|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč! Spanje dojenčka
27.12.2006 13:33:06   
atteya
Vem, da je blo o spanju dojenčka zagotovo napisanega že mnoooooooooooogoooooooooooo, ker pa ne berem redno, je to šlo mimo mene. Prosim, če mi pomagate z nasveti in podobnim. Imam dobre 3 mesece starega fantka. Na začetku je en mesec kar pridno spal in bil miren, zdaj pa je vedno huje. Z možem sva kot dve cunji, saj v enem tednu spiva (predvsem jaz) največ 35 ur. Podnevi otrok spi 2× po cca 15-30 minut, zvečer gremo spat med 23 in 1h in spimo nekje do 5.30-8.00, vmes se pa dva do štirikrat dojiva.
Otroka samo dojim. Zaspi izključno in samo ob sesanju dojke. Sam se ne uspava nikoli, ne zaspi niti ob prepevanju, niti ob glasbi, ne ob nošenju okrog, ne ob crkljanju. Če že zaspi, ne sme zapihat niti sapica zunaj, da se ne zbudi, pa tudi takoj, ko ga pustiva samega in že trdno spi, se zbudi, kot da čuti, da je sam. Spi v družinski postelji, ker v svoji ni šans, da bi spal.

Redno je čist, suh, sit, ne zebe ga, ni mu vroče... (Za)spi pa vseeno ne. Res je imel od začetka krče, zdaj pa tega naj ne bi imel več.
Poskusila sva ga že pustit, da bi zaspal, pa je jokal doooooooolgooooo. Na koncu po kaki debeli uri ali dveh neprestanega joka, je jokal že tako, da sem mislila, da mu niti ne bo uspelo več vdihniti, postal je popolnoma zaripel v obraz in brez zraka, oči in obrazek ves moker od solz... Takrat sem ga enostavno morala vzeti k sebi in ga "priklopit" na dojko, da je zaspal. Si predstavljate v kakem položaju se dojiva, da mi ga potem, ko zaspi ni treba premikat in da se ne tiščiva skupaj drugače kot z dojko in on z usti?user posted image

Kaj naj še poskusim in naredim, da bi otrok več spal in sploh, da bi (sam) zaspal? Sem že tako utrujena od tega nespanja, da sem počasi ponoči že tako jezna na otroka, da nanj celo povzdignem glas, potem sem pa še vse dni utrujena, razdražena in slabe volje in to potem tudi postaja vedno večji problem v zvezi. Dobro, da me mož tako sploh prenaša že 3 meseceuser posted image .

Pomagajte, prosim!!!!!!!!!!!!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pomoč! Spanje dojenčka
27.12.2006 13:46:30   
SAJA
Naj te malo potolažim,da bo verjetno to minilo.Pri nas nismo spali od dne,ko je prišel iz porodnišnice in se je do 3,5 mesecev dojil tudi ponoči na dve uri,prav tako čez dan,s tem da sva se dojila 40min. na enkrat.Tako da je bilo res fino predvsem ponoči.Potem pa je začel spati po štiri ure skupaj ponoči,podnevi pa tudi najprej isto kot pri vas, pri skoraj 5 mesecih pa tri ure čez dan v dveh do treh kosih,ampak skoz v svoji postli.Tvoj pa še potrebuje tvojo bližino očitno.Moj če ni pred četrtim mesecem zaspal na joški,ni sam zaspal,ne podnevi ne ponoči.Potolažim te lahko ,da ti rečem da čas prinese svoje,saj pri nas je.Taka je moja izkušnja.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2006 16:26:17   
Baucka
Z možem poskusita spat vsak v svoji sobi. Da se vsaj eden od vaju naspi, nato pa se menjavata pri user posted image . Midva to prakticirava in ko sem sredi noči že živčna ker noče spat, jo za pol ure on prevzame, da se malo pomirim. Zaspi pri njem tako ali tako ne, samo sem potem jaz umirjena in jo hitreje uspavam, seveda samo na prsih. Jokat pa otroka ne pusti, ker bo samo še slabše. Bo tako razburjen, da še dojka ne bo pomagala.

