa po nasvete. Ko bi pa jaz rabila koga da bi me poslušal, al pa me potolažil, takratpa ni nikjer nobenga.

Se strinjam, veliko ljudi želi samo povedat in so veseli, če najdejo nekoga, da jih pristno posluša, da jim nameni pozornost,
včasih takšen glasen monolog reši marsikatero problem,
po drugi stani pa ljudje takšne poslušalce radi izrabljajo za "predpražnike", se na tebi spucajo in gredo naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2007 0:13:37   
turbo
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

• Opažam tudi da npr kamorkoli pridem vsi se zapičijo v mojega otroka. Vsi ga nekaj lupčkajo. Božajo. Vedno nazivljajo z načinom kot je a vi pa hodite? vi pa že govorite? Meni je bolj všeč izraz a tvoj pa že govori? Pa že hodi? Jaz nikoli ne lupčkam drugih, pozdravim že, mogoče malce se dotaknem ampak zgolj zato da ne izpadem čisto hladna. Ko srečam kakšno frišno mamico se pomeniva pač o klasičnih stvareh in nekako nikoli ne rečem joj kak je lep dojenček in da je čisto podoben atiju ali mamici. Vse to se mi zdi zelo oguljeno. Dojenčki so mi vsi isti in ne najdem neke podobnosti s stricem, babico, atijem. Mater sem čudna user posted image

Počnem podobno, sem čudna tudi jaz, ker se rajši pogovarjam o drugih temah, kaj se z ljudmi, posebej mamicami, dogaja, poleg tega, da dojijo, previjajo skrbimo za dobrobit malčkov.

• Kako naj v bodoče katero vsaj malo potolažim?

Nič jih ni treba tolažit, bodi to kar si, če tvoj način ne bi bil uspešen, te že nekaj časa ne bi nihče klical in razlagal, kaj se mu dogaja v življenju

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2007 10:35:05   
Dejča
Meni pa sploh nisi čudna, saj pri zelo resnih temah marsikdo ne ve, kaj bi rekel in je mogoče še najboljše, da jih preprosto poslušaš ali pa se pogovarjaš o čisto drugih temah.
Glede otrok pa se ne bi mogla bolj strinjati s teboj - tudi sama ne planem v voziček, ko vidim kakšnega otroka, ker se meni to pač ne zdi normalno. Tudi s svojo user posted image  se pogovarjam čisto lepo po odraslo in se ne spakujem. Vsak po svoje.

(odgovor članu turbo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2007 10:39:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

Kako naj v bodoče katero vsaj malo potolažim?

Nikakor. Ostani takšna kot si.

To, da poslušaš in takoj ne pametuješ, zna narediti več kot tisoč oguljenih fraz, nekončnih razprav in nepotrebnih opravljanj user posted image .

(odgovor članu lojzika)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.7.2007 11:21:07   
Anonimen
Tudi sama ne najdem besed v takih situacijah. Pač samo poslušam.

Ko je meni hudo, oz. ko se mi kaj hudega zgodi rabim mir. In na srečo imam prijatelje ki so to razumeli. Najhuje mi je bilo ko so mi govorili saj bo, te razumemo....ker mi je bilo jasno da ne razumejo. Nihče ki se mu kej tacga ni zgodilo ne razume! Zato so te fraze tako neumne. In nič ne pomagajo. Najbolše je da daš prijateljem vedet da si vedno tam če te rabijo za pogovor, za jok, če se rabijo na koga "zdret"... To ful pomeni. Vsaj meni.
In da poslušajo, kaj govoriš brez raznih faz, z katerimi ti dajejo občutek da tvoj problem sploh ni tako velik in da sploh ni vredno da se z njim ukvarjaš.

To da pa govoriš o vsakdanjih stvareh je meni všeč, saj človek dobi občutek za zunanji svet, kaj se dogaja, in ni 24 ur na dan z mislimi pri svojem problemu.

Povej prijateljicam, da te lahko vedno pokličejo če kaj rabijo, pa vprašaj jih če jim lahko kako pomagaš. Če bodo rekle da ne, pač....se pogovarjaj o drugih stvareh. Ko bodo želele ti bodo že same začele govorit. Takrat pa poslušaj. Pa objemi tudi delajo čudeže.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.7.2007 13:32:05   
Anonimen
pomanjkanje čustvene inteligence. Ne znaš se postaviti v kožo sogovornika, zato tudi  ne moreš sočustvovati in zato ne najdeš nobene pametne besede oz. ne znaš potolažit. Poskušaj se vživeti v vlogo sogovornika; kako bi se ti počutila, če bi izvedela, da imaš raka na materničnem vratu? Kako bi razmišljala v takem primeru? Kakšne besede bi te potolažile? 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.7.2007 13:42:17   
Anonimen
Jaz sem čisto ista, to je kot da bi mene brala.

Pa mi ljudje ves čas hodijo razlagat svoje težave, torej že ni nič narobe z mojim pristopom. Le kako naj tolažim nekoga ki mi je umrla mama, če sama ne vem kako to je. Kako naj tolažim nekoga z rakom, če se s tem še nisem spopadala....

Tako vedno samo poslušam in mi večina ljudi na koncu reče, da jim je odleglo ko so se z mano pogovorili. Pa jaz dejansko nisem kaj veliko govorila, samo potrebovali so nekoga da se izpovejo, da jih ta ne prekinja in usmerja pozornost nase z zgodbicami tipa, ja jaz pa imam eno sodelavko ki se ji je isto zgodilo in začnejo samo naprej pripovedovat. Jaz takšne ljudi sovražim in se z njimi nebi šla nikoli pogovarjat o kakšnih resnejših temah od vremena in ogovarjanja sosedovuser posted image .

