|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na porodniškem - konec pogodbe!!!
8.10.2008 23:08:43   
benči
Prosim za pomoč!user posted image
Sem na PD do 15.12., vendar bom 1 mesec in pol prej ostala brez zaposlitve, ker se bo vrnila delavka, ki sem jo nadomeščala 2 leti in pol.
A mi ve katera povedat naslednje:
- ali mi pripada dopust, oz. kako naj ga koristim, če ne bom več v delovnem razmerju?
- a bi imel delodajalec kake stroške s tem, da bi me zaposlil do konca porodniške (in bi morda na ta način lahko koristila še dopust)?
- kam naj se obrnem za pomoč, ker mi je šef dejal, naj se sama pozanimam glede svojih pravic

Hvala vsemuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na porodniškem - konec pogodbe!!!
8.10.2008 23:19:36   
jajula
največ ti bojo znali povedati na centru za socialno delo kjer živiš

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.10.2008 23:25:15   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: benči
ali mi pripada dopust, oz. kako naj ga koristim, če ne bom več v delovnem razmerju?

Če si bila zaposlena več kakor 6 mesecev (kar praviš, da si bila), potem ti dopust pripada. Med porodniško ga ne moreš koristiti, ga pa lahko takoj po njej - z zadnjega dneva porodniške greš na 1. dan dopusta. Ti ga morajo plačati, ne glede na pogodbo (ker ti po pogodbi in zakonu pripada). Ista logika kakor bolniška - če zboliš na zadnji dan veljavnosti pogodbe, se ti lahko bolniška vleče še mesece in mesece po tem, ko ti je pogodba že potekla. In dobiš plačano.
a bi imel delodajalec kake stroške s tem, da bi me zaposlil do konca porodniške (in bi morda na ta način lahko koristila še dopust)?

Ja, bi. Prispevke in davek na plačo. Ampak je brezveze, da to naredi.
kam naj se obrnem za pomoč, ker mi je šef dejal, naj se sama pozanimam glede svojih pravic

Kako "prijazen" šef. Bodi vesela, da ti poteče pogodba pri njem. Drugače pa vse potrebne informacije dobiš na Zavodu za zaposlovanje.

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.10.2008 5:56:50   
Lunca1
jaz bi se pa poskusila zmenit, če ti podaljšajo do konca porodniške, ker bi imela potem delovno dobo pri tem delodajalcu. Saj drugače ti za upokojitev tudi šteje, samo je ne moreš prej pri skupni delovni dobi uveljavljat - v službi.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.10.2008 7:16:34   
Anonimen
Dopusta ti verjetno ne bo pustil koristititi saj bi za ta čas moral obračunati plačo s prispevki.

Zmeni se, da ti podaljša do zadnjega dneva porodniške - po odločbi CSD. To ga nič ne stane. Regres si pa verjetno že dobila ne? Za tisti mesec in pol pa jaz ne bi komplicirala, pri regresu mislim.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 9.10.2008 7:17:31 >

(odgovor članu benči)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.10.2008 7:37:43   
bskrle
Dopust in regres ti pripada, stvar je iztožljiva in mislim, da delodajalci to vedo. Pozanimaj se še na CSD in delovni inšpekciji.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.10.2008 7:39:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Dopust in regres ti pripada, stvar je iztožljiva in mislim, da delodajalci to vedo. Pozanimaj se še na CSD in delovni inšpekciji.

Mislim, da dopusta po preteku pogodbe za določen čas ne more koristiti. Temveč samo v okviru pogodbe in ker ji poteče med porodniško ga nima kdaj koristiti.

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.10.2008 8:02:00   
NTS
Pozdravljena,
sem bila na istem kot ti, za to nesi obvestilo o prekinitvi del.razmerja na CSD. Ker bodo tam izpolnili M2 obrazec in ti po končani porodniški vpisali ta čas v tvojo delavno knjižico. Moraš pa spremembo javiti v 8 ih dneh.

