|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ne razumem....
11.1.2005 19:26:47   
Vera*
Najprej en lep pozdrav.:rozica:
Moja prijateljica je 6.1. rodila fantka.med porodom je prišlo do komplikacij in so ji morali narediti carski rez.Z fantkom je bilo nekaj hudo narobe,zato so ga odpeljali v klinični center.Tam so ugotovili,da se je okoli 7 meseca nosečnosti nehal popolnoma razvijati.ni dobival celo krvi.Zdravniki so rekli,da je to prvi takšen primer pri nas.Po dveh dneh bitke za življenje,so sporočili da bo preživel.Pregledali so mu vse organe in ugotovili,da ni posledic.Ne morejo pa vedeti kako bo v razvoju.Sem vesela da je vse vredu,nekaj pa mi ne da miru.Rodil se je težek 2660g,velik pa je bil 46cm.Zato ne razumem kako ni ginekologinja videla na ultrazvoku da je malo premajhen in prelahek za svojo "starost".Rodila pa je 5 dni čez rok.No ne vem kaj pa o tem pravite vi?Mogoče pa se motim.Aja fantku je ime Bor.:bravo:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ne razumem....
11.1.2005 19:31:58   
ninca
:bravo::bravo::bravo::bravo: Bor

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.1.2005 19:39:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Vera*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ne razumem....
11.1.2005 19:39:46   
dunja1
Pa je imela ona od sedmega meseca nosecnosti sploh kaksen ultrazvok?Jaz ga nisem imela,zato je cisto mogoce,da so to spregledali.Je pa grozno to slisati.Upam,da bo z njim vse v redu.

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ne razumem....
11.1.2005 19:44:39   
lan
Moj pikec je bil 46 cm velik in težek 2540 g,ko se je rodil (16 dni prej,ampak mislim,da ne bi bil veliko večji,če bi se rodil na PDP).
Meni so v 7 mesecu nosečnosti ugotovili,da je manjši kot bi moral biti (moja ginekologinja me je napotila v Lj. porodnišnico,da dobi še eno mnenje).Najprej je en ginekolog paniko zagnal in me je hotel kar v bolnico poslati,druga ginekologinja pa je rekla,da bomo zdaj delali na vsak teden UZ in videli,če se otroček razvija.No,tako so potem ugotovili,da pikec raste,ampak bolj počasi in pač,da ne bo kakšen velikan,ko se bo rodil.
Mislim,da bi njena ginekologinja morala videti,da je manjši kot bi moral biti in potem ustrezno ukrepati.


(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ne razumem....
11.1.2005 20:43:34   
saba01
Oj
Najprej :bravo::bravo: ,da se je vse izteklo o.k.
Ja tudi pri meni je bilo podobno -glede teže pri Špeli.Ginekologinja mi je pravila,da bom imela velik plod in bla ,bla......
Jaz pa sem rodila 3 dni po roku (zahirančka) ,težko samo 2.560 in 47 cm.veliko.
V začetku 9 meseca ni več dobivala hrane in bi mi lahko shirala:(( ,hvala bogu do tega ni prišlo.
Ampak prav tako na ultrazvoku ni nič vidla:zmeden:

LP,Sabina:sloncek:

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ne razumem....
11.1.2005 21:57:49   
piščanc
čestitam za Bora in njegov boj.

Ni pa edini, ki je premajhen in prelahek. Mogoče je ginekologinja to ugotovila, samo je včasih brez pomena razburjati nosečnico, ker veliko itak ne morejo narediti, včasih pa se stanje popravi samo od sebe. Je veliko razlogov od prehitrega staranja posteljice, različnih krvnih skupin, zavračanje ploda...
tudi moja punčica je bila premajhna (2330, 46 cm), ginekolog mi je sicer povedal, ampak če otrok miga in mu bije srce normalno, potem veliko ginekologi ne morejo narediti, razen da v primeru slabšega bitja sprožijo porod. Pri nama sicer razen majhnosti ni bilo komplikacij, se pa punčka normalno razvija (zdaj je 4 leta).
Res pa je, da kolikor komplicirajo s temi pregledi nosečnic, bi lahko kaj več ugotovili, ne pa da te po 5 minutah odslovijo. Z ultrazvokom lahko pregledajo vse od pretoka krvi skozi popkovino, do količine plodovnice in starosti posteljice, ampak kaj ko to tako malo uporabljajo. Sicer pa sem itak jezna na vse ginekologe in njihovo nesposobnost.

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ne razumem....
11.1.2005 22:18:28   
Gina
Ja v bistvu otroček ni bil tako majhen. Saj 2660 in 46 je pravzaprav čisto v mejah normale. Moj je bil 2900 pa se mi je zdel majhen, vendar so rekli da sploh ni. Menda res mora biti kdo manjši od 3kg, če hočemo imeti povprečje 3300. Druga stvar pa je, da bi to G morala videti na UZ! Jaz sem bila v zadnjem tednu na UZ se mi zdi da 3x, pa še po pdp 1x. Ampak na UZ ponavadi ne gledajo, oz. težko najdejo zahirančka. Do tega pride včasih, ker otrok naredi s svojim premetavanjem vozel na popkovnici. Ampak če bi to vedeli prej, bi lahko sprožili porod prej, a ne?!
Jaz še zmeraj mislim, da nekateri G ne opravljajo svojega dela tako kot je treba.
Sicer ne vemo, kaj je bilo točno z malim korenjakom, pa zato težko sodimo.
Vsekakor želim mamici in fantku, da bi se vse odvijalo najbolje, kot je sploh možno in jima pošiljam veliko sončka in tople energije.
:):):):):):):)

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ne razumem....
12.1.2005 0:03:52   
Bib
:bravo::bravo::bravo::):):)za Bora!!

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ne razumem....
12.1.2005 8:25:44   
oblacek
tudi jaz sem Bor in sem prišel malce prej ven. K sreči je mami imela fino ginekologinjo in so jo predcasno poslali v porodnišnico..tam so se sestre neki zmrdovale češ kaj jo pošiljajo, še dobro da so vsaj zdravniki tam pametni in so jo obdržali, če bi čakali bi tudi prišlo do zapletov..no kot sem reku sem hotel ven!! Sem pa zato sedaj zelo zdrav fantek in tudi z mamico je vse ok.. Je pa res da bi danes morali že vsi ginekologi imeti ultrazvok in predvsem znanje branja tega ultrazvoka..

pozdravček in vse najboljše soimenjaku!!

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ne razumem....
12.1.2005 9:46:14   
lol
Živjo.Tudi mi smo imeli komplikacije pri prvem porodu.2x v istem tednu sem bila pri G pa ni nič opazil da bi bilo kar koli narobe(imela sem CTG).12.5.sem imela rok in je G rekel da moram takrat v porodnišnico na kontrolo,ker je bila to sobota.Tam pa me je pregledal neki drugi G in me je nadrl češ kakšnega G imam,da bi mogla že zdavnaj rodit,ker ne zaznamo več otroka pri življenju.Tako sem takoj šla v porodno rodit in je bil živ.Sedaj je star 3.5 leta in je vse OK.



LP lol

(odgovor članu Vera*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




sladoled
matejavs

Katero obliko sladoleda imeš raje?

na kepico (41%)

točen na avtomatu (30%)

z lopatko (24%)

ne jem sladoleda (5%)


Število vseh glasov: 663

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!