|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Najem stanovanja
7.1.2010 12:35:18   
Lilita

Prejle sem bila na ogledu enga stanovanja. 2-sobno, ne veliko, borno opremljeno (komaj kaj in še to staro), najemnina pa niti ne tako nizka.

Po malo daljšem pogovoru se izkaže, da obstaja še en solastnik, ki živi bogvekje in pitajboga, če sploh ve, da se stanovanje oddaja v najem. Gospe, ki pa bi dejansko oddajala stanovanje, pa se ne ljubi urejat papirjev glede prijave stalnega prebivališča (ona bojda mora še vseeno nekaj podpisati na pristojnem uradu, čeprav ga jaz lahko prijavim sama na osnovi pogodbe).

Mutno, smrdi malo, takoj bi šla vstran, ampak lega, lokacija in z malo vložka (menjava kavča, kuhinje) bi bilo super.

Vaša mnenja? Pametno, ne? Kaj naj preverim in kje? Kako se zavarovati, al naj kar bežim vstran?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Najem stanovanja
7.1.2010 12:37:10   
Lilita
Upsss.... pardon. Internet mi nagaja  ... tole je bilo namenjeno na čvekanje v tri dni. Prosim za premestitev. Hvala.

(odgovor članu Lilita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2010 12:42:14   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Lilita
Vaša mnenja? Pametno, ne? Kaj naj preverim in kje? Kako se zavarovati, al naj kar bežim vstran?

Zahtevaj podatek, kdo je solastnik in stopi z njim v kontakt. Potem ti bo jasno, ali solastnik ve za oddajanje stanovanja, ali se strinja z njim in vse ostalo. In kot solastnik mora biti z vsemi podatki obvezno zapisan na najemni pogodbi. Kako se zavarovati? Ne najemaj, dokler to ni razčiščeno. Lahko pa najameš kljub vsemu, saj si kot najemnica bolj zaščitena od lastnika. Če se bi izkazalo, da solastnik nič ne ve o oddaji, tebe ne bo mogel kar čez noč postaviti na cesto, pa tudi najemne pogodbe ti čez noč ne more spremeniti, temveč lahko kvečjemu toži tistega solastnika, ki ti je stanovanje oddal. Je pa res, da en solastnik lahko oddaja (pa še to s privoljenjem drugega) samo svoj del stanovanja. Ker se stanovanja fizično ne da ločiti na dva dela, bi v praksi to v tem primeru pomenilo, da se lahko solastnik kljub temu, da si ti noter, kadarkoli vseli še sam ali odda "svoj delež" drugim najemnikom (če bi jih seveda našel, glede na to, da bi bila že ti noter). Skratka - policije, sodišča in še marsikaj. Za prijavo bivališča je dovolj najemna pogodba, ampak ti bivališča ne bodo vpisali na UE, če nista oba lastnika navedena na najemni pogodbi, saj pogledajo v register.

Skratka - jaz niti pod razno ne bi najela, pa če je napol zastonj.

(odgovor članu Lilita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2010 13:04:57   
Lilita

Kerensa, hvala. Točno to sem rabila slišat. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.1.2010 21:22:35   
Nattoule
Tudi jaz se strinjam s Kerenso. Ne najemaj, ce ne dobis na pogodbo podpisa solastnika.

Glede prijave bivalisca je drugace zdaj ze dovolj, da lastnik(i) podpisejo nek formular, lahko pa tudi ti kot podnajemnica das prosnjo na UE za ugotavljanje stanja oz. potrditve, da tam stalno bivas in lahko MIMO lastnikove volje pridobis na naslovu kjer dejansko zivis stalno bivalisce.

Ampak res, ce niso vsi lastniki za najem se je bolje izogniti zadevi. Pa veliko srece!

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

(odgovor članu Lilita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.1.2010 21:56:49   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Nattoule
...lahko pa tudi ti kot podnajemnica das prosnjo na UE za ugotavljanje stanja oz. potrditve, da tam stalno bivas in lahko MIMO lastnikove volje pridobis na naslovu kjer dejansko zivis stalno bivalisce.

