|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Napredovanje v javni upravi...
7.8.2007 8:02:47   
puncica
Na podlagi česa se v JU napreduje in kako. A ima kdo izkušnje, na kaj naj bom pozorna, a v kadrovski 3× na leto preverijo vse zaposlene al kako a jih moraš spomnt user posted image

Hvala

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Napredovanje v javni upravi...
7.8.2007 8:17:53   
maliva
Jih moraš kar konkretno spomnit, pri nas tudi šefom težit, ker brez njihovega odobravanja in podpisa ni nič. Nisem še slišala, da bi te kar poklicali iz kadrovske in ti povedali, da imaš od sedaj naprej višji količnik ali drug naziv... Obstaja pa pravilnik o napredovanju, kjer je vse napisano, koliko točk moraš zbrat za napredovanje iz enega v drug naziv, ali če želiš preskočiti dva naziva.

Če smrdiš po opicah, še nisi Tarzan.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.8.2007 8:21:13   
Olivija
Še vedno lahko napreduješ horizontalno (s točkami v višji količnik) in vertikalno z ocenami (v višji naziv).

Ni mi pa še čisto jasno, če to kadrovska preverja. Za točke vem, da sem sama pripravila vse in potem sem posredovala v kadrovsko. Za dva razreda mi je morala šefica še dodatno uspešnost pri delu podpisat.

Pri ocenah mora pa tudi predstojnik obrazec izpolnit, ki potem gre v kadrovsko - to je šlo nekako mimo mene, ker sem potem samo še odločbo podpisala (se mi pa zdi, da je bilo to izvedeno na zahtevo kadrovske). Meni se je prav to zgodilo kar piše maliva, iz kadrovske so prišli z odlobčbo do mene in sem jo samo še podpisala. Bodi pozorna kdaj izpolnjuješ pogoje za napredovanje in potem jih tudi lahko vprašaš in spomniš.

S točkami pa ne moreš napredovati v višji naziv, ampak samo v višji količnik. Za naziv moraš imeti 3 odlične ocene  ali pa 5 prav dobrih- jasno, da obstajajo tudi izjeme in člen za hitrejše napredovanje. Poglej si ZJU- Zakon o javnih uslužbencih.

Za napredovanje po točkah pa obstaja pravilnik, ki je že mal starejši, ampak trenutno še vedno velja (je ravno moja sodelavka napredovala po tem pravilniku).

< Sporočilo je popravil Olivija -- 7.8.2007 8:27:37 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.8.2007 8:28:50   
timoteja
Trenutno še velja, da lahko napreduješ na podlagi zbranih potrdil oz. točk iz izobraževanj ali pa na podlagi letnih ocenitev, če izpolnjuješ vse ostale pogoje na del. mestu, kot so izobrazba, del. doba oz. izkušnje ipd. Natančneje je opredeljeno v ZJU in v pravilniku o napredovanju (najdi na netu). Predlagam, da asama spremljaš, kdaj mine obdobje 3 let, da te ne bi pozabili.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.8.2007 11:09:01   
puncica
Torej kdo mi da zdej tele ocene pa točke pa to, mene noben nič ne ocenjuje user posted image Res da sem bila zdejle na porodniški ampak vseeno. Me je pa zanimalo tole 3 leta za napredovanje, no ko dopolnim 3 leta a potem grem kr v kadrovsko pa jih spomnem al kako, mislim da sem ravno 1. avgusta dopolnila tale 3 leta. Pa kaj je to 3 leta od prejšnega napredovanja al od takrat ko si začel delat pa verjetno se pripravništvo ne šteje noter kaj user posted image

(odgovor članu timoteja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.8.2007 11:38:54   
Olivija
Kako te nihče ne ocenjuje?

Če si bila 3 mesece v službi, te morajo oceniti. Ocenjevanje se je pa začelo z letom 2003. Mene tisto leto niso ocenili, ker sem bila samo 2 meseca pred porodniško v lsužbi (januar in februar). Potem sem pa dobila 3 odlične in sem na podlagi tega napredovala. Mi je pa šefica vsakič pokazala ocenjevalni list in sem kolikor se spomnim tudi podpisala, da sem seznanjena z oceno (tako imam v spominu).

Glej: Zakon o javnih uslužbencih: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200632&dhid=81770 - sem se prej zmotila. Naj te ne zmoti, da je večina členov o napredovanju razvljavljenih, zaenkrat še veljajo.