Naša je tudi taka, da ne zaspi brez dojke in je stara 8 mesecev.

(odgovor članu SAJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2006 20:45:33   
S@nta
Pri nas je isto prvi mesec bil priden pa pančkal skor celo noč,potem pa sem vsepovsod prebrala kako bi mogli celo noč spat,pa kako jih to čimprej naučit,ker je potem vedno težje.rezultat je bil,da je izgubil zaupanje vame in je vsakič pred spanjem jokal,niti dojit se več ni htel tako lepo,nosit ga je bilo trebafull dolgo,da je zaspal,a kakor hitro si ga odložil je bil jok.To sem kaki mesec prenašala,potem pase odločla,da tako več ne gre,če bo razvajen bo pač.zdaj ga mož tri minte mal sem in tja nese pazaspi,če to ne pomaga,ga prstavim in v dveh minutah spi.Mu pa je osalo to,da zdaj ponoči majn spi,nazaj zaspi sam z zizo,pa kr v spanju mal pocuca pol pa ga pretentma pa menjam z dudo,kar vedno ne rata.s tem,ko sem prehitevala,da bi moral sam spat,sem mu samo vse porušlain zdaj se ponoči zbuja na uro in pol,dve uri skup,sem že srečna.spi pr meni,da ga ne rabim preveč zdramit za papico,pa še meni je lažje,da ne vstajam.
Zdaj smo stari 4mesce in se tolažim,da večno ne bo tako in bomo probali š mal zdržat.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2006 7:42:21   
Sonrisa
Mi smo imeli podobne težave. Poskušala sem vse mogoče. Kupila sem si celo knjigo Elizabeth Pantley Otroško spanje - brez joka v sanje. Sicer mi je knjiga zelo všeč, samo nam ni uspelo niti prvega koraka opraviti, kaj šele vseh šest.
Z njeno metodo sem jaz poskušala pri kakšnih treh mesecih in potem spet pri kakšnih šestih, sedmih. Ona ima knjigo razdeljeno na dojenčke do štirih mesecev in potem od štirih do mislim dveh let. Nekateri jo ful hvalijo, ker jim je uspelo brez joka otroka pripraviti na spanje, nam pač ni. Edino, kar mi je uspelo z njeno metodo, je to, da sem user posted image odvadila, da mi je zaspala priklopljena. Kar pa je tudi v redu. Ampak to je bilo šele pri kakih sedmih mesecih. Do takrat sva se obe crkljali. user posted image

Zdaj je stara 9 mesecev in ravno danes je spala v kompletu 8 ur, ko se je zbudila, sem jo samo nazaj popravila (je zbežala nekam po postelji) in je zaspala nazaj brez problema. In še vedno spi. user posted image  Vsemu temu se imam zahvaliti knjigi Spi, dete, spi (dr. Edoard Estivill). Prva dva dni je bila kriza, mogoče drugi še bolj kot prvi, ker je vedela, kaj jo čaka. Po treh dneh je ponoči že spala neprekinjeno štiri ure, danes, po petih dneh že osem! Nam je ta knjiga res pomagala.

Ampak vi ste stari šele dobre tri mesece in ne vem, če bi jaz še začela s to metodo. Pri nas je bilo tako, da se je na koncu že zbujala na 10-20 minut celo noč in je zaspala edino pri nama v postelji in še to priklopljena, kar smo pa se odvadili že nekaj mesecev nazaj. Zdaj zaspi sama v svoji posteljici in spi tam celo noč. Se sliši lepo, kajne? user posted image

Drugače poznam mamico, ki je to metodo uvedla pri treh mesecih, ker je rekla, da njen otrok pa že ne bo jedel ponoči, ker se samo razvaja. No, mi smo se tako razvajali koraj devet mesecev, ampak mi ni žal. Otrok te pač potrebuje. Ko pa začne malce izsiljevati, je pa čas, da postaviš kakšne meje. In to boš takoj vedela, kdaj je - je takšen "poseben" jok. user posted image

Pa srečno! 

