|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Navajanje na kahlico - letniki 2005
20.5.2007 21:58:41   
Rubin.
Zanima me če že katera razmišlja o navajanju na kahlico in če ima kakšen efekt pri teh mesecih. Naša je stara 21 mesecev in že pozna kahlico. Pri previjanju jo ponavadi vpraša če bo lulala v kahlico in prikima, nato pa bingo, skupaj sprazniva posodico, potegneva vodo in odišaviva WC. To vse lepo in prav ampak sama pa ne pove še, da jo lulat. Kako je z vašimi 20- mesečniki? Poznam nekaj mam, ki imajo otroke tudi do leta starejše od naše, pa imajo skoraj vsi še pleničke. Zato se sedaj sprašujem, če sploh ima kakšen smisel, da jo že sedaj pričnem privajati na kahlico. Zanimivo pa se mi zdi, da kakat pa noče nanjo. A se ne najprej navadijo kakat, potem pa lulat?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Navajanje na kahlico - letniki 2005
20.5.2007 22:12:00   
lelaval
Moja bo junija stara 2 leti in, če ti po pravici odgovorim na tvoja vprašanja, je odgovor: ne vem. user posted image  In, če sem iskrena, sem pozabila še od starejših otrok. user posted image  Spomnim se še to, da sva hčero začela navajat brez plenice čez dan po dopolnjenem 2. letu (čez poletje), kdaj pa je začela uporabljat kahlico (in seveda razumela, čemu služi), pa ne vem. Spomnim pa se, da je sin posnemal  hčerko in hitro začel hodit na kahlico (še pred 2. letoma je imel pleničko le še za ponoči - a ne več dolgo po 2. RD).
Se pa sama isto sprašujem, kot ti. Jaz moji pri previjanju tudi predlagam uporabo kahlice. Velikokrat niti noče nanjo, lulat ji je uspelo 1x noter, največkrat pa samo sede nanjo( ali pa še to ne). Se tolažim, da jo bo nekega dne že še uporabljala. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2007 22:20:32   
mayci
Živjo!
Naš 22-mesečnik tudi rad sede na kahlico, celo sam včasih prosi za to, ampak večinoma pa se ne zgodi nič. Včasih mu sicer uspe lulati, pred nekaj meseci je celo kakal, zdaj pa že dolgo ne. Ne vem zakaj.user posted image  
Mi pa velikokrat pove, kadar lula ali kaka v pleničko, tako da mislim, da približno ve, da se nekaj dogaja.user posted image
Jaz nameravam poleti pričeti z bolj intenzivnim odvajanjem, pa bomo videli.. Ampak silila ga pa ne bom! Kar bo, pa bo...user posted image

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2007 23:02:18   
pravljica
naš točno ve, kdaj lula in kdaj bo kakal...to pove in opravi svoje...ob vprašanju, če gre na kahlico ali na wc školjko, odločno reče NE in zbeži...ne vem, zakaj odpor, sili ga nihče ne in ga tudi ne bomo...smo tudi pri taveliki čakali, da je bila popolnoma sama dovolj zrela za to, trajalo je pa nekje do 2,5 let podnevi, čisto suha tudi ponoči pa je bila pri 3 letih, nič prej...škoda mojih in njegovih živcev za takšno stvar...ko bo pripravljen, bo pa takrat toliko prej in brez problemov steklo (iz izkušenj) user posted image

yeah, thats me ;)

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
20.5.2007 23:20:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.5.2007 0:04:18   
::zaspanka::
Jaz svojo 18 mesecnico navajam ze priblizno dva meseca na kahlico. Ima sicer CP in je zaradi tega zelo zaostala v razvoju, a za kahlico je takoj pokapirala, cemu sluzi. Hocem povedat le, kako sva organizirani (po nasvetu fizioterapevtke). Imava dolocene termine za kahlo, takoj zjutraj, po zajtku, vmes dopoldne, ce sva doma na kakih 45 min, ce nisva, zdrzi. Pa vsakic, ko kam greva, pa prideva domov. Pred spanjem, po spanju, po obrokih. In ji zgleda pase, vedno od prvega sedenja na njej se polula vanjo in kaka. Ce sva dlje casa zdoma, ji pac govorim, da naj v plenicko, ker prve tri tedne je kar tiscala in tiscala do doma. Ce smo na izletu, gre v travo (ce imamo kahlo s seboj, noce). Doma sva tako ze v hlackah, za ven in spat ji dajem se plenicko gor, a je ponavadi suha.

