Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 11:57:26
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Nekaj tem nazaj poglej!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 11:58:25
|
|
|
|
jazz
|
Jaz sem za. Zraven še veeliko reklame na to poanto, pa bo užgalo!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 12:07:12
|
|
|
|
baguSka
|
jst dam velik na to, ker če sm slučajno kdaj kupla kej tacga in sm se pol recimo tuširala, sem mela vedno pred očmi tiste žalostne učke.. in kr vohala sm se, če slučajno po kšni živalci dišim.. pa kr na jok mi gre, da ljudje take stvari počnemo.. :((:((
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 12:16:13
|
|
|
|
Seven*
|
Taki izdelki so cool.
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 12:18:29
|
|
|
|
baguSka
|
ja in če se odločita, absolutno in obvezno POVEJ KJE BOSTA PRODAJALA!!!!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 12:52:36
|
|
|
|
veveryca
|
Me veseli, da vam to nekaj pomeni. A pa vam ne bi bilo preveč plačati za npr. 500ml mleka za telo cca. 4000-5000 Sit (seveda naravno in netestirano na živalih)? Ker vemo, da dobiš klasično kozmetiko že lahko dosti poceni (npr. Balea iz DM,....) Midva z možem sicer že imava (prodajava) dodatke k prehrani (namesto zdravil iz lekarne imava midva naravna zdravila in preventivne zadeve za raznorazne bolezni,...) in ljudje vedno bolj posegajo po tem in rezultati so vidni, tako da sva s tem zadovoljna. Poleg tega imava že zdaj nekaj naravne kozmetike tudi netestirane na živalih, večinoma iz čiste Aloje (krema za obraz, mleko za telo, šampon, balzam, stick brez vsebnosti aluminija,... (Baguska, če te zanima piši na privat!) Želiva pa si razširiti izbor in zato je bilo tudi postavljeno vprašanje, ker bova morala vložiti kar nekaj denarja. Vsa mnenja so dobrodošla! Več glav več ve! Pa lep vikend!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:05:56
|
|
|
|
rija
|
hja, ko gre za denar, bi večina ne kupila naravne kozmetike po taki ceni, kot jo omenjaš. osebno mislim, da je trg prepoln raznoraznih "naravnih" stvari in bi bilo pred večjim uvozom bolj pametno, da razen rr raziščeta tržišče drugače in pedantno. pa upoštevajta, da tako kozmetiko kupuje majhen odstotek ljudi, pa daj procent na 2 miljona... dokler denarnice ni treba odpret, so vsi pametni in proti testiranju na živalih in za ah in oh in sploh, ko pa je treba tako stvar palačat, pa se začne druga zgodba... samo v razmislek...
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:12:42
|
|
|
|
Ajsha
|
rija, tole si pa zelo dobro napisala. Vsakdo med nami si vsaj včasih zaželi kaj iz nabora naravnih izdelkov, ampak redko kaj zares kupimo, ker je predrago. Po drugi strani pa tudi 5000 SIT ni tooolk drago za mleko za telo, ker običajno pa spet ne porabiš tega toliko. In če recimo porabiš 15 kSIT na leto za to, ni ravno veliko. Ampak tudi prodajalec nima veliko od tega :) Sicer pa je moje mnenje glede testiranja tako - rajši testiran izdelek kot pa jaz vsa v pikah in z ekcemi. ****. LP!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:14:27
|
|
|
|
baguSka
|
jp to je res - pri denarju se žal vse konča in res je da vsak danes gleda na svoj žep in da mu je čisto vseeno kako so izdelke testiral, le da je njemu cool.. in niti ne da jim je vseeno, enostavno se s tem ne obremenjujejo oz. jih sploh te stvari ne zanimajo.. in res se je nasplošno gledano zeeeelooooo mejhn odstotek ljudi takih, ki jih to zelo moti oz. so pripravljeni dati malo več za stvari ki jih ne testirajo na živalih.. sistem nas je pahnil v to in priznam, tudi jaz kupujem take stvari, čeprav sem močno proti temu.. in na koncu se še vprašam, kako bi se temu izognili, a pač ne gre, ker je v sistemu tako, da večji odstotek prevladuje in manjši ne bo NIKOLI zmagovalec.. res je da se KAO vse nagibajo k temu, da bi čimmanj mučili in trpinčili živali, ampak koliko je še do tja ko bodo besede prešle v dejanja..:zmeden2:
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:17:26
|
|
|
|
baguSka
|
ja in potem vsi razmišljajo tako kot ajsha raje pikasta žival kot človek???? :zmeden2: človeštvo je res en grd in zmoten izum povabljeni smo bli na zemljo kot vsako drugo živo bitje mi pa ga izkoriščamo :(
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:19:08
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, res je, vse nam je prelahko in vse nam je pretežko potrpet. Ne morš stisnit pa prdnit naenkrat.