(odgovor članu S@nta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2006 9:05:50   
SAJA
To je pa res TiNiGa.Jaz sem dolgo časa mislila,da je še kar lačen na dve uri,ko je prišel četrti mesec in ko je spet začel ponoči jokat,probam z dudo.IN zaspi nazaj.Sploh ne moreš verjet da kar zaspi.Zdaj ko je star sedem mesecev,pa res razločiš tisti jok,ko hoče ponoči še včasih mal izsilt,ampak hitro neha.Prav smešn je ko rita po postelji kot že taveliki ko so trmasti.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.12.2006 10:12:12   
Anonimen
Atteja - kje pa ga imaš čez dan ? Moj je čez dan izključno v košku ali pa na kavču obložen z igračami, mostičkom in ne vem kaj še... Samo da se zamoti ! Ko ga dam v posteljo mu namreč to ni nič tuje, ampak spet gleda lučke iz vrtiljaka, pa ene igrače imam obešene na postelji. Potem to gleda, pa malo gruli, pa brca ampak zaspi pa sam. Meni je namreč čisto vseeno če se še dve uri igra v postelji ( kamor ga dam cca 19.30 ) samo da zaspi sam. Vem, da je verjetno to kruto ampak sem bila v začetku tudi dve uri v spalnici in od večera tako ni bilo nič... Vmes mu dam malo dude, malo flaške ( z vodo ali čajem če vem da ni lačen ) ...

Meni se zdi, da je namreč zelo pomembno da se otrok zamoti in da lahko uživa v svojem raziskovanju. To pa tudi zelo utrudi.

Aja, pa še nekaj. Ker ga hranim kar v ležečem položaju, ga podložim s pleničko, da ni vse mokro. Sedaj je to tako pogruntal, da kadar mu dam pleničko, ve da nekaj bo. In včasih zvečer rabi samo to, da se umiri...

To so moje finte, sama pa boš verjetno morala pogruntati še kakšno dodatno ! Pa veliko sreče !

(odgovor članu SAJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.12.2006 12:30:03   
najina pikica*
ker si napisala,da se na polno dojita...a s težo lepo napredujeta?nevem nism zasledila,d si napisala...no če ne kaj če nimaš dovol mleka,mali vleče in vleče...mleka pa od nikoder!al pa če mleko ni dovol hranilno?
drugače mu pa ponoči probaj uvest dudico namesto siske,če ti bo ratalo....
moj sinček sicer lepo pančka že od 1 mes dalje,jst sm ga navadla na dudico in na ninico,katero ponoči objame!drugače ja pe tudi spančkal pri nama tam do 4 mes,pol smo ga pa počas navadli na svojo pojstlco....brez problem se je navadil,no pa včasih ga še vedno pocrklam v tavelki pojstli user posted image
upam,da ti čim hitreje uspe rešit....da boste vsi lepo nančkali...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.12.2006 13:34:15   
Christie
Ja, jaz kar svojo metodo uporabljam in morem rečt da kar deluje. Čez dan ga zamotim kolikor se da, ko začne malo jokcat user posted image  dobi dudo, ko je res lačen, ga dojim (to je na kakšne 2-3 ure) in ko je čas za spanje, zaspi ko je podojen - to je ponavadi ob cca 23h zvečer. Ponoči se zbuja na 3 ure, ga spet nahranim, ponavadi kar v postelji, ker se mi niti pod razno ne da stat in ujčkat, potem pa ga dam nazaj v posteljico ko zaspi. Ponoči ga nič ne ogovarjam, ker obstaja možnost da bi bil potem kar lepo zbujen sredi noči user posted image . Star je pa 2 meseca. Priden ane? user posted image

Moj nasvet......delaj po lastnem občutku in mislim da bi moglo biti vse ok.

