|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nadstandardno zavarovanje
24.10.2005 15:07:48   
Seven*
Kaksne imas prednosti, ce si nadstandardno zavarovan? A je smiselno tako zavarovati otroka? Kaksne so vase izkusnje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nadstandardno zavarovanje
24.10.2005 15:09:10   
dory
Dobro vprasanje seven..k temu se nagibam tudi sama..

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.10.2005 15:14:16   
kofetek2010
kakšen nadstandard imaš v mislih? user posted image

jaz imam Adriatikov nadstandard:
* za zdravila (mi ni potrebno plačevat belih receptov) in
* za Zavarovanje kozmetičnih operativnih posegov (krije stroške kozmetičnih operativnih posegov zaradi posledic poškodb, ki ostanejo vidne (npr. brazgotine), ki so nastale po sklenitvi zavarovanja)

če imaš v mislih nadstandarno namestitev, pa se niti ne splača, saj nimajo vsi oddelki v vseh bolnišnicah prostorske možnosti takšne namestitve user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.10.2005 15:36:26   
jagoda
Jaz ravno nima dobrih izkušenj. Sem tri leta plačevala nadstandardno zavarovanje pri Vzajemni in so si čisto vedno nekaj izmislili zakaj mi ne bojo povrnili denarja. Na primer Nuhalna svetlina - jo kao plačaš in ker imaš nadstandard naj bi ti povrnili denar. Jaz sem bila v LJ v porodnišnici in sem seveda plačala polno ceno, oni pa so rekli, da mi ne bojo povrnili denarja, ker nisem bila pri zasebniku (Klinični center ni zasebnik in njih ne briga če sem morala plačat...) Pri zdravilih pa isto. Enkrat bi morala zdravnica napisat bel recept, ko mi je napisala belega, bi moral bit zelen, ko je bil zelen, bi moral biti verjetno mavričen...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vedno, ampak res vedno so si izmislili zakaj mi stroškov ne bodo povrnili...

Jaz nikoli več! Mogoče pa je pri drugih zavarovalnicah boljše!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.10.2005 16:40:26   
Anonimen
Tudi jaz sem razmišljala o tem ampak potem sem v brošuri prebrala, da vseeno plačaš določeno participacijo. Poleg tega baje na blagajni plačaš, potem pa greš na Vzajemno, kjer ti povrnejo denar in odštejejo participacijo.
Meni se ravno ne hodi okoli stotih uradnic...

Je pri Adriaticu to drugače?

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
24.10.2005 19:18:00   
kofetek2010
pri Adriaticu nič ne plačaš v Lekarni, plačaš le mesečni obrok za nadstandard zdravil cca.700 sit na mesec, za kozmetične popravke (npr. če imaš prometno nesrečo in ti koščki stekla poškodujejo obraz imaš možnost lepotnih popravkov v višini 2.000€) to pa stane cca.2000 sit na četrtletje (torej za 3 mesece) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.10.2005 21:44:04   
N _ B
Pred enim letom sem nadstandardno pri Vzajemni zavarovala hčerko. Mesečno plačujem 2.100 SIT, torej letna premija cca 25.000 SIT. Zavarovanje krije letno (nadstandard A)
do 90.000 SIT za ortopedske pripomočke, bivanje v nadstandardni sobi v primeru bolnišničnega zdravljenja in zdraviliščih, bivanje enega od svojcev v sobi skupaj z zavarovancem
do 100.000 SIT za zdravila z negativne liste, za zahtevnejše pripomočke, katerih ne krije obvezno zav.

Naštela sem samo nekaj pravic. Krije tudi razliko v ceni med nadstandardnim in osnovnim zavarovanjem za storitve, ki niso nujne (npr. zdravniška pomoč med 20.00 in 06.00 uro, itd).
Res je kot je napisala Selena, da od osnove za obračun zavarovalnina krije 80%, 20% pa krije zavarovanec kot samoudeležba.

Sam postopek pa je tak, da ti na zavarovalnici dajo obrazce, ki jih izpolneš. Če zavaruješ otroka si sklenitelj zavarovanja ti, otroka pa vpišeš kot zavarovanca. Med drugim moraš vpisati vse dosedanje bolezni (poseben vprašalnik) in ime izbranega zdravnika. To vlogo potem pregleda posebna komisija pri zavarovalnici, ki od izbranega zdravnika zahteva na vpogled tudi zdravniški karton. V roku enega meseca ti pošljejo ponudbo za zavarovanje, ki ni obvezujoča. Takrat se v bistvu ti odločiš ali podpišeš ali ne. Komisija ti lahko določene storitve oz. usluge izključi iz zavarovanja. Npr. če ima nekdo kronično težave z želodcem (rana ali kaj podobnega) in potrebuje Rupurut, ki je na negativni listi, ti lahko to zdravilo izključijo iz kritja.
V primeru podpisa je čakalna doba (karenca) za uveljavljanje storitev iz zavarovalne pogodbe 3 mesece. Npr. če podpišeš pogodbo 01.10. lahko uveljavljaš pravice od 01.01. dalje.

Če ima zavarovalnica s pogodbo, kjer uveljavljaš te pravice, račun plača direktno zavarovalnica, tebi pa izstavijo rč. za samoudeležbo. Če nima pogodbe račun plača zavarovanec, zavarovalnica pa na podlagi predložitve računa v 14 dneh povrne 80%. To sem prepisala iz splošnih pogojev, ki so sestavni del zav. police.
Slišala sem pa tudi (nisem preverjala), da če imaš npr. za otroka nadstandard zavarovanje, v bolnišnici pa ti ne morejo zagotoviti, da mati biva z njim v sobi, da ti zavarovalnica izplača kot odškodnino do nadstandarda. Poudarjam, to je nepreverjeno. Se bom pa pozanimala.

Za našo malčico zaenkrat razen dveh belih receptov še nismo koristilo drug pravic in upam, da jih tudi še ne bomo. Nikoli pa ne veš. 2.200 SIT mesečno je veliko ali pa tudi ne. Lahko je samo polovica dnevne oskrbe v nadstandardu...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?