Olivija -> RE: Napredovanje v javni upravi... (7.8.2007 8:21:13)
|
Še vedno lahko napreduješ horizontalno (s točkami v višji količnik) in vertikalno z ocenami (v višji naziv). Ni mi pa še čisto jasno, če to kadrovska preverja. Za točke vem, da sem sama pripravila vse in potem sem posredovala v kadrovsko. Za dva razreda mi je morala šefica še dodatno uspešnost pri delu podpisat. Pri ocenah mora pa tudi predstojnik obrazec izpolnit, ki potem gre v kadrovsko - to je šlo nekako mimo mene, ker sem potem samo še odločbo podpisala (se mi pa zdi, da je bilo to izvedeno na zahtevo kadrovske). Meni se je prav to zgodilo kar piše maliva, iz kadrovske so prišli z odlobčbo do mene in sem jo samo še podpisala. Bodi pozorna kdaj izpolnjuješ pogoje za napredovanje in potem jih tudi lahko vprašaš in spomniš. S točkami pa ne moreš napredovati v višji naziv, ampak samo v višji količnik. Za naziv moraš imeti 3 odlične ocene ali pa 5 prav dobrih- jasno, da obstajajo tudi izjeme in člen za hitrejše napredovanje. Poglej si ZJU- Zakon o javnih uslužbencih. Za napredovanje po točkah pa obstaja pravilnik, ki je že mal starejši, ampak trenutno še vedno velja (je ravno moja sodelavka napredovala po tem pravilniku).
|
|
|
|