|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nakup stanovanja od A do Ž
6.10.2005 3:45:08   
Anonimen
Vzemimo primer...

Trisobno stanovanje v bloku, v Ljubljani, staro recimo 15 let, cena 30 milijonov, plačilo: 1/4 pologa v gotovini, ostalo plača banka s kreditom prodajalcu, jaz pa banki odplačujem nadaljnih 25 let. Lastništvo se prenese takoj, vselitev je takojšnja. Kredit je zavarovan s hipoteko - s stanovanjem, ki se ga kupuje.

Kako začeti z nakupom? Kako preveriti stanovanje in prodajalca? Na katero dokumentacijo je treba biti pozoren? Kdaj se nujno potrebuje agencijo ali odvetnika?

In vse ostalo, seveda.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nakup stanovanja od A do Ž
6.10.2005 9:12:15   
zoya_
Preveri se zemljiškoknjižni izpisek, če je knjiga čista, če ni v ZK, potem vse pogodbe, ki jih ima prodajalec, ali si sledijo, če je bila kakšna hipoteka, če so vse izbrisne pobotnice priložene,...
Midva sva kupovala parcelo, vse te podatke nama je banka preverila v nulo, ker je pod hipoteko. Pa da vam povem, najboljša rešitev, ker so našli vse fore in vse manjkajoče listine, ki niso bile priložene s strani prodajalca...
Včasih je dobro imeti kakšno banko ali pa pravnika za seboj, da ti stvari preveri, o katerih se tebi niti sanja ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.10.2005 10:44:46   
vesnaRR
Jaz bi investirala 50000 (in tudi + če je treba) za odvetnika da ti stanovanje 'pregleda' in napiše prave pogodbe, ne neke muštre iz knjigarne - ker če bo kaj manjkalo ti bo na koncu banka (ki stanovanje preveri po dolgem in počez) rekla da ne, ti pa boš že vplačala aro.

Pa kot ti je že napisala Zoya_ moraš videt originale ali zemljiškoknjižnega izpiska (ne starejšega od kakšnega meseca, potem pa še kar lepo novega zahtevaj pred odločitvijo), ali pogodb (zadaj morajo bit štemplji notarjev) - glej da so vse po vrsti - od prve do zadnje.

Aja, in ko vplačaš aro, kar lepo napišite v pogodbo da ti izroči in da ti zdaj hraniš originale zgornjih papirjev, da ne bo mogel prodajati naprej drugemu. Ti jih pa boš itak banki morala nest.

(odgovor članu zoya_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.10.2005 11:33:26   
tejčica
Se strinjam da nikar šparat s stroški za pravnika. Midva sva za nakup stanovanja vzela hipotekarni kredit in tu ti banka ter notar res prerešeta vso dokumentacijo. Vsaj v najinem primeru je bilo tako. Na najino srečo. Ugotovilo se je, da lastnik stanovanja sploh nima pravice prodati. Je pa zanimivo, da je notarka pri kateri je "lastnik" vse urejal, trdila da je vse o.k., notar s katerim pa je sodelovala banka, pa je hitro našel past. Raje ne pomislim kaj bi bilo v nasprotnem primeru.

Potem pa zopet iskanje dosegljivega stanovanja. Vmes sem še zanosila, tako da sva stisnila skupaj za malenkost večje stanovanje. Vem pa k kateremu notarju bova šla, ko bova ponovno menjala stanovanje.

(odgovor članu vesnaRR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.10.2005 13:19:32   
JANAG
ko sva se midva informirala pri banki glede hipoteke je referentka povedala, da njihovi pravniki prej preverijo stanovanje če je vpisano v ZK, da ni kake plombe, da je vse ok z pogodbo med prodajalcem in kupcem in drugo. Plačati moraš pri banki posebej tega notarja, da preveri te zadeve. (Pred nakazilom denarja lahko banki pokažeš nepodpisano pogodbo med prodajalcem in kupcem, ZK izpiske ali etažni načrt) Potem pa če je to ok, se podpišete, greste k notarju, nato na davčno uredite še preostanek plačila, predaja ključev in to (upam) da je vse.

Lahko pa seveda, kot so že punce omenile sama preveriš na ZK. Po moje je tu ko kupješ na hipoteko, zate še ugodneje ker itak preverijo prodajalca, saj drugače ne dobiš hipoteke. In še to. Denar prodajalcu nlb nakaže na njegov tekoči račun v roku treh tednov. Vsaj taka je trenutna info. iz nlb.

Se pa še vedno informiram o vsem...če bo dosti denarja da bomo lahko zamenjali tudi naš domek

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.10.2005 14:41:13   
sinderela
Ko sva kupovala parcelo, je šel posel prek odvetnika, na najino žalost preko odvetnika , ki ga je najel prodajalec. Vse je bilo O.K., papirji ZK, predpogodba, plačala sva aro, dobila info o zazidljivosti in že vrtala za lokacijo, ko se je začelo. Kar naenkrat ni bilo nič več res. Odvetnik se je zgovarjal, da je ne ve točno, kaj je narobe - ha, ha - da ne napišem še kaj hujšga. Ugotovil je čudežno, da parcele ne moreva kupit, ker je gor plomba in bo postopek za izbris trajal vsaj nekaj let, ker je dotična oseba problematična. On seveda ve za hitrejšo rešitev, ki pa stane dodatno še kar krepke denarje.

Najet sem morala novega odvetnika, ki je spoštovanega kolega podučil o vseh možnih kiksih in zavajanjih kupca ter morebitnih posledicah.

Nazaj sem dobila samo 1x aro . Za vse ostalo pa je dipl univ.iur mirno rekel - toži .

Žal, jaz tudi njim kaj preveč ne verjamem, notarjem pa še manj. To dokazujejo iz dneva v dan z raznimi afericami.

Ko sva ponovno kupovala sem se enostavno zagnala vse te akte, zakone finte... in imela srečo, da sva varno speljala nakup.

Aja, zataknilo se je pri notarju, ker mu je šlo v nos, da mi ni našel felerja v papirjih. Po malce dvignjenem glasu in kregu je le potrdil pogodbo.
Razlog - zakaj mi ni pogodbe sestavil odvetnik ali najbolje kar on, ker je sigurno kaj narobe in jo je zato moral "preštudirat malce dlje ".

Verjamem , da je prek banke bolj varen nakup, samo to velja samo v primerih, ko rabiš najeti kredit ali hipoteko.

Mamica dvema srčkoma in ljubeča žena mojemu lubiju
MOJ ITM 27,8 ( 72kg)
SANJSKI ITM 22,4 ( 58kg)

(odgovor članu JANAG)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?