Sem pa mnenja, da otrok ze sam cuti, kdaj je zrel za to, ne sme se ga siliti. Ko sem delala v vrtcu, sem to dobro videla, ce ga silis, se mu lahko vse skupaj zelo zelo zameri. Tudi sosedova dvoletnica ima se plenicko, ker je bila pri prvih poskusih menda nemogoca. Pa se mi zdi, da do tretjega leta je mirno lahko v plenicki, saj potem pa so tamali ze toliko, da gledajo druge in hocejo biti tudi brez.

lp

ZA ZAPRTIMI OCMI NEMOGOCE SE GODI, TAM SI V SVOJI PRAVLJICI, DRICAS SE PO MAVRICI...

http://-zaspanka-.moj-album.com/

http://zaspancek.blogspot.com/

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2007 7:31:13   
asso
Če imaš voljo ji lahko kahlico komot predstaviš...
Mi smo brez pleničke čez dan od nekje 20 meseca. No za kakanje že dosti, dosti prej... še pred njenim prvim letom.
Tudi ta drugo (8 mesecev) dajem na kahlico. Pa ne za to, da jo bi že navadila brez plenic user posted image user posted image , ampak, da lažje kaka. In kar uspešno jo uporablja. Le malo krat kaka v pleničko. Takrat, ko je res sila in še takrat je tečna. Tudi ta prva je bila pri tej starosti zaradi zaprtosti na kahlici in pri enem letu je že lepo povedala, da jo kakat... 

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu ::zaspanka::)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2007 7:48:18   
Olivija
Živjo,

zaradi slabih izkušenj z našo starejšo, ima Julija (20 mes.) mir pred kahlico. Sicer jo občasno vprašamo, če bi šla, ampak to je pa vse (2 x je celo ratalo). Kakšnega zanimanja za WC še ne kaže, čeprav vidi Ano kako hodi na WC. Tako, da bomo še mal počakal, mogoče bo pa vroče poletje in bo lahko zunaj veliko brez plenic.

LP

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2007 7:50:04   
AKŠ
naša je stara dobrih 18 mesecev in sva v prejšnjem mesecu preživeli dobre dva tedna brez pleničk, nato pa kar na enkrat ni šlo več, ker je začela veliko več piti...in nismo več mogle zdržati do kahlice....

sedaj smo ponovno na pleničkah...in čakamo ne bolj tople dni....potem pa spet v akcijo user posted image

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2007 8:03:25   
Naty*Taja
Naš je tudi dve leti star in ima nekakšno fobijo pred kahlo. En čas nazaj je rad šel na wc in bil navdušen, ko smo poslušali kako lula, zdej pa konec. Isto, kot je ena prej rekla, ko se pokaka, zanika in beži stran ter se noče previt. Po moje je to dober znak, saj mali ve, da se to dela drugače? Da veliki fantje imajo gatke in ne plenice, pa mu je nerodno. Vsaj tak občutek imam jaz.
Vsake toliko ga vprašam, če dava gatke gor, pa še kr pravi, da jih ne rabi!user posted image
Bo že. Sestrina mala je pri kakih 26. mesecih kar čez noč ostala suha. Tak da, pustimo se presenetit.

MONTIGNAC

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2007 8:20:45   
Špacka

Moja je stara 26 mesecev, pa zaenkrat še ni pripravljena na kahlo. Sicer ve za kaj je kahla, ko jo previjam, pove, da gre lulat, teče po kahlo, se vsede za tri sekunde in pove, da ni nič.user posted image
V vrtcu je cela skupina eno leto starejša, tako da vsi hodijo na kahlo, tako da tudi Lina hoče na kahlo, ampak je enako kot doma.
Meni je pomembno, da otroka ne silim v nekaj kar ne želi. Drugače pa Lina dobro ve, kdaj bo kakala, ker se vedno odmakne od nas, kot da se gre skrit.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2007 9:09:24   
Kristjan
Naša zgodba s kahlico je pa takšna.