A res al kaj???? torej, dans se lahk vsak prijavi kamor se mu zazdi - praktično skoraj brez vedenja lastnika.
Podobno je bilo, ko sem prijavila stalno bivališče na možev naslov. Lastnik hiše sta njegova starša. Nikjer noben ni zahteval več izjave lastnikov, da dovolita, da se priselim na ta naslov. Torej v bran lastnikom nepremičnin, mi res ni jasno, kako je to mogoče, da se brez vedenja le-teh vsak fičfirič lahko za stalno prijavi na njegovem naslovu!

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.1.2010 21:59:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
...lahko pa tudi ti kot podnajemnica das prosnjo na UE za ugotavljanje stanja oz. potrditve, da tam stalno bivas in lahko MIMO lastnikove volje pridobis na naslovu kjer dejansko zivis stalno bivalisce.

A res al kaj???? torej, dans se lahk vsak prijavi kamor se mu zazdi - praktično skoraj brez vedenja lastnika.

Dobesedno brez vednosti ali privoljenja lastnika nepremičnine, ja. Vendar samo pod pogojem, da dokaže, da v tej nepremičnini dejansko biva. Prijavo samo potem uredi inšpektor za bivališča na pristojni UE (tam, kjer je nepremičnina in ne tam, kjer je bilo zadnje stalno bivališče osebe).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.1.2010 22:01:47   
Kerensa*
Torej v bran lastnikom nepremičnin, mi res ni jasno, kako je to mogoče, da se brez vedenja le-teh vsak fičfirič lahko za stalno prijavi na njegovem naslovu!

Veliko lastnikov nepremičnin ne dovoljuje prijave niti začasnega, kaj šele stalnega bivališča osebam, ki v tisti nepremičnini dejansko živijo - in to je nezakonito. Vsak državljan se namreč mora prijaviti tam, kjer živi (stalno ali začasno), drugače je v prekršku. In zakon je v tem primeru napisan prav v bran ljudem, ki naletijo na takšne lastnike, pa naj gre to za najemodajalce ali pa za tašče. To, da nekdo prijavi stalno bivališče v tvoji nepremičnini, namreč ne ogroža in ne zmanjšuje tvojega lastništva nad nepremičnino, zato ni nikakršne ovire (teoretično), da se oseba tam prijavi.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.1.2010 22:01:53   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Dobesedno brez vednosti ali privoljenja lastnika nepremičnine, ja. Vendar samo pod pogojem, da dokaže, da v tej nepremičnini dejansko biva. Prijavo samo potem uredi inšpektor za bivališča na pristojni UE (tam, kjer je nepremičnina in ne tam, kjer je bilo zadnje stalno bivališče osebe).

Jao... popolnoma sm zgrožena. Res! In to samo zato, ker mi potem lahko vsak klošar pride živet v najemniško stanovanje, ki ga oddajava z možem in se stalno prijavi! Mislim, zakaj je pa prišlo do teh sprememb? Sem delala na UE in se spomnim, da sem za prijavo bivališč nujno rabila tut izjave lastnikov oz. še zravn so morali biti, če se je le dalo...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.1.2010 22:06:37   
Kerensa*
Jao... popolnoma sm zgrožena. Res! In to samo zato, ker mi potem lahko vsak klošar pride živet v najemniško stanovanje, ki ga oddajava z možem in se stalno prijavi! Mislim, zakaj je pa prišlo do teh sprememb? Sem delala na UE in se spomnim, da sem za prijavo bivališč nujno rabila tut izjave lastnikov oz. še zravn so morali biti, če se je le dalo...

