|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč - grizenje!
20.7.2007 20:28:53   
viv_
Naša ta velika je čist nora in zgrize vse, kar ji pride pod zobe. No, ne grize drugih otrok ali ljudi, ampak nohte ima pogrizene do komolcev, ena njena punčka ima pogrizene vse prste na rokah, nogah in ušesih, Zarji je zgrizla eno dudo, zdejle je ravnokar v bazenu pregriznila eno napihljivo igračo. Meni je to vse že mal čudno, res...

Nohte je že grizla, potem je prenehala, ko smo ukinili dudo, je pa spet začela nohte grist. Z rojstvom Zarje to nima veze. Tudi sicer smo, se mi zdi, ena bp familija, kregamo se ne, otrok tudi ne pretepamo... Nimam pojma, od kje ji to.

Na sistematskem pri 3. letih je psihologinja sicer rekla, da moramo biti z njo previdni, ker je zelo brihtna in preveč dojema stvari okoli sebe, sploh za svoja leta. Takrat mi je svetovala, naj to grizenje ignoriram in ji preusmerim pozornost, ampak ne morem več. Res mi gre na živce... Ponudila mi je tudi možnost dodatnega pogovora pri psihologinji, kar sem takrat zavrnila. Sedaj se pa vedno bolj nagibam k temu. 1. avgusta imava z Zarjo posvetovalnico pa bom pediatrinjo vprašala kaj in kako...

Če ima pa še kdo kakšen predlog pa prosim...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Na pomoč - grizenje!
20.7.2007 20:46:47   
tajtaja
Tega je kar veliko-grizenja namreč.
Tudi veliko odraslih ljudi si grize nohte, mislim ogabno, ampak zgleda da je to res ena huda razvada.
Pri nas naša desetletnica kar ne more prenehat grist, pa jo kar opozarjamo, pa ne velja nič. Ta mali (5 let) pa je glih pred par tedni kar sam prenehal gristi in je zelo ponosen sam nase, da mu je to uspelo.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.7.2007 16:50:11   
skuštrana
Ljudje si ponavadi grizemo nohte zaradi sproščanja neke notranje napetosti, nekega nemira..Verjetno to zato počne tudi tvoja. To je neke vrste izpušni ventil. Jaz sem imela skozi vso šolanje pogrizene vse svinčnike, nohtov se hvalabogu nisem dotikalauser posted image No, tole grizenje nohtov je pravzaprav ena razvada, začne se tako, da s tem sproščaš napetost potem pa sčasoma postaneš odvisen - to delaš kar podzavestno (verjetno to podzavestno dela tudi tvoja pupa, če je drugače čisto ok otrok).

Probaj se z njo čimveč pogovarjat o tem, vsakič ko jo zalotiš da to počne jo opomni, morda se niti ne zaveda da grize nohte. Jaz osebno ne bi več ignorirala, če vse skupaj traja že zelo dolgouser posted image

Morda bi pomagala, da ji lepo namažeš nohte - sicer sem proti šminkanju tako malih, ampak včasih cilj opravdava sredstvauser posted image

Kakšen obisk pri otroškem psihologu ne bi škodil, že zaradi kakšnega pametnega nasveta ne.

Pa upam, da rešite problem čimprej, ker dlje kot se odlaša težje je. Moj mož še dandanes grize nohte in ga sploh ne morem odvadit - ga stalno opominjam, pa to pa ono...Pa mi vedno pove, da se sploh ne zaveda, da to dela, ampak šele ko mu jaz rečem, glej spet si si pogrizel vse nohte se tega zave.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.7.2007 21:09:31   
Pobalami
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Ljudje si ponavadi grizemo nohte zaradi sproščanja neke notranje napetosti, nekega nemira..Verjetno to zato počne tudi tvoja. To je neke vrste izpušni ventil.

Tudi jaz mislim, da sprošča napetost. Od kolegice punčka je sproščala napetost tako, da je ponoči v spanju škripala z zobmi. Kar je po mojem še hujše.

Najboljš bi bilo, po mojem, da bi energijo sprostila s kakšnim športom (telovadba za otroke, plavanje, ples... kar pač imate na voljo).

Probaj prebrati kakšno knjigo na to temo, šele potem pejta na posvetovanje.