Saj se bo vse uredilo in mogoče je tako še najboljše veliko sreče tebi in tvojemu user posted image .

lp

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.10.2008 13:48:01   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Že res, da ji pripada, samo če ga pa ne more koristiti, pa ni delodajalčev problem (oprosti benči, če se tole čudno ere, samo obelodanit želim zadevo). Torej delodajalec je dolžan zaposlenemu omogočiti koriščenje dopusta, v nasprotnem primeru ga mora izplačati. AMapk ker si na porodniškem, ni problem v njemu, da ga ne moreš koristiti.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.10.2008 13:50:48   
benči
No, zadeva se premika...

Izvedela sem, da mi v okviru te pogodbe ne pripada nič več, torej, tudi dopusta ne morem izkoristiti, ker ni delovnega razmerja, v okviru katerega bi to lahko storila.
VENDAR...
Delodajalec mi je ponudil drugo delovno mesto (zopet nadomeščanje delavke), kjer pa naj bi dejansko začela delati še pred iztekom porodniške (zaradi uvajanja in ker delavka odide že v začetku decembra). Porodniško bi izkoristila (beri: prejemala dohodek) do konca, dan zatem pa bi sklenili novo pogodbo za dol. čas.
Saj morda zveni nehvaležno (sem res vesela, da bom imela zaposlitev vsaj še eno letouser posted image ), vendar ali mi ne bi lahko podaljšal za ta ubogi mesec in pol in bi imela neprekinjeno delovno razmerje. Jaz sem pripravljeno svoje dete prej zapustiti, ker me potrebujejo, oni pa mi ne morejo te usluge naredituser posted image ?!

Saj bom nazadnje sprejela karkoli, samo malo si dušo lajšam tle...

HVala vsem za nasvete...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.10.2008 13:57:19   
benika
Saj morda zveni nehvaležno (sem res vesela, da bom imela zaposlitev vsaj še eno leto ), vendar ali mi ne bi lahko podaljšal za ta ubogi mesec in pol in bi imela neprekinjeno delovno razmerje. Jaz sem pripravljeno svoje dete prej zapustiti, ker me potrebujejo, oni pa mi ne morejo te usluge naredit ?!

Mejčken si pa res nehvaležna. Samo vesela bodi, da si dobila službo, ne pa da se še pritožuješ.

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.10.2008 13:59:45   
sonček85
jaz bi se na tvojem mestu pozanimala na centru za socialno ali na centru za zaposlovanje

< Sporočilo je popravil sonček85 -- 20.10.2008 14:01:50 >

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.10.2008 17:13:13   
uursa
Nisem brala vseh odgovorov. Če ti poteče pogodba,ti poteče ne glede na to da si noseča in tudi dopust propade. Ostane ti le če dobiš takoj novo zaposlitev brez prekinjene dobe. Ti nisi strošek delodajalcu le ko si na porodniški,drugače mora plačevat prispevke. Kolegica je bla čist panična kaj naj naredi,ker ji je pogodba del. razmerju potekla teden pred nastopom porodniške in je za ta teden dobila iz zavoda ,naprej pa normalno porodniška. Sedaj pa ko je konec porodnoške je pa na zavodu in tam dobiva,ker še ni dobila zaposlitve.Tako da se dobro pozanimaj na centru za socialno delo in zavodu za zaposlovanje. Ker ti pripada nadomestilo do porodniške. Pa vso srečo!

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2008 22:50:28   
makica
Porodniško bi izkoristila (beri: prejemala dohodek) do konca, dan zatem pa bi sklenili novo pogodbo za dol. čas.

Dvomim da je  zakonito, da boš prejemala porodniško iz CSD, dejansko pa delala pri delodajalcu. Četudi ti tega kakor sem razumela ne namerava plačati. Jaz bi na tvojem mestu poslala moža za zadnji mesec in pol na porodniško, sama pa šla delat, če je od tega odvisna tvoja služba. Delodajalec pa naj tito sevda plača.

(odgovor članu benči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?