Zakaj zgrožena? Če najemnik v tvojem stanovanju živi stalno, potem je prav, da ima tam tudi stalno bivališče. Pod "stalno" pa se smatra vse, kar je dalj od treh mesecev (manj je pa "začasno") skupaj ali na leto. In ker najemne pogodbe vsi pišejo za najmanj 6 eno leto, nimaš kaj.
Namesto izjave pa je že zelo dolgo v veljavi najemna pogodba. Dovolj je, da jo najemnik predloži na UE. Najemna pogodba je tvoje dovoljenje za najemnikovo bivanje v tvojem stanovanju. Na UE samo še preverijo, če si ti dejansko lastnica in to je to. Če pa stanovanje oddajaš brez najemne pogodbe, potem pa lahko najemnik pokliče inšpektorja, da pride na ogled terena in potem ga bo inšpektor sam prijavil. Brez tvojega posebnega dovoljenja. Ti si najemniku dala dovoljenje s tem, ko si mu, po plačilu najemnine, dala ključe stanovanja. Če nimaš najemne pogodbe, potem se smatra tudi (po zakonu), da si mu stanovanje oddala za nedoločen čas. Tukaj pa potem šele nastanejo problemi, če najemnik neha plačevati najemnino, ti pa po zakonu ne smeš v stanovanje, pa še ven ga ne smeš zabrisati.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.1.2010 22:12:40   
Petka09
Hvala Kerensa za pojasnila. Ja, najemno pogodbo imamo, seveda.
Ni pa mi interes, da se notri prijavi za stalno, kvečjemu lahko začasno, ki ga podaljšuje. Saj, če se lepo dogovoriš z najemniki, je vse ok.
Samo zgrožena sem bla zato, ker je to po moje velika luknja v zakonu... Ker marsikdo ima velike težave z najemniki in ne po svoji krivdi.. potem pa ga ven ne more spraviti.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.1.2010 22:15:57   
Petka09
Hja, kaj pa določilo v najemni pogodbi, ki določa, da se najemnik izseli v roku 30 dni, če lasnik potrebuje stanovanje zase oz. za svoje potrebe? To določilo imamo... A je to dovolj veliko varovalo?

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.1.2010 22:15:57   
Kerensa*
Vsak zakon ima luknjo. Če se želiš zakoniti prijavi najemnika zakonito izogniti, potem piši najemne pogodbe za 3 mesece in jih mesec pred potekom podaljšuj, ponovno za 3 mesece. V tem primeru se bo lahko najemnik prijavil samo začasno. Ampak to obdobje 3 mesece še 100%-no preveri, no, ker ne dam roko v ogenj za to. Je pa zagotovo nek rok, za katerega dvomim, da je daljši od treh mesecev. Na ta način seveda težje dobiš najemnike, ker ne morejo vnaprej vedeti, ali jim boš po treh mesecih res podaljšala pogodbo, oni pa se ne bi radi selili tako hitro.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.1.2010 22:23:31   
Kerensa*
Hja, kaj pa določilo v najemni pogodbi, ki določa, da se najemnik izseli v roku 30 dni, če lasnik potrebuje stanovanje zase oz. za svoje potrebe? To določilo imamo... A je to dovolj veliko varovalo?

