Anonimen
|
-osnovni:maslo,sol,gorčica,limonin sok,worcetrska omaka -zeliščni:maslo,pehtran,bazilika,petršilj,drobnjak,hren,sol,poper,limonin sok, šalotka in nekaj kapljic konjaka. -česnov:maslo,strt česen,sol,limonin sok. -kaviarjev:maslo,kavijar,nekaj žlic stepene sladke smetane,sol,limonin sok. -sardelin:maslo,sesekljani sardelini fileti,drobnjak,limonin sok. -Za vse namaze maslo penasto umešamo,dodamo sestavine in spet dobro premešamo. -Zeliščna skuta- petršilj,bazilika,melisa, drobnjak,nekaj špinačnih listov,vršiček pehtrana, redkvica ali paradižnik za dekoriranje. Penasto umešaj maslo,dodaj pretlačeno skuto in vsa na drobno nasekljana zelišča. Dobro zmešaš.Dodaš še žlico kisle smetane,da je skuta bolj kremasta. Narejeno maso zloži v stekleno posodico in na vrhuokrasiš z redkvico lai svežim paradajzom.
|