|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:42:44   
*miska.mcc*
In sicer okraske za novoletno jelkico.
Iz česa in kako naredite testo/ maso  za "piškote"?  Okus sploh ni važen, ker jih ne bomo jedli. Rada bi da so dovolj trdi, pa da se jih lahko pobarva z temperami, spreji, laki, prstnimi barvami...

Ja, delali bi pa take z modelčki. (zvezdice, smrekice.....)


hvala! user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
5.12.2011 10:48:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:52:50   
*miska.mcc*
sicer bi lahko uporabila svoj recept za peko kruha..... je bil vedno kr fajn fajn trd......user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:53:13   
misa4
Jaz sem juh iz modelirne mase naredila, samo povaljaš in narediš, kar ti paše, posušiš in pobarvaš. še zdaj jih imam po 4-rih letihuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:53:59   
tikatoka
Če jih ne boste jedli je slano testo zelo dobro za okraske. Mešaš pol pol sol in moka vodo postopno dolivaš da se naredi gnetljiva masa.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:54:02   
*miska.mcc*
aha, vidim da  ronja bluzi nekje po RR....upam, da tudi sem uleti. user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 10:56:56   
*miska.mcc*



IZVIRNO SPOROČILO: tikatoka

Če jih ne boste jedli je slano testo zelo dobro za okraske. Mešaš pol pol sol in moka vodo postopno dolivaš da se naredi gnetljiva masa.
  



user posted image   se pravi npr. pol kile soli in pol kile moke?

iz modelirne mase nebi packala. se predolgo suši. mi bi ze danes barvali, ker sem frej.

in pol pečeš kolko minut na koliko stopinjah? user posted image


< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 5.12.2011 10:58:55 >


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu tikatoka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:01:22   
razglednica
npr. eno skodelico moke in eno skodelico soli, po občutku pa vode, lahko dodaš tudi vmes kakav in dobiš rjavo maso, sem tudi že dala malo prstne barve pa je tudi fajn prišlo;-).
jaz tudi letos delam;-), najcenejša varijanta, pa še lepo pride;-)

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
5.12.2011 11:08:23   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu razglednica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:11:46   
trixi
Mi zdaj že po tradiciji pečemo piškotke za "kuhinjsko smrekco".

300 gr moke
150 gr sladkorja
2 rumenjaka
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
200 gr masla

to je za testo, režemo pa z modelčki lunce, zvezdice & co. Zgneteš testo, zaviješ v folijo in daš v hladilnik za 1-2 ure, pečeš na 175 stopinj C ene 12 minut. Ko je pečeno moraš hitro naredit luknjice za speljat nitko, vrvico al karkoli že, da stvar lahko obesiš. Hitro zato, ker, ko se testo strdi se rado drobi in pol je to en navaden piškot- pa še nič lepe oblike. Ga pa lahko brez slabe vesti poješuser posted image

Potem pa za glazuro:
250 gr sladkorja
1 beljak
žlica vode

Narediš sneg iz beljakov, noter barve za živila ( sicer pride pa zelo lepo tudi samo belo) in se prepustiš domišljiji. Lahko posuješ še s čokoladnimi mrvicami in podobno.

Je pa res, da moraš ponavljat vajo, ker so teli okraski mal čudni, kar izginejouser posted image  

< Sporočilo je popravil trixi -- 5.12.2011 11:12:34 >

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:11:55   
*miska.mcc*
jaz jih imam namen pobarvat vijolično in belo. potem pa jih bom še nasprejala z bleščicami za telo... user posted image
kaj bomo kičkiči....user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:14:03   
*miska.mcc*
trixi, to se meni ne splača..... bi prislo ceneje, ce grem v mercator po plastik fantastik kugle.user posted image


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:16:53   
tikatoka
Slani testo se ne peče ampak suši zložite blizu radiatorja in se dokaj hitro posuši. Se mi zdi da je to najbolj simpl, mislim da se to največ uporblja tudi v vrtcih.

Veselo ustvarjanje želim user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 11:17:24   
trixi
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

trixi, to se meni ne splača..... bi prislo ceneje, ce grem v mercator po plastik fantastik kugle.user posted image




user posted image user posted image user posted image  sem ugotovila ja, ala, mogoče pa keri drugi pride prav receptek.





(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 13:45:29   
ronja
Najbolj trotl ziher je iz slanega testa. Lahko se pa pozabavaš z raznimi drugimi variantami, recimo narediš maso iz cimeta in jabolčne omake, lahko za ziher dodaš še malo lepila (omamno dišijo), lahko pa začičmbe enostavno vmešaš v slano testo ali kako Das maslo ali kaj podobnega, to je čist moja ideja:).

Glede slanega testa so različni recepti: več kot je soli, bolj bo trdno, ampak manj elastično. Odvisno, kaj hočeš.
- Lahko daš namesto moke tudi