Govoriva o najemni pogodbi za določen čas, kajne? Jaz ti sicer govorim laično, iz mojih izkušenj, ampak o tem varovalu bi se dalo tudi pravniško kar precej pregovarjati.
Pogodba je pogodba in če jo podpišeta oba, je veljavna. Neveljavna (v celoti ali delno) je samo v primeru, če je kateri od členov v pogodbi nezakonit (in najemniku bi sodišče hitro verjelo, da je bil prisiljen v podpis, kajti drugače bi bil na cesti).
To, da se najemnik strinja s 30-dnevnik rokom izselitve, ni nezakonito. In načeloma celo to, da ti to zahtevaš (v nasprotnem primeru stanovanja pač ne oddaš, o čemer prosto odločaš, saj je tvoje), ni nezakonito. Problem lahko nastane, ko najemnik odide na Policijo in sodišče in začne trditi, da je bil prisiljen v podpis. V tem primeru se bo teh 30 dni hitro spremenilo v 90 dni, kolikor je minimalno zakonski rok za izselitev oz. prekinitev pogodbe pred njenim potekom. Potel tega pa je tukaj še zakonski člen, da če lastnik iz kateregakoli vzroka želi izselitev najemnika (če ni v igri krivdnih razlogov najemnika) pred potekom pogodbe, potem mu mora, na lastne stroške, najti enakovredno stanovanje (torej enaka ali večja kvadratura, enaka ali boljša oprema in enaka ali nižja najemnina, predvsem pa enaki ali boljši najemni pogoji na splošno, vključno vsi, od lokacije do priključkov) in tudi plačati selitev.
Če da najemnik to na sodišče, si upam trditi, da bi on zmagal. In dokler je zadeva na sodišču, najemniku pa najemna pogodba še ni redno pretekla, tebi preostane samo motenje posesti in tožba za prisilno izselitev, s katero pa tudi ne bi kaj hudo veliko dosegla, saj si podpisala čas najema, kar pomeni, da si najemniku za ta čas dala posestno pravico nad stanovanjem. Ne smeš za vreči ven, ne smeš ti noter... ne smeš se niti lastnih vrat dotakniti, ker te lahko potem pa najemnik toži za motenje posesti in zahteva odškodnino (pa še kazen dobiš zraven).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.1.2010 22:49:28   
Petka09
Kerensa, hvala za tako izčrpna pojasnila.. Pa opravičilo avtorici za smetenje teme user posted image .

Samo še eno kratko vprašanje za konec: To, kar si navedla, da je zakonsko določilo, da mora lastnik v primeru, da želi izselitev najemnika in prekinitev pogodbe, najti najemniku drugo stanovanje (enakovredno ali boljše) itd., - ali se lahko v najemni pogodbi najemnik temu zakonskemu določilu oz. svoji pravici odpove? Torej, da mu lastnik, če se najemnik pravici odpove, ni dolžan iskati drugega stanovanja?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.1.2010 7:56:06   
Kerensa*
Samo še eno kratko vprašanje za konec: To, kar si navedla, da je zakonsko določilo, da mora lastnik v primeru, da želi izselitev najemnika in prekinitev pogodbe, najti najemniku drugo stanovanje (enakovredno ali boljše) itd., - ali se lahko v najemni pogodbi najemnik temu zakonskemu določilu oz. svoji pravici odpove? Torej, da mu lastnik, če se najemnik pravici odpove, ni dolžan iskati drugega stanovanja?

