Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 14.6.2006 22:41:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Če odštejemo to, da je kaj takega nezakonito (zate in za prodajalca), načeloma ni problema. Kajti ko bi vi kdaj kasneje morda prodajali stanovanje, mu tako ali tako sami postavite ceno ali pa ga oceni cenilec - in v vsakem primeru bi bila cena višja od uradne prodajne sedaj. Na srečo (?) so prodajne cene nepremičnin še vedno proste.
|
|
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 14.6.2006 22:44:53
|
|
|
|
KIRA
|
jaz tega ne bi naredila. tak človek ima definitivno nekaj za bregom. mogoče pa niti ni toliko vredno, pa vas proba dobit na finto....
|
|
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 14.6.2006 22:52:37
|
|
|
|
tulip
|
Jaz bi plačala ceno ki je v pogodbi zapisana...ker take stvari - na roko - niso kar tako, predvsem pri nakupu stanovanj.
|
|
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 14.6.2006 22:57:18
|
|
|
|
ZaspAna
|
Ja, ampak za enkrat je tako, da če ga prodaš prej kot v treh letih plačaš 30% davka od dobička, pripravlja pa se zakon, ko bo to veljalo 10 let, če ne več. Iz tega sledi naslednje: če mislite stanovanje prodajati naprej in bo v pogodbi, da ste ga kupili npr. za 13mio, v resnici ste pa dali 17mio, bo vaš prodajalec privarčeval 30% od 5mio, ker ne bo plačal davka na dobiček. Todaaaaaaaaaaa!!! Če vi to stanovanje prodajate naprej, bo veljala cena 13mio, takrat bo pa stanovanje vredno recimo že 20mio, kar pomeni, da boste vi plačali 30% od 7mio, ker je to vaš uradni dobiček. Vse je odvisno, ali mislite stanovanje prodajati ali ne.
|
|
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 15.6.2006 9:09:08
|
|
|
|
k1
|
jaz sem ga tudi prodala in ne vem, če bi ti ravno svetovala, da sprejmi nižjo ceno na pogodbi. pri nas se je vsa zadeva zakomplicirala in zavlekla, pa smo delali vse pravilno - nikoli ne veš, kaj lahko gre narobe.
|
|
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 15.6.2006 9:13:49
|
|
|
|
piščanc
|
če mislite vzeti hipotekarni kredit za stanovanje, je le ta vezan na vrednost, zato ga boste dobili manj. čeprav je za tistih par tisočakov razlike za njega to zelo riskantno , kaj če ne plačate, saj niste dolžni? jaz bi mu raje predlagala, da sama plačam razliko od davka, če je to res njegov vzrok, pa se bo hitro videlo
|
|
RE: Nakup stanovanja-nižje prikazana cena 15.6.2006 10:47:29
|
|
|
|
fricka
|
Tudi mi smo kupili stanovanje na isti način, pa ni bilo nobenih problemov. Pač včasih reskiraš in presodiš kaj je v tvoj prid. Vseeno pa je fajn vprašati tudi kakšnega odvedtnika, saj zneski niso ravno majhni.
|
|
|
| Stran: [1] |
5ri (
81%)
(
19%)
Število vseh glasov: 212Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!