aluš
|
Otroci so različni. Res je tako kot pravi Marija in res je tako kot pravi Lara. Moj ta veliki tudi ni hotel skoraj nič jest. Smo letala za njim s hrano po stanovanju, po dvorišču ipd. Pa pred TV smo jedli, pa sto igračk in animacij. Groza, se ne smem spomnit. Mi je kar mal na psiho udaril. Samo pediatrinja ni nikdar rekla, da je presuh (bil je suh, ima pa očitno močne kosti, tako da kg nima tako malo). V glavnem, če ni jedel zajtrka, ni nikjer pisalo, da bo jedel kosilo. Smo probal parkrat, ni jedel zajtrka, tudi kosila je pojedel par žličk, za večerjo še vedno ni bil lačen. Ko je bil star tam 2-3 leta, se je že naprej drl (jokal) da ne gre za mizo, ko smo rekli da je kosilo, da ne bo jedel. Ta mali, pa če ga pri kosilu piči (ga večkrat), da ne bo jedel ali pa če čisto malo poje, velikokrat še pred večerjo pride, da je lačen, sicer pa potem večerjo poje brez problema kar nekaj. Zakljućek: niso vsi otroci enaki. Tudi jaz ne bi svetovala, da jo pustiš brez obroka, češ ko bo lačna bo že jedla. Ker pri vseh otrocih to na žalost ne deluje. Recepta pa na žalost nimam. Mi smo kuhali (in še danes v glavnem) samo stvari, ki jih je rajši jedel, večerjal je npr. banano in kakav, pod pašteto sem mu namazala še zdenka sir, da je bilo malo več kalorij. Pa adijo zdrava prehrana, samo da je kaj pojedel. Ampak ti pa nisem fovš, ker jaz sem z enim neješčim imela to much dela, kaj še dojenček. No gotovo si vesela, ker vsaj ta mali pridno papca.
|