Obstajajo določene pravice (po zakonu), katerim se oseba ne more odpovedati (kakor npr. preživnina za mladoletnega otroka - otrok se ji ne more odpovedati, niti skrbnik v otrokovem imenu), vendar mislim, da citirano ne spada k takšnim pravicam. Po mojem mnenju se lahko (tudi pisno) odpove, vendar tukaj potem spet nastane vprašanje, kaj bi se zgodilo, v kolikor gre najemnik na sodišče in začne trditi, da je to moral podpisati, če ni želel biti na cesti. In tudi ponaredki najemnih pogodb niso več takšna redkost. Za primer: ti najemno pogodbo podpišeš in nanjo vpišeš vse svoje podatke. Najemnik nekaj časa trenira tvoj podpis, nato pa napiše novo najemno pogodbo in na sodišču začne trditi, da si mu ti, po npr. mesecu ali dveh najema, prinesla novo pogodbo in od njega zahtevala, da jo podpiše, v nasprotnem primeru pa si mu zagrozila, da ga boš lastnoročno izselila (oboje je nezakonito). Imaš kakšno dobro idejo, kako bi ti dokazala, da to ni res? Najemnik pove, kdaj si bila (kao) ti pri njemu (in predtem dobro preveri teren, zato, da ve, da si bila v tistem času ti nekje, kjer ne moreš dokazati, da si bila ali pa omeni termin, ko si bila res pri njemu, npr. takrat, ko si prišla po najemnino). Potem se pa začne.
Tega je toliko, Petka, da bi ti jaz lahko pisala romane. Mislim, da je še vedno najboljša varianta, da pišeš najemne pogodbe za 3 mesece (z možnostjo podaljšanja, prijava stalnega bivališča pa je onemogočena), da zahtevaš plačilo najemnine v obliki nakazila na TRR ali kot poštno nakaznico ali vrednostno pismo (plačilo v gotovini na roke, ob podpisu primopredaje ni enako varno, saj lahko najemnik ponaredi podpis) in da, če želiš varovalko zase (da lahko takorekoč kadarkoli začneš stanovanje spet uporabljati zase), stanovanja ne oddajaš v najem, temveč v podnajem (kar pomeni, da v najemni pogodbi napišeš, da oddajaš samo del stanovanja, npr. eno sobo od dveh, ostale prostore pa v souporabo - to pomeni, da imaš ti konstantno pravico vstopa v stanovanje in bivanja v njem, tudi, ko je noter pod-najemnik). Glede vsega ostalega pa se striktno drži zakonodaje in ničesar ne delaj brez pisnih ali fotografskih dokazov ter obvezno zahtevaj varščino v višini najmanj dvomesečnih stanovanjskih stroškov (po dveh mesecih začnejo počasi izklapljati priključke). Za primer neplačila stroškov se lahko zavaruješ tudi tako, da ob podpisu najemne pogodbe ponudnikom sporočiš novega plačnika (torej najemnika), kar pomeni, da bodo v primeru neplačila priključek sicer izklopili tebi, ampak terjali bodo pa najemnika. Vključi člen, da varščino smeš porabiti za neplačane stroške ali najemnino tudi tekom trajanja najema, če to dvoje ni plačano na rok in da smeš v primeru, da varščino porabiš iz tega vzroka, takoj oz. v roku 8 dni zahtevati plačilo nove varščine in da se, v kolikor je najemnik ne plača, to smatra kot krivdni razlog za odpoved najemne pogodbe (čeprav je že samo neredno plačilo krivdni razlog).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.1.2010 10:25:35   
Petka09
Kerensa, super si, hvala!!! Bomo upoštevali!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.1.2010 10:32:28   
Kerensa*
Samo računaj na to, da boš s takšnimi pogoji težje dobila najemnike. Tiste pa, ki jih boš, bodo pa zagotovo bolj resni in manj problematični, tako, da se splača potrpeti kak mesec ali dva brez dobička najemnine. Saj veš - bolje prazno stanovanje, kakor slab najemnik.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.1.2010 21:12:14   
TomTaylor
Kernesa, a ti res ne bi šla še kakšne izpite delat?user posted image

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.1.2010 21:47:53   
Nattoule
Uh wow!

Sem kar srecna, da imam normalne lastnike, ki mi podnajemnici dovolijo, da imam prijavljeno stalno bivalisce pri njih. Drugace bi se morala namrec pod nos obrisati za vrtec mojih otrok.

Pa LEPO PROSIM, a ce podnajemnik zeli vsaj enoletno najemno pogodbo je potem manj resen od tistega, ki pristane na tri-mesecno?

Mi smo normalna mlada druzina, ki zal (se) nima pogojev za nakup lastnega stanovanja in si res ne predstavljam, da bi lahko pristajali na taksne pogoje, kot jih je navedla Kerensa. Ker z (kmalu) dvema majhnima otrokoma se ne bi sla loterije s tremi meseci najemne pogodbe.

Kot receno, stokrat aleluja za normalne lastnike, s katerimi se da po cloevsko dogovorit in ki dejansko ne mislijo, da smo podnajemniki le nekaksni klosarji, ki jih zelimo izkoristiti.