Ne samo miške, tudi maček pleše, ko mačke ni doma...

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.12.2006 20:24:08   
atteya
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

Atteja - kje pa ga imaš čez dan ?

Čez dan je različno, največ ga po rokah nosiva z možem (predvsem on), ker ob vsem ostalem joka in se celo dere. Noče ležat, zdaj, ko je pogruntal, da se lahko dvigne ali prevali in se dere, če ga dava ležat, dere se, če ga drživa v naročju tako, da sedi, dere se, če v naročju leži, dere se, če stojiva, pa je v naročju, obvezno je, da je v naročju in da tisti, ki ga ima, hodi okrog, sicer je ogenj v strehi. Kupila sva mu igralno preprogo, ki ima poleg igračk in ropotulj tudi lučke in celo igra pesmice, če brcne ali udari v pravo mesto, pa se tam ne zamoti. Kaj hitro je jok in konec veselja. Ima tudi veliko svojih igračk, a mu nobena za več kot kako minuto ni zanimiva. Tudi njegovo razpoloženje se menja na stotinke sekunde. Zdaj se glasno smeji, v naslednjem momentu pa že joka.

IZVIRNO SPOROČILO: najina pikica*

ker si napisala,da se na polno dojita...a s težo lepo napredujeta?nevem nism zasledila,d si napisala...no če ne kaj če nimaš dovol mleka,mali vleče in vleče...mleka pa od nikoder!al pa če mleko ni dovol hranilno?
drugače mu pa ponoči probaj uvest dudico namesto siske,če ti bo ratalo....

Glede razvoja, teže in rasti je kar nadpovprečen. Pri treh mesecih je imel skoraj 7,3 kg in nosi vsa oblačila za pol leta. Tudi pediatrinja je rekla, da je pravi velikan in je otrok, ki je pri treh mesecih velik za pol leta. Torej je z mojim mlekom vse OK. Sem se pa zanimala tudi o tem ali bi se kako dalo preveriti o hranljivosti mleka, pa se tega ne da in vsak strokovnjak, ki mu to omenim, me samo debelo pogleda kot da je itak vsako mleko dovolj hranljivo.

Nekaj nasvetov sem že dobila tule, ampak vseeno vas prosim, da še kaj napišete.
Ravnokar je mali zaspan tako, da komaj gleda, ampak zaspat pa noče, čeprav ga tašča in očka nosita okrog in ga crkljata. Pred par minutami sva se previla in podojila... Ampak je vztrajen pri nespanju.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.12.2006 20:31:05   
atteya
Naj dodam še, da dudice ne mara, tako, da tolažba z dudico ne pride v poštev.user posted image

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
29.12.2006 21:54:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
31.12.2006 16:46:47   
atteya
Za krče sva dobila Sab Simplex kapljice in vsaj na začetku so zelo pomagale. Tudi te so zelo sladke in prijetnega okusa in od začetka je zgledalo, kot da bi najraje videl, da bi mu celo stekleničko kapljic dala v njegovo stekleničko in bi ob cuzanju sladko zaspal, zdaj pa tudi te kapljice pljuva ven.
Zanima me tudi ali je normalno, da je kar naenkrat, takorekoč čez noč začel kakat veliko manj kot prej.

Zdaj se mi celo zdi, da dobiva zobke, dlesni ima trde, išče trde reči za grist in moj palec (členek) kar močno stisne. Veliko se slini in vse kar dobi v roke najprej nese v usta in ugrizne. Trenutno je to lahko vzrok nespanja, čeprav... Nespanje traja skoraj ves čas, kar je on na svetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2007 22:48:12   
metaa
Morda bom čist mimo udarla, pa vendar napišem: se mi zdi, da ga daješ veliko prepouno spat. Nekje sem brala, da je večina ndojenčkov pripravljena za spanje že okoli 19h. No, pa tudi če kakšno urco zamakneš, ampak opolnoči se mi pap zdi prepozno. Morda zato tudi slabo, rahlo spi, ker ima pomanjkanje spanja. Sploh če, kot praviš, čez dan malo spi.
Probaj it z njim skupaj prej spat-tudi, če se bo zbujal dosti pogosto, se boš vsaj nekoliko več naspala, ker boš dalj v postelji. Tudi moja se zbuja skoraj vsako uro, ampak sem se sprijaznila. Ob 20h jo pač dam spat v njeno posteljco in jo vsake pol ure-uro hodim priklapljat na joško, ob 22h pa jo vzamem k sebi v posteljo- Ko se zbudi, ji pač dam joško in spim naprej, ker se mi ne da zaradi tega bedet. Ni pa fajn, priznam.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.1.2007 23:04:12   
Anonimen
se mi zdi, da ga daješ veliko prepouno spat.

Meni tudi. Poskusi, da bi šel spat najkasneje do osmih.

In odloči se sama pri sebi, da bo šel spat in da bo spal. Otroci neverjetno čutijo naše počutje in našo odločenost. Ne rečem, da bo spal samo zato, ker se boš ti tako odločila, ampak spal bo tudi zaradi tega.

Spočij se. Sploh če ga dojiš, se tvoja energija in tvoje počutje (razdraženost, utrujenost) prenašata na njega. Naj gre vsaj zgodaj popoldan nekdo z njim na sprehod, ti pa počivaj. Dnevi so dovolj topli (vsaj zanekrat) za sprehod zunaj. In naj ne bo to samo enkrat vsake toliko časa; ti potrebuješ počitek vsak dan.

Tudi dojenček bo bolje spal, ko se bo nadihal svežega zraka.

Dojenčki ljubijo rutino in red.Vzpostavite prijeten ritem večernega odhoda v posteljo. Kopanje, masaža, glasba. Vsak dan isto ob isti uri, če se le da.

Upam, da kaj od naštetega pomaga user posted image .

(odgovor članu metaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.1.2007 21:24:09   
Luskan
Strinjam se z marsičim, kar so napisale predhodnice.
  • Tudi meni se zdi, da otroka daješ prepozno spat. Jaz svojega dajem med pol osmo in osmo, pa se odlično obnese. Nimava nekega zapletenega obreda pred spanjem - umijem ga, oblečem v pižamo (to sem začela prakticirati pri treh mesecih, zdaj je star 4 in pol) in ga nahranim ne glede na to, kdaj je jedel pred tem (čez dan ga sicer hranim na tri ure), nato ga dam v posteljo in ga pobožam ter mu dam lubčka in odidem iz sobe. Z jokcem me vedno pokliče nazaj, kot da bi preverjal, ali sem še tu. Vedno pridem nazaj in ga še enkrat pocartam, pa zaspi. 
  • Kot je napisala Mič, dojenčki ljubijo red in rutino. Tega nisem hotela verjeti, pa je res. Mislila sem, da moj otrok pač noče spati čez dan, potem pa ugotovila, da mu nisem dala priložnosti. Treba mu je ustvarit pogoje za to, treba ga je dat spat, ne pričakovat, da bo zaspal v ležalniku v dnevni sobi (tam bo mogoče samo dremal) ali da bo trdno zaspal na rokah. Zdaj ga že dva meseca dajem spat dvakrat na dan, dopoldne in popoldne, pa zaspi, včasih zlahka, včasih pa se moram potrudit z uspavanjem, pa še na sprehodu drema v vozičku. Zdaj, ko je naspan, je krasno bit z njim, smeji se, vriska, se igra in pri tem se seveda utrudi, zato že sam čuti potrebo po spanju. Pa še nekaj je res: če je otrok čez dan nenaspan, tudi ponoči slabo spi. Tudi to je nekaj, kar se mi je prej zdelo neumno, pa je čisto res.
  • Ne pričakuj, da ti bo uspelo takoj, ko se boš odločila ustvariti nek red - to je proces, ki lahko traja tudi en mesec. Vztrajaj, ker je vredno. 

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.1.2007 23:48:06   
ČebelicaMaja
Naj te potolažim tudi jaz- pri nas je bilo popolnoma enako- sem tudi pisala na forum in potrebovala kako vzpodbudno besedo, ker nisem verjela, da lahko tako otrok sploh normalno zraste...skratka spanje enako, tudi zvečer ni in ni hotela zaspat... smo tudi hodili spat med 22 in 24.uro, ne glede na to, da smo poskusli na biljon načinov, kako bi jo dali spat že prej...na pamet sem znala že Pantleyevo knjigo...ni da ni... ampak pomagal nam je edino čas- res- enostavno se je uredilo samo od sebe, iz tedna v teden je imela bolj normalen ritem, res pa je, da smo jo postopoma le prepričali, da je pričela hodit spat ob 20h, tako kot ostali dojenčki- nekje okoli 6.meseca, je postalo vse skupaj prava pesem, sej še vedno ne spimo celo noč- ampak v primerjavi s prej, je budnica 2x na noč prava malica- enkrat jaz, enkrat mož, pa gre...tudi pri nas razne metode v smislu pusti jokati tudi pod razno niso prijele- sem mislila, da bo enkrat od joka kar skupaj zlezla- prešvicana, otekla, čist pretresena, enostavno mislim, da pač nekateri otroci niso za to- oz. so pač malo zahtevnejši, posebni... boš videla, samo potrpljenje imej, pa se bo uredilo- no ja, malo reda in svoje volje pa le pokaži, da bo sploh vedel kaj je pravzaprav prav početi. Držim pesti zate in srečno!

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu Luskan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.1.2007 19:35:27   
mtina
Hej!

- midva dajeva malega spat od 19. 00 do 20.00 (torej ni prepozno), ampak se vedno joče preden zaspi. Definitivno je, da je zaspan: joče se od 10 min do 30 min - kljub uspavanju (duda, nošenje). Kaj delava narobe? Najprej se naje, nato pa postelja. Ampak, ko cuclja ni več v ustih je že halo, pa čeprav prej na flaši zaspi. user posted image

- čez dan zaspi samo zunaj v vozičku. Danes sem ga notri uspavala eno uro in pol in ni ratal. se je drl celo uro skupaj - tudi v naročju. tak je bil zdelan. potem sva šla ven na zrak in še tisto sekundo (dobesedno) je zaspal. Kako ga naj popoldan uspavam?

Hvala za predloge, Tina

Sonce!!!

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.1.2007 22:23:51   
Aja1
Vidim, da nimamo samo mi probleme s spanjem user posted image . Zvečer jo skopamo okoli 19h, potem ji dam jesti in nato jo uspavamo na vse može načine, a brez uspeha. No, ponavadi zaspi šele okoli polnoči se potem zbudi okoli 3h, jemo in spet traja tri ure, da zaspi nazaj. user posted image  Bi jo rada navadila, da bi zaspala sama v posteljici. Zdaj jo moram obvezno dati v posteljico takrat, ko zares že trdno spi, ker sicer je v roku minute ali dveh alarm user posted image . Pa še dihat ne upam zraven, da se ne bi zbudla user posted image user posted image , kaj šele, da bi takrat, ko ona spi, kaj naredila. Nemogoče.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.1.2007 22:42:46   
HuAnita
Mislim da gre prepozno spat. Naš zaspi najlepše, če je že pred 19.00 v postelji.
Vidim, da te motita nočno dojenje in tem povezana utrujenost. Tudi mene je pri prvorojenki. PA sem spolušala nasvete, naj pustim jokati, jo pustila, ni nič pomagalo, jo silila v svojo posljico, ni hotela... Ko je znala plezati, je sama preplezala iz posteljice (ji je segala skorja do nosu stranica, pa ji je uspelo preplezati), čofnila na najino posteljo, takrat sem se odločila: to je moj otrok, bo pač razvajen ponoči! Odkar spi pri nama, se bistveno manj zbuja in kriči v sanjah. Sej jo dojila do 16.5m, ko sem bila že nekaj mesecev noseča, pa sva se brez težav odstavili.
Jaz na to tako gledam: saj mi je bilo hudo, sploh ko berem, koliko spijo vrstniki v kosuuser posted image , ampak zdaj pač gremo skupaj v veliko posteljo, newborn zaspi na joški na eni strani, na drugi pa me boža (ej, po laseh me boža in mi šepeta: maaaaaamica!!!user posted image ) Capinka, pa vidim, da je bilo vredno počakati na te večerne nežnosti, ki mi jih zdaj izkazuje.

(Priznam ti pa, da bi včasih dala vse, da bi se lahko stegnila po postelji, ne da bi se ob katerega tresnilauser posted image user posted image user posted image user posted image ).
No, pomagala ti verjetno veliko nisem, samo da boš morda videla, da nisi edina s temi težavami, će te zanima še kaj več, piši na ZS.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.1.2007 22:43:01   
Anonimen
nisem brala vseh komentarjev. napišem pa tole kar bi naredila jaz.
1. navadi ga na dudo!
2.daj ga spat ob 7h! 11h do 1h ni nobena ura za dojenčka! pojdi z njim v posteljo, ga podoji, potem pa preden čisto zaspi hop dudo v usta in mu jo drži v ustih. pobaj več oblik dud.
3. uvedi obred pred spanjem ki se začne recimo pol ure pred spanjem. vsak večer isto, da bo poštekal da se približuje čas za spanje.
4. uvedi ninico. med sebe in njega pri dojenjih daj kako plišasto zadevo da se navzame vajinega vonja.
5. če dojenček ne spi dovolj čez dan ne bo spal niti ponoči. zato če spi v vozku pejta na sprehode ali pa ga furaj po stanovanju, centrih kjerkoli če je dež recimo al pa palerino gor pa dežno prevleko na voz.
6. nehajte ga karnaprej nosit. tudi če se pol ure dere nekje na tleh obkrožen z igračkami al pa v ležalničku in da ti kaj delaš okoli njega ni nič narobe. ne postani sužnja svojemu otroku
7. navadi ga na flašo! spumpaj si mleko in naj ga kako noč futra ati ti si pa spočij
8. pri nas je palilo zvečer da je ležala v posteljici svoji, zraven obraza ninico, pa pila mleko po flaški. ko je popila je že spala samo še flašo iz ust pa dudo v usta. tako je ni blo treba nič premikat. je pa res da nisva imeli problemov s polivanjem in podiranjem kupčka. če poliva tega ne počni! čeprov mislim da zdaj tudi ne podirata kupčka če zaspi po dojenju leže.

in bodi vztrajna! pa veliko mirnih živcev. če si živčna naj ga prevzame kdo drug za pol ure da se zbereš!

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
3.1.2007 23:00:26   
žiža
se v vsem strinjam z Laro. Dojnje, duda, plenička za nanico in to je to. pa mal ga še pobožam po čelu in vekice mu kr skupi padejo.
Pa to z različnimi oblikami dude je res treba probat. jaz sem mojemu čisto avtomtično dala nukovo, ker jo je imela že tavelika, pa jo je veš čas ven pljuval. POtem smo jo pa tisto eno in edino nekje pozabili in sem imela doma eno aventovo, mu dam tisto in jo potegne in vleče s takim užitkom.
So si pa otroci različni, torej je čisto možno da nič od svetovanega ne bo palilo,ampak poskusiti se splača. Pa verjeti v to, da bo enkrat bolje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.1.2007 12:40:46   
atteya
Da bi se navadil na dudo, sva kupila dude različnih oblik in iz različnih materialov, pa vendar... Nobene ne mara. Vedno bolj se zdi, da je ne mara zato, ker nič ne priteče iz nje. Namreč dudko od stekleničke obožuje, ker tam vedno kaj pricurlja ven.
Ima tudi svojo ninico, pa ga ne zanima. Njemu je zanimiva samo dojka in to vedno in povsod. Jo tudi pljune ven, ampak redko, pa še to kadar je res sit čez in čez, takrat pa tudi malo (res malo) polije mlečka in je to to.

Sem pa bila površna pri opisovanju problema. Saj moj mali zaspi nekje med 18. in 21. uro in spi kar dolgo (do 23-24h), ampak to je zanj šele uvod v noč, potem postane razigran in mu ful dogaja. Takrat ga previjem, podojim in gremo potem zares spat. Je pa res, da kakšen dan vztraja pokonci brez tistega spanja tudi do 1 ali 2. ure ponoči.

Sem pa prebrala vaše nasvete in izkušnje in se že lotevam prvih poskusov in drugačnih načinov uspavanja in dnevne rutine.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.1.2007 12:53:22   
srki
Joj, ateya, prav smiliš se mi. Podoživljam, kar smo doživljali pri nas, vendar vidim, da je pri tebi še mnogo hujše.

Naš korenjak je tudi prve 3 mesece spal kar OK, potem pa so se začele muke. Nemirno spanje, jokanje, dojila ga nisem, ker je bil to zanj velik problem. Čim je priteklo mleko iz dojke, se je začel davit, bil je tako lačen, da je bradavico iskal kot nor, ko jo je končno zagrabil, pa ni znal pit. Jaz sem pri nas uvedla nadomesto mleko. Samo če imaš ti dovolj mleka in lepo pije, potem ni problem v lakoti. No, tudi ko je pil "umetno" mleko, ni bilo nič boljše. Kasneje sem ugotovila, da ga očitno nekaj tišči v želodčku. Kadar sem ga dvignila, je podrl kupčka. Ponoči, čeprav je bil sit, se je zbujal na 2 uri. Lačen ni mogel biti, saj je veliko pojedel. Čim sem ga dvignila, se mu je podrl kupček. Tako sem ugotovila, da njega morijo ti klinčevi kupčki. Ampak to je bil očitno samo en razlog, bilo jih je še več, pa jih nisem uspela ugotovit. Tako je spal vse do 11 meseca, sicer se je vsak mesec spanje podaljševalo, ampak še vedno ne tako, da bi se kdo od nas naspal. Šele z 11 meseci, ko je šel v vrtec, se je nekako uredilo. So pa še sedaj noči oz. tedni, ko je zbuja, meče, nokca....Poskušaj dudo podložit s pleničko, da je ne more izpljunit.

Upam, da boste res v čimkrajšem času uspeli rešit to težavo.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.1.2007 16:52:30   
Luskan
Atteya, predlagam ti, da ga ne previjaš tako pozno, ko se zbudi ponoči (ob 23., 24. ali celo enih zjutraj). Dogaja mu zato, ker se takrat toliko ukvarjaš z njim in se čisto prebudi. Previj ga, ko ga daš spat prvič in potem do jutra nič. Ob enih (al ko se pač zbudi) ga čim hitreje nahrani, ne prižigaj luči in čim manj govori, pa bo slej kot prej ugotovil, da je zdaj noč. Od začetka sem tudi jaz user posted image  previjala ponoči, pa sva se prebudila oba, zdaj pa že nekaj časa nič več pred jutrom. Plenica je sicer zjutraj čisto prepojena, ampak očitno ga tako grozno ne moti, ker spi.
Veliko uspeha pri uvajanju rutine ti želim.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?