viv_ -> Na pomoč - grizenje! (20.7.2007 20:28:53)
|
Naša ta velika je čist nora in zgrize vse, kar ji pride pod zobe. No, ne grize drugih otrok ali ljudi, ampak nohte ima pogrizene do komolcev, ena njena punčka ima pogrizene vse prste na rokah, nogah in ušesih, Zarji je zgrizla eno dudo, zdejle je ravnokar v bazenu pregriznila eno napihljivo igračo. Meni je to vse že mal čudno, res... Nohte je že grizla, potem je prenehala, ko smo ukinili dudo, je pa spet začela nohte grist. Z rojstvom Zarje to nima veze. Tudi sicer smo, se mi zdi, ena bp familija, kregamo se ne, otrok tudi ne pretepamo... Nimam pojma, od kje ji to. Na sistematskem pri 3. letih je psihologinja sicer rekla, da moramo biti z njo previdni, ker je zelo brihtna in preveč dojema stvari okoli sebe, sploh za svoja leta. Takrat mi je svetovala, naj to grizenje ignoriram in ji preusmerim pozornost, ampak ne morem več. Res mi gre na živce... Ponudila mi je tudi možnost dodatnega pogovora pri psihologinji, kar sem takrat zavrnila. Sedaj se pa vedno bolj nagibam k temu. 1. avgusta imava z Zarjo posvetovalnico pa bom pediatrinjo vprašala kaj in kako... Če ima pa še kdo kakšen predlog pa prosim...
|
|
|
|