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.1.2010 21:54:36   
Petka09
Nattoule, malce narobe si gledala vse skupaj. Sem si sicer kar mislila, da se bo kak najemnik oglasil...... Ne gre se tu za take kot si ti in tvoja družina, res ne! Gre se za to, da se lastnik nekako skuša zaščititi, ker pojma nimaš, koga vse lahko danes dobiš v stanovanje. Veliko negativnih izkušenj so imeli moji znanci v Ljubljani z oddajanjem stanovanj.. od uničenja opreme, do tega, da niso plačevali najemnine in jim lastnik nič ni mogel, do raznih groženj... pa so sprva tut zgledali kot čist ok ljudje.

Jz sem po naravi zelo zaupljiv človek, zelo čustvena, sočustvovalna do drugih.. in ravno zato sem tudi včasih že nasrkala. Smo najeli eni gospo, ki se je ločevala - srednjih let, urejena, jokala je... nujno je rabila stanovanje... zelo poštena je zgledala... Valjda, sva ji ponudila in se je vselila... Naenkrat, jo kličemo čez mesec dni za nov obrok najemnine.. nje od nikoder, se ne javi, nič. Greva z možem v stanovanje, trkava, nič... Skušava odpret - vrata odprta! Nje nikjer, ključi v vratih z notranje strani! Odselila se je in nikoli se ni več oglasila na telefon. Mož ni hodil na njen naslov, ker se ni želel pečati v neke težave.

No, toliko o tem, kaj vse lahko dobiš! Zato smo previdni in zato sem o vsem tem razpravljala s Kerenso!

Če boš ti nekoč oddajala stanovanje, boš verjetno tudi previdna. Tako kot si verjetno previdna tudi, ko ga najemaš. Pa tudi midva z možem sva nekoč bila najemnika..... Mož 5, jaz pa 10 let. In sva lepo skrbela za lastnikovo stanovanje, povsod so naju imeli radi.

Naj bo dobrih najemnikov in dobrih lastnikov čim več!

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.1.2010 22:20:55   
Vijoličarka
Lilita, tega stanovanja, pa naj bo še na tako ugodni lokaciji, jaz na tvojem mestu ne bi najela.

Sploh, ker lastniški odnosi niso urejeni. Če je gospa samo solastnica, nima polne pravice razpolagati s stanovanjem.

Če nekdo oddaja dvosobno stanovanje, ga mora napolniti s študenti ( in dobiti par resnih študentov na kup dandanes ni mačji kašelj) in tako najbrž ne bo problemov s tem, da bi se kdo hotel za stalno prijaviti. Bodo pa drugi problemi. A če odda stanovanje resni družini, ki bo lepo skrbela za stanovanje, mora računati tudi s tem da bo to stanovanje edini dom družine in mora biti tu tudi prijavljena.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.1.2010 8:02:01   
Valentina
Sorry, ker smetim user posted image

Mi lahko katera svetuje kaj mora nareditii najemodajalec in kaj najemojemalec v primeru, ko nd želi oddati stanovanje brez plačila najemnine, plačevali bi se samo redni stroški po položnicah?

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.1.2010 8:50:21   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Valentina
Mi lahko katera svetuje kaj mora nareditii najemodajalec in kaj najemojemalec v primeru, ko nd želi oddati stanovanje brez plačila najemnine, plačevali bi se samo redni stroški po položnicah?

Najemna pogodba, v kateri je zapisano, da najemodajalec oddaja stanovanje brez plačila najemnine, je dovolj. Najemodajalec je lastnik stanovanja in lahko z njim prosto razpolaga. Če se torej odloči, da bo stanovanje dal v posest nekomu zastonj, to lahko naredi.
A takšno pogodbo je še toliko pametneje overiti.

(odgovor članu Valentina)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.1.2010 9:38:54   
mika
Jaz bom rekla takole...nikakor in pod nobenim pogojem nebi šla v najemniško stanovanje ali pa oddajala stanovanja brez nepremičninske agencije.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?