S točkami pa tudi napreduješ na vsake 3 leta - vse je v Pravilniku - ti ga bom probala poiskat, ker se zdaj ne spomnim točnega naslova. Točke pa sama zbiraš in seštevaš.  Je pa to neodvisno od napredovanja v naziv. Npr. napredovala sem januarja s točkami in potem marca v naziv.

Nisem ti napisala pravega linka, ker tam je že vse črtano, glej: http://www.uradni-list.si/1/ulonline.jsp?urlid=200256&dhid=42746

< Sporočilo je popravil Olivija -- 7.8.2007 11:41:42 >

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.8.2007 11:46:40   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Pa kaj je to 3 leta od prejšnega napredovanja al od takrat ko si začel delat pa verjetno se pripravništvo ne šteje noter kaj user posted image

Glede tega pa nisem 100%, meni se zdi, da ti šteje doba od končanega pripravništva. Najbolj, da res v kadrovski vprašaš.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.8.2007 12:22:34   
gregstr
Še vedno lahko napreduješ horizontalno (s točkami v višji količnik) in vertikalno z ocenami (v višji naziv).

Ta horizontalno je zanimiva user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.8.2007 12:34:12   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: gregstr

Ta horizontalno je zanimiva user posted image user posted image user posted image

odvisno, pri nas so same ženske vsepovsod - tako, da ta varianta odpade  user posted image

(odgovor članu gregstr)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.8.2007 12:39:15   
Anonimen
kva se ve to greste? in kva pol ta napredovanja pomenjo?

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.8.2007 13:17:59   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

kva se ve to greste? in kva pol ta napredovanja pomenjo?

vse je usmerjeno v en cilj: dobiti več denarja ...  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.8.2007 18:10:09   
puncica
Uh ne bo nič s temle napredovanjem vsaj še let pa pol, sem glih pregledala moje pogodbe in izpolnjujem 3 letni rok šele decembra naslednje leto, bom pa sigurno kej zatežila na kadrovski in si podrobno prebrala tele predpise. Se mi pa zdi da so bili neki obrazci za ocenjevanje samo ne vem če sem jaz tele ocene videla po moje ne user posted image , se sploh ne spomnem, verjetno bi si jih kopirala ker si vse pa nimam ničesar.  Uh ja in cilj je več denarja, ko sem slučajnouser posted image ravno videla kakšne količnike imajo eni naši zaposleni sem skor dol padlauser posted image

HVALA Olivija za tole si mi dost pomagala in razjasnila stvari user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.8.2007 20:36:09   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: puncica
Se mi pa zdi da so bili neki obrazci za ocenjevanje samo ne vem če sem jaz tele ocene videla po moje ne user posted image , se sploh ne spomnem, verjetno bi si jih kopirala ker si vse pa nimam ničesar.  Uh ja in cilj je več denarja, ko sem slučajnouser posted image ravno videla kakšne količnike imajo eni naši zaposleni sem skor dol padlauser posted image

Za skopirat jih ne dajo, seznanit te pa morajo, ker imaš možnost pritožbe.

To glede količnikov pa drži ...user posted image - samo zaenkrat še nismo tam. user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2007 7:16:37   
puncica
A res, no pol jih pa ziher nisem vidla, no po moje se je nekaj ocenjevalo, no tele obrazce se spomnem,  potem sem pa jaz šla na porodniško pa nič nisem videla, torej mi tud na dom niso nič poslali ma ne vem, bom pa zdaj naprej pozorna na tole, pa to ocenjujejo samo tiste ki izpolnjujejo 3 letni rok al vse zaposlene? A je to sam 1× na leto ali 3×.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.8.2007 7:40:06   
Anonimen
aha pol je to napredovanje samo na papirju delaš pa še vedno isto delo pa več plače dobiš? zanimivo. k v gospodarstvu se temu ne reče napredovanje ampak da si dobu povišico, če napreduješ rataš recimo iz delovca majstr al pa kak šef pa s tem tut večjo odgovornost pa kake ljudi pod sabo in malenkostno boljšo plačo :)

(odgovor članu puncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
8.8.2007 8:54:13   
Olivija
ne bi se čisto strinjala s tabo. Imam prijateljico, ki je bila šefica pravne službe v gospodarstvu in je imela vedno enak obseg dela. Plača se ji je pa povišala v 2 letih iz 1000 EUR na 1700 EUR, pa ni začela kot pripravnica.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?