sinderela -> RE: Nakup stanovanja od A do Ž (6.10.2005 14:41:13)
|
Ko sva kupovala parcelo, je šel posel prek odvetnika, na najino žalost preko odvetnika , ki ga je najel prodajalec. Vse je bilo O.K., papirji ZK, predpogodba, plačala sva aro, dobila info o zazidljivosti in že vrtala za lokacijo, ko se je začelo. Kar naenkrat ni bilo nič več res. Odvetnik se je zgovarjal, da je ne ve točno, kaj je narobe - ha, ha - da ne napišem še kaj hujšga. Ugotovil je čudežno, da parcele ne moreva kupit, ker je gor plomba in bo postopek za izbris trajal vsaj nekaj let, ker je dotična oseba problematična. On seveda ve za hitrejšo rešitev, ki pa stane dodatno še kar krepke denarje. Najet sem morala novega odvetnika, ki je spoštovanega kolega podučil o vseh možnih kiksih in zavajanjih kupca ter morebitnih posledicah. Nazaj sem dobila samo 1x aro . Za vse ostalo pa je dipl univ.iur mirno rekel - toži . Žal, jaz tudi njim kaj preveč ne verjamem, notarjem pa še manj. To dokazujejo iz dneva v dan z raznimi afericami. Ko sva ponovno kupovala sem se enostavno zagnala vse te akte, zakone finte... in imela srečo, da sva varno speljala nakup. Aja, zataknilo se je pri notarju, ker mu je šlo v nos, da mi ni našel felerja v papirjih. Po malce dvignjenem glasu in kregu je le potrdil pogodbo. Razlog - zakaj mi ni pogodbe sestavil odvetnik ali najbolje kar on, ker je sigurno kaj narobe in jo je zato moral "preštudirat malce dlje ". Verjamem , da je prek banke bolj varen nakup, samo to velja samo v primerih, ko rabiš najeti kredit ali hipoteko.
|
|
|
|