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:25:15
|
|
|
|
rija
|
jaz skurim v enem mesecu za kozmetiko bistveno več kot 15 k, pa upoštevaj, da se ne šminkam, ne uporabljam pudra, samo negovalna kozmetika....:zmeden: tako da je 15 k na leto zelo podcenjena cifra...
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:29:53
|
|
|
|
Ajsha
|
eh baguska, drama queen :) Dej razmisli malo, kaj vse počnemo (vključno s tabo) z živalmi...samo testiranje kozmetike na njih je že relativno nedolžna stvar v primerjavi s tem, kaj se živalim nasploh dogaja zaradi nas. Med drugim jih imamo zaprte doma, v stanovanju, kamor recimo psi sploh ne pašejo. Potem životarijo v ZOO-jih kamor jih vsi rade volje hodimo buljit, jih hranimo z hrano prinešeno od doma (zadnjič je ena družina metala plesnive mandeljne labodom in varijem). Ne bom se spuščala v debate o krznarstvu in mesnopredelovalni industriji, ker to nima pomena, vsak, ki ima doma v stanovanju psa in nekaj laja na tiste, ki kupujejo kozmetiko, ki je bila na živalih preizkušena, pa zame ni kredibilen sogovornik. Sorry.
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:30:30
|
|
|
|
Ajsha
|
15 k na leto za 3 body milke sem mislila
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:34:27
|
|
|
|
veveryca
|
Se strinjam, strinjam, strinjam!!! Lepo ste napisale! Kar je res je res. Pri denarju se vse konča. Je pa tudi res, da takih stvari ne porabiš prav v ogromnih količinah in potem konc koncev tud ne pride tok drago. Jaz imam eno kremo iz Aloe za obraz npr. 5 mesecev; zanjo pa sem odštela nekaj več kot 4000 Sit, kar na mesec znese slab tisočak. Zame je vredno, ker so občasni mozoljčki izginili in dobro dene moji koži. Eni pa raje kupijo kremo za 1000 Sit pa so tud zadovoljni, na mesec pa jih potem pride 200 sit. No, kaj pa vem, vsak ima svoje želje, potrebe,...in prav je tako!
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:35:07
|
|
|
|
rija
|
aha, ajsha...
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 13:58:20
|
|
|
|
baguSka
|
sej sm napisala mi :zmeden: torej sebe nism izključla sicer pa še vedno stojim za svojim.. ja kot pravim mi smo krivi tudi za to da imamo pse v stanovanju.. ampak: spet smo krivi mi, ker živali nimajo zaprti nas pa drama kuin gor al dol sam tko je ;)
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 16:56:10
|
|
|
|
Seven*
|
Jaz osebno kupujem pri L`occitane, kjer je cena sampona za lase cca 2000 sit, gel za tusiranje je 2500 sit, itd. Pa mi ni tezko dat.. Je pa res, da so pri njih stvari zelo koncentrirane in da imam en gel za tusiranje tudi po pol leta ali se celo vec. Das sicer vec, ampak porabis pa vec casa, da izpraznis plastenko. Pa nimam ful dosti denarja. Pri tej kozmetiki mi je vsec kar nekaj stvari: Poleg tega, da ne testirajo na zivalih imajo vedno zelo izobrazene prodajalke, ki vedo kaj prodajejo.. Pa prodajalke niso take, da bi te ze pri vhodu ocenile v kaksen rang spadas in te na tak nacin tudi postregle.. Se mi je ze zgodilo, da sem prisla v drogerijo in mi je ponujala cenene izdelke, ker nisem bila dovolj fancy.. V debato glede testiranja pa se ne bom spuscala.. Lahko samo namignem, da ena korporacija kot je recimo P&G bi pri toliksnem denarju, ki ga porabi za reklamno kampanijo lahko placala vec tisoc ljudi, ki bi za masten denar testirali njihovo kozmetiko.. Kaj mislite s cim se zivi vecina studentov medicine (pa se dost se da zasluzit), s testi zdravil, dvakrat jim kri vzamejo ali urin pa dobijo mastne dnarje..
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 17:00:03
|
|
|
|
rija
|
meni pa so locitanove prodajalke kot pijavke, niti si ne moreš v miru ničesar pogledat! hudiča, a naj jo brcnem, da bo odletela vstran? pa ji trikrat povem, da jo bom poiskala, če bom rabila pomoč, pa mi še vedno diha za ovratnik!!!:hudicek: al pa zgledam, kot da bom kaj ukradla...:zmeden:
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 17:01:40
|
|
|
|
Seven*
|
:)-:)-:)-:)- Mors rect da poznas njihove izdelke. Prevec informacij imajo v glavi,pa bi rade vse razlozile..
|
|
|
|
Naravna kozmetika - ni testirana na živalih 29.7.2005 20:03:36
|
|
|
|
nikitta
|
u, super, da se je še ena dotaknila te teme. Uporabljam Artistry...razen barve za lase in ušesa:)- Prejšnji mesec je v reviji Jana bil seznam kozmetičnih firm, ki imajo izdelke, ki niso tesstirana na:miska::zajcek::sloncek::kuza::pujs::racka:...
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?