::zaspanka:: -> RE: Navajanje na kahlico - letniki 2005 (21.5.2007 0:04:18)
|
Jaz svojo 18 mesecnico navajam ze priblizno dva meseca na kahlico. Ima sicer CP in je zaradi tega zelo zaostala v razvoju, a za kahlico je takoj pokapirala, cemu sluzi. Hocem povedat le, kako sva organizirani (po nasvetu fizioterapevtke). Imava dolocene termine za kahlo, takoj zjutraj, po zajtku, vmes dopoldne, ce sva doma na kakih 45 min, ce nisva, zdrzi. Pa vsakic, ko kam greva, pa prideva domov. Pred spanjem, po spanju, po obrokih. In ji zgleda pase, vedno od prvega sedenja na njej se polula vanjo in kaka. Ce sva dlje casa zdoma, ji pac govorim, da naj v plenicko, ker prve tri tedne je kar tiscala in tiscala do doma. Ce smo na izletu, gre v travo (ce imamo kahlo s seboj, noce). Doma sva tako ze v hlackah, za ven in spat ji dajem se plenicko gor, a je ponavadi suha. Sem pa mnenja, da otrok ze sam cuti, kdaj je zrel za to, ne sme se ga siliti. Ko sem delala v vrtcu, sem to dobro videla, ce ga silis, se mu lahko vse skupaj zelo zelo zameri. Tudi sosedova dvoletnica ima se plenicko, ker je bila pri prvih poskusih menda nemogoca. Pa se mi zdi, da do tretjega leta je mirno lahko v plenicki, saj potem pa so tamali ze toliko, da gledajo druge in hocejo biti tudi brez. lp
|
|
|
|