Gina
|
Jaz se že na začetku odločim ponavadi, ali mi je tista stvar pomembna ali ne. Te točke ne smeš preskočit. Tudi vedno imaš čas za razmislit, kako in kaj, nikol se glih tolk ne mudi. Če mi ne bi bilo tolk pomembno, bi ga probala na foro vržt, pa se hecala, pa kaj vem kaj, pa v končni fazi bi mi bilo itak vseeno, če pobere al ne. Če pa bi se mi zdelo, da me nalašč ...., pa če bi mi bilo to pomembno, potem pa ne bi čakala tako dolgo, da bi ga puščala samega, da bo tisto naredil, ker če je otrok dost trmast itak ne bo, za nobeno ceno....pa tudi, ker enostavno nisem tip človeka na dolge proge, poleg tega sta dva od mojih otrok pri ignoranci zihr bolj trmasta kot jaz, zato se grem malo drugačen način. Najprej rečem lepo, pa spet lepo, pa odločno, potem sem že zelo stroga... Potem stojim tam, ga gledam zelo direktno v oči z zelo resnim izrazom, pokažem na cunje, ki so za pobrat, ali za karkoli pač že gre in rečem: ****, s teboj govorim, poglej me v oči! Ko me pogleda rečem: Naredi to TAKOJ! Ves čas stojim kot kip in kažem na tisto reč. Če se meče po tleh, ga pač primeš za roko, ga dvigneš in zahtevaš, da stoji in pobere, seveda takoj. IN stojiš in ne odstopaš, ponavaljaš svoje zelo zares, dokler ni po tvoje. Če si dovolj tečen, bo to naredil. Še čist vsak je, če sem si kaj v glavo vpičla dost ornk. Zato ti pravim, da takoj prvi hip, ko se začneš to iti razmisli, ali se boš šla ali ne, ker ko začneš ni turning back. Jaz pri tričetrt rečeh ne vztrajam, že takoj razmislim, da je to meni brez veze, ne dost pomembno, pri četrt rečeh pa se mi zdijo tolk pomembne, da se pač odločim, da bo po moje. Ne smeš niti za sekundo podvomit, da bo otrok tisto naredil,niti za sekundo podvomit, da boš dosegel svoje, že videt ga moraš tisto delat in garantirano deluje. Te reči so več ali manj v glavi, ker otrok točno in natančno ve, kaj lahko še spelje in kje so vibracije v zraku take, da obstaja možnost, da mu ne bo treba. Uredi svoje vibracije in dejanja na Zdaj bo po moje... pa imaš rešitev tu.
< Sporočilo je popravil Gina -- 21.6.2008 22:30:18 >
|