Smo imam pa na koncu dneva vedno polno glavo težav vseh ljudi okoli sebe, ker mi vedno vse povejo in mi je včasi to tudi malo v balast.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
14.7.2007 13:57:10   
baguSka
Ves kaj?? Jaz pa raje vidim da je nekdo raje tiho, kot da mi 'pametuje' z nekimi obrabljenimi frazami... :) Tko da ti kr bodi taka kot si. Ze to da poslusas je najvec kar lahko naredis. :) Tudi sama imam nekako ta pecat, da se veliko ljudi zateka k meni, da se 'spraznijo'. Ce so to dobre prijateljice, prijatelji, sorodniki, jih objamem in recem, da bo se vse ok in da naj se nikar prevec ne sekirajo. To jih nekako se najbolj potolazi. Verjetno je objem tisti, ki jih nekako 'potolazi', da vejo, da jih nekdo 'razume' oz socustvuje z njimi. Ce pa pride k meni nekdo, ki ne cutim do njega prav posebne naklonjenosti, pa sem tudi tiho in samo kimam medtem ko poslusam. Pa je tudi to dovolj. Vsaj zame. Njim pa mogoce tudi, saj imajo verjetno se nekje nekoga, ki jih pa tudi objame.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.7.2007 14:05:26   
karmy
ma zlo težko je karkoli rečt v takih situacijah.... men je to tud zlo težko... ampak ne grem stran dokler se vsaj malo bolj ne počuti...tiho pa ravno nisem ker to je pa zelo neprijetno..vsaj zame... user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.7.2007 14:12:54   
baguSka
...tiho pa ravno nisem ker to je pa zelo neprijetno..vsaj zame...

jah sej tud jst najveckrat nisem glih cist tiho... pac sledim pogovoru in vmes kaj pritrdim, kaj vprasam... da pac pokazem zanimanje, da ima 'zalujoci' obcutek, da ga poslusam in da mi lahko pove se vec... kar seveda pomaga k temu, da resnicno da vse ven iz sebe in da sem prava oseba h kateri se je zatekla... u bistvu sem sama mela vcasih tud kar precej problemov s tem kako potolazit.. ko sem se nehala s tem obremenjevat kaj naj recem, pa je pogovor zacel tect kar sam od sebe... take stvari se v zivljenju pac dogajajo in tudi o takih stvareh se je potrebno pogovarjat... u bistvu to niti ni nek cilj s tolazbo, le pogovor tece, tako kot pri vsaki drugi temi...

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.7.2007 15:24:02   
Anonimen
js tut ne znam tolažt pa veš kaj, vseen mi jeuser posted image

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.7.2007 16:27:47   
srki
Če so tvoje prijateljice, te morajo že poznat, kako reagiraš ob raznih slabih novicah in mislim, da jim že to pomeni dovolj, da se ti lahko zaupajo in ti potožijo o problemih.

Pač, nisi tak tip človeka, saj veš, sto ljudi, sto čudi.

Moj dragi je tudi tak, da ne zna kaj dosti potolažit in se vživet v neko situacijo, je pač bolj cool tipuser posted image , jaz pa kontra od njega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.7.2007 16:44:29   
baguSka
Moj dragi je tudi tak, da ne zna kaj dosti potolažit

Moj tud ne. Sploh ko se skregava in se potem zacnem cmerat. user posted image  Itak hehe... No, je pa cisto druga pesem, ko se mi zgodi neki, kar me totalno spravi iz tira in ve da mi je cist zares hudo... Takrat pa svaka mu cast, ker je on moja resilna bilka. :) Vcasih recimo namesto da bi me potolazu mi raje rece, da pretiravam in bi ga takrat najraje udarla, ampak on ze ve... Mogoce pa res kdaj mal pretiravam... :)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.7.2007 16:51:40   
purple
Lojzi, znati poslušati je veliko več vredno, kot miljon besed v tolažbo.user posted image

Život ide dalje,
život brzo odlazi...

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.7.2007 20:14:26   
Anonimen
Ja, dober poslušalec je biti veliko težje, kot dober govorec.

Bodi takšna kot si.

Mene tudi motijo mamice, ki:
"A je že brez plenice?"
Ne.
"Aja, a ne? A ni že dost star?"
Halo? Nee.

In tako naprej....skozi eno uho notri, skozi drugo ven....

(odgovor članu purple)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.7.2007 10:37:23   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Sploh ko se skregava in se potem zacnem cmerat. user posted image   

Jaz bi se rada tega odvadila, pa ne greuser posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.7.2007 10:42:08   
Maxica
Jaz si tudi mislim, da te tvoje prijateljice bolj rabijo nekoga, ki jim bo prisluhnil, kot da jim nekaj tja v tri dni kvasi. Očitno jim s tem, da jih poslušaš, pomagaš, glede na to, da se kar pogosto obrnejo nate. Kar taka ostani, kot si.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.7.2007 13:14:13   
Enolla
Kar taka ostani kot si, ker s tem svojim prijateljicam najbolj koristiš. Je Karin lepo napisala in se z njo strinjam. V težih trenutkih (rak,..) ti floskule saj bo ipd. ne pomagajo nič, mnogokrat jih začutiš kot posmeh, če pa imajo to ljudje še za izstočnico za govorjenje o svojih težavah pa je sploh še slabše.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?