|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naj nadaljujem z zdravili?
18.8.2005 12:12:01   
Anonimen
Nekaj "nadstropji" nižje je že moja velika dilema o baby cheku in romed testu. Se bom naročila k G, ampak kaj mi svetujete glede zdravil? Ker, če sem :nosecka:, verjetno ne bom smela jemat zdravila za alergijo in astmo.
1.)A naj raje do prvega G pregleda prekinem z zdravili, ali ni potrebno? A je katera mela podobno izkušnjo?
2.)Tablet Folne kisline pa tud še ne jem. A naj grem kr v lekarno ponje, al počakam do G pregleda.
3.)Pa še zadnje vprašanje, še eno glede romed testa. Področje med prvo črto in drugo zelo rahlo črto je bilo obarvano roza. Kaj to pomeni?
Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
18.8.2005 12:20:16   
Nyah*
Jaz bi ti glede zdravil svetovala, da jih ne jemlji, vsaj ne brez posveta z zdravnikom ali G. Lahko samo poklices in prosis G na telefon, pa razlozis situacijo, naj ti svetuje. tako sem storila jaz in je bilo prav.

Tifol pa le pojdi kupit in zacni jemat, jaz sem ga takoj, ko sem zagledala :roza: zacela piti in sem ga 3 mesece.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.8.2005 12:33:41   
emaa
za astmo raje vprašaj, če lahko jemlješ, če ne ti bo druga zdravila predpisala, za alergije pa ponavadi ne smejo nič jemati, samo pri tebi so alergije zaradi astme problematične, obvezno takoj vprašaj. Folno kislino pa začni takoj jemat

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.8.2005 12:42:01   
urši77
Če zdravila jemlješ sicer redno, ne prekinjaj z njimi kljub nosečnosti. Zdravila manj škodijo plodu kot pa tvoja morebitna dihalna stiska in posledično tudi manj kisika pri otročku.Je pa možno da boš v primeru nosečnosti dobila druge vrste zdravila:)
Folno kislino se ponavadi začne jemati že tri mesece pred načrtovano nosečnostjo-vsaj tako svetujejo, preveč se ti je ne more "nabrati".
Za teste pa...jaz sem vedno najbol zaupala CB-ju, čeprav morajo biti tudi drugi točni:)

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.8.2005 12:49:40   
DrejcDrejc
Po moje ne bo nič narobe, če kar po telefonu vprašaš G ali tvojega zdravnika, kako je glede zdravil oz. če ti lahko kakšna nadomestna predpiše.
Tifol začni čim prej jemat, dobro bi bilo že precej pred zanositvijo, zato ne odlašaj, saj so samo vitamini, ampak za pikico so pa lahko precej odločilni.
Romed tudi meni ni bil všeč, cel se je zapackal tudi, ko so bili še negativni rezultati. Jaz prisegam na BC mini, enostaven je in poceni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.8.2005 15:25:13   
Anonimen
S takimi zdravili zagotovo ni dobro kar tako prekiniti. Nič ne stane, če vzameš v roke telefon in pokličeš ali ginekologa ali osebnega zdravnika, da povesta kako in kaj. Posledice nekontrolirane prekinitve z zdravili so lahko marsikdaj hujše kot pa jemanje zdravil kljub nosečnosti.
Tifol se lahko jemlje že pred nosečnostjo, svetujejo 3 mesece prej.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.8.2005 15:31:37   
petka
Jaz sem srčni bolnik in jemljem zdravila za pritisk. Ko sva se z :love: odločila za :duda:, sva šla na genetsko kliniko (v porodnišnici), napotnico dobiš pri svojem ginekelogu.

Čakalna doba je cca 1-2 meseca, za že :nosecka: pa takoj!

Tam ti povejo, katera zdravila v nosečnosti lahko jemlješ, kakšen vpliv imajo, ali pa ti jih zamenjajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.8.2005 12:34:00   
Ulaa*
Zdravil za astmo ne smes prenehati jemati. Je pa seveda odvisno kaksna jemljes, ce so to v obliki prahu, ki ga vdihavas, ni problem, v primeru tablet pa se posvetuj s svojim plumologom, da ti predpise ustrezna nadomestna zdravila - na to se spoznajo oni, ginekologi ponavadi ne.
Je pa fino, da se izogibas Ventolinu in podobnim zadevam.
Zdravila za alergijo pa bi bilo potrebno opustit. Nisi napisala kaksno alergijo imas. Glede imunoterapije je ponavadi tako, ce inekcije jemljes ze nekaj casa npr. 2 leti in po njih nimas reakcij potem lahko z njimi nadaljujes tudi v nosecnosti. Sama sem v isti situciji, redno na zdravilih in redno na imunoterapiji. Vendar sem pred pricetkom poizkusa zanositve odsla na konkreten plumoloski pregled, da sem videla kaksno je trenutno stanje in ali so potrebne kaksne spremembe. Ne vem kam hodis ti na preglede, jaz sem svoji zdravnici razlozila zakaj zelim pregled in ni bilo problema, celo zelijo si, da bi to naredile vse bodoce mame z astmo, ne pa da so problemi potem, ko so ze nosece. Veliko uspeha pri :duda:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?