Našo tamalo smo dali prvič sedet na kahlico, ko je dopolnila točno 9 mesecev (ker je žena točno vedela kdaj se bo pokakala - po kosilu in po večerji). Brez problema se je vsedla gor in tud naredila svoje (lulala in  kakala). Joj kakšno veselje user posted image . To smo potem ponavljali in tamala je pridno sodelovala. Konec maja bo stara 18 mesecev in doma smo čez dan brez plenice, medtem ko se jim v vrtcu ne ljubi ukvarjat z njo in jo redko dajo na kahlico user posted image , zato tud kaka tam ne. Sicer ne pove kdaj bi šla lulat, ampak jo mormo vprašat, če jo tišči, potem pa reče ja al pa ne (če je ne tišči sploh noče it čez vrata stranišča).

Morm pa dodat še to, da ni bilo nikoli nobenega siljenja, ampak je vse to počela prostovoljno, smo ji pa veliko ploskali ob uspehu (zdaj si ploska kar sama). Drgač pa zgleda, da že prav lepo kontrolira svoja izločila, saj v primeru, da je ne damo na kahlico po kosilu (npr. smo na obisku, na poti), se ne pokaka v plenico, ampak počaka, da jo odvijemo in odnesemo na stranišče (ponavadi v avtu vozimo nastavek za wc, tud z uvajanjem tega ni bilo problemov). Zjutraj pa je čedalje bolj suha plenica, se ji pa strašno mudi na kahlo, da komaj zvozi skozi vrata, tak se ji mudi na stranišče user posted image .

Punce vse ob svojem času, eni prej drugi pozneje. Pa lep dan! user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.5.2007 11:20:48   
kofetek2010
za enkrat še pojma nima kaj je kahla user posted image  

tam nekje v začetku poletja jo bomo seznanili z njo, potem pa bomo vidli kako bo - upam, da bo do 2,5 leta suha user posted image  

(odgovor članu Kristjan)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2007 14:13:36   
NRMM
Jaz sem mojo prvič posadila na kahlico malo pred prvim rd,ko sva morali nesti blato in vodo v laboratorij.Nikakor nama ni uspelo ujeti vode v tisto vrečko za urin za dojenčke (vedno ko sem ji vrečko nastavila se je zraven tudi pokakala user posted image user posted image ),zato sem sprobala z kahlico.In evo takoj prvič se je vanjo polulala,drugi dan je vanjo lulala in kakala potem se je pa končalo. Vanjo ne lula in ne kaka,ampak si jo daje na glavo,stopi z obema nogicama v njo ipd.
Pri varuški pa baje po vsakem previjanju tudi lula v kahlico user posted image  brez problema.Mogoče ji je pa kahlica všeč in ta doma ne.

Tprej lulamo in kakamo še v pleničko,je pa res,da mi vedno pove kdaj lula in kaka.Ko lula počepne in dela lulu,ko pa kaka pa pravi akkk in kaže na ritko.Torej že ve kaj počne,tako da bomo v tem poletju sprobali z odvajanjem,če bo pokazala zanimanje bo,drugače pa ko bo pripravljena.

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2007 14:15:44   
mml
Žri nas z veslejem naredi lužico v kahlo, to je pa vse, niti slučajno, da bi vedela, kdaj bo lulala, tako da kahlica je tako za zraven. Je pa zelo vesela in ponosna, ko začne lulati in vidi lužico user posted image . O kakanju na kahlico pa ne duha ne sluha. Bomo čez poletje dali punco malo na dopust k babici, ki uživa v navajanju otrok na kahlico user posted image , pa bomo videli kaj bo. Če ne to pa naslednje poletje (vsaj upam)

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Otroke prezgodaj ločimo od mam
Več časa porabimo za treninge, jezike, tečaje in lekcije kot za objeme in poljube.
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?