Kerensa* -> RE: Na porodniškem - konec pogodbe!!! (8.10.2008 23:25:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: benči ali mi pripada dopust, oz. kako naj ga koristim, če ne bom več v delovnem razmerju? Če si bila zaposlena več kakor 6 mesecev (kar praviš, da si bila), potem ti dopust pripada. Med porodniško ga ne moreš koristiti, ga pa lahko takoj po njej - z zadnjega dneva porodniške greš na 1. dan dopusta. Ti ga morajo plačati, ne glede na pogodbo (ker ti po pogodbi in zakonu pripada). Ista logika kakor bolniška - če zboliš na zadnji dan veljavnosti pogodbe, se ti lahko bolniška vleče še mesece in mesece po tem, ko ti je pogodba že potekla. In dobiš plačano. a bi imel delodajalec kake stroške s tem, da bi me zaposlil do konca porodniške (in bi morda na ta način lahko koristila še dopust)? Ja, bi. Prispevke in davek na plačo. Ampak je brezveze, da to naredi. kam naj se obrnem za pomoč, ker mi je šef dejal, naj se sama pozanimam glede svojih pravic Kako "prijazen" šef. Bodi vesela, da ti poteče pogodba pri njem. Drugače pa vse potrebne informacije dobiš na Zavodu za zaposlovanje.
|
|
|
|