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.7.2007 12:44:44   
bini
zdej glede grizenja nohtov je bil pri nas zelo učinkovit tisti lak, ki ima ogaben okus... mala je točno vedela da ne sme, ker je potem zanič okus in se je v dobrih dveh tednih odvadila user posted image . morda poskusite še to, seveda z vzporednim razlaganjem kako lepe nohte da bo imela potem, kot mamica in bo res čist velika punca...

glede tvoje prepričanosti, da nima to nobene povezave s prihodom mlajše sestrice, bi ti pa jaz rekla, da ni nujno tako... naša tud obožuje bratca, ampak istočasno je pa začela zbujat pozornost na sto nenavadnih načinov (ona bi dudo, jest sploh ne zna sama v njegovi prisotnosti, oblečt se itak ne zna niti noče, crkljat se hoče miljkonkrat več...), ki jih pač sproti obvladujemo - in sem prepričana, da vsaj delno je to pač nek način izražanja ljubosumnosti, ker pač staršev nima več samo zase... ljubosumje se ne kaže sam s sovražnostjo do sorojenca..

pa srečno!user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.7.2007 10:48:45   
piščanc
naša je eno poletje, ko smo jo za en mesec vzeli iz vrtca, začela cuzati lase. malo sem jo opominjala, ampak se je stvar nehala, ko je šla spet v vrtec.

za nohte poizkusita s kakšnimi laki (čisto navadnimi), kao da bo lepa princeska. ali pa da ji res nabavite eno grizalo, da bo grizla samo to. kakšen bidon ali kaj podobnega. ali pa punčko s trdimi prsti. ne ji omejevat tolažbe, samo usmeri jo. ko je ne bo več potrebovala bo že nehala. nekateri imajo igračke, drugi grizejo, tretji imajo dude... pač vsi imamo tolažilne navade.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.7.2007 15:51:48   
viv_
Probali smo že vse lake, ta lepe in ta nagnusne, deluje 3 dni, potem pa je konec....

bini - to je delala že prej, preden se je Zarja rodila, zato mislim, da ni povezave.

BOm poročala, kako bo šlo naprej...

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.7.2007 21:47:13   
mojca345
mogoče je to nek način izražanja jeze. nisi pa povedala koliko staro punčko imaš.

mogoče nekateri tepejo, drugi kričijo, tretji grizejo.

otoroci DEIFINITIVNO RAZUMEJO vveč kot is mogoče starši mislijo in RAZUMEJO PREJE, kot to znajo ubesediti. predlagam, da jo OPAZUJEŠ. otrokov izraz se vidi preko slikici, ker ne znajo še povedat, narišejo. Jaz bi na tvojem mestu opazovala otroka, beležila v glavi, kdaj se začne grist. sej najbrž to ne počne skoz. in ko bi začela, bi jo zmotila in prosila, da mi to nariše. brez večjih razlag o tem zakaj in kaj. nezavedno bo nareidlo svoje.

to pa, da ti je svetovala una psih. da ognoriraj je dvorezni meč. vsekakor se pojavljajo stvari in obnašanja v otorkovem življenju ki z časom tudi minejo - prehodnega značaja in naj se ne bi okoli tega preveč vznemijrali. okej pri kakih zadevah je že lahko tako. s tem, da mislim, da je več takih zadev, kjer ni tako. kjer ignoranca in slabo poznavanje problema in nereševanje, samo pospeši in razširi problem na druga področja. vsekakor ne priporočam "panike", priporočam pa obisk knjigarne. te doktorji naši, sploh ne vem zakaj jih plačujemo ? eni so tako slabi, nimajo pojma. imam atopični dermatitis, doktorica pa mi je predpisala zdravljenje za herpes. to je samo en primer. poleg tega, da pri nas sploh ne znajo pomagat pri tej bolezni. življenje me je napotilo v tujino, kjer sem v italiji in avstriji najdla veliko več možnosti, da lahko omilim mojo bolezen. o tem se že pisala na drugih straneh - o preparatih.

knjige so še najboljši odgovor - tako mi kažejo moje izkušnje !

pa vse dobro pri punčki želim.  

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.7.2007 12:18:19   
viv_
Stara je 3 leta in pol.

Kdaj grize? Ko se povsem umiri in gleda TV, takrat obvezno nekaj vlači po ustih... Se mi zdi, da kadar ni 100% okupirana ima takoj nekaj v ustih in grizlja....

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2007 7:24:31   
dory
IZVIRNO SPOROČILO: viv

Stara je 3 leta in pol.

Kdaj grize? Ko se povsem umiri in gleda TV, takrat obvezno nekaj vlači po ustih... Se mi zdi, da kadar ni 100% okupirana ima takoj nekaj v ustih in grizlja....

sem sla prou pobrskat za nazaj...to je tud moj zacel delat...pa prej tega ni delal...sele kak mesec se mi zdi,da je to pri nas IN user posted image

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?