Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nakup oblek preko interneta 10.6.2013 16:17:38
|
|
|
|
avion
|
Pozdravljeni, Pred dnevi sem kupoval malo poletne garderobe. Ob ogledovanju srajc in podobnega, sem se spomnil, kako sem pred kratkim v Ameriki praktično enake majice (Tommy Hilfiger, ipd) kupoval po več polovico nižji ceni. Tako sem prišel na ideji, da zagotovo imajo pa tudi v ameriki spletni prodajo. Ni mi bilo potrebno iskati dolgo in že sem na internetu našel kar nekaj strani, kjer so produkti res več kot polovico cenejši. Je pa res, da je potem poštnine še kar nekaj. Vseeno pa na koncu na hitro kolikor sem gledal je razlika v ceni samo še 20-30% kar pa ni več ne vem kako veliko. Istočasno sem pa našel tudi določene strani, ki pa prodajajo iz Hong Honga, Indije, kjer pa so cene nižje, predvsem pa dostikrat sploh ni poštnine. Ali ima kdo kakšne izkušnje s takim nakupovanjem? Nekje sem slišal, da ti na carini lahko odprejo paket in če ugotovijo, da nekaj naj bi ne bilo originalno, lahko zaplenijo. Sicer na teh straneh piše, da so artikli originalni, vendar kaj to pomeni v praksi? Kakrneškoli informacije bodo več kot dobrodošle.
< Sporočilo je popravil angelika RR -- 10.6.2013 20:41:07 >
|
|
|
|
RE: Naku oblek preko interneta 10.6.2013 16:40:19
|
|
|
|
Felicita
|
Kar se amerike tiče - je res precej cenejše vse (ravno včeraj sem gledala tavisoke allstarke z njihove spletne strani za $55), samo moraš potem pazit, ker plačaš: - poštnino (ti jo računajo že v spletni trgovini) - carino (za obleke mislim da 12%) - ddv (20%) je sicer pomoje dost odvisno od vrednosti in dobre volje carinika/poštarja - sem zadnje čase kar nekaj naročala, pa nekako ni nekega pravila do koliko denarja ti še spustijo skozi brez plačila dajatev (npr sem plačala carino za paket v vrednosi 50 usd, nisem je pa plačala za enega v vrednosti 112 usd - prvi je prišel preko privat podjetja, drugi preko navadne pošte. gre pa za isti tip blaga...). vsekakor večja naročila plačaš vsak cent pa še kaj več (skladiščenje in ravnanje s pošiljko - 2,5 eur; bančna garancija - 10 eur). glede raznih hong kong variant pa previdno, ker je velika verjetnost, da ostaneš brez vsega. ker veliko zadev piše da so originalne pa niso. poznam primere takih uničenj uggic, addidas čevljev in ray ban očal - s tem da uggice in addidaske je pisalo da so garantirano originalne (niso bile), ray ban očala pa da sicer niso original, ampak tako dober ponaredek, da ni šans da se opazi - konačala so seveda v carinski drobilnici. jest se tbh še z e-bayem včasih ne upam igrat glede teh branded zadev, tko da rajši kupujem v uradnih spletnih trgovinah.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Naku oblek preko interneta 10.6.2013 17:04:15
|
|
|
|
kajalin*
|
carina ti paket odpre, te o tem obvesti in samo preveri če si res to naročil, drugega ni.
|
|
|
|
RE: Naku oblek preko interneta 10.6.2013 17:04:55
|
|
|
|
petrcaaa
|
Veliko spletnih trgovin v EU ima nižje cene in sploh ne računajo poštnine. Za čevlje npr. priporočam: javari.co.uk
|
|
|
|
RE: Naku oblek preko interneta 10.6.2013 22:03:59
|
|
|
|
avion
|
Kaj pa kar se oblek tiče? Kakšna preverjena prodajalna?
|
|
|
|
RE: Naku oblek preko interneta 29.11.2021 21:06:10
|
|
|
|
Lelly28 RR
|
kakšna dobra trgovina v Evropi, da ne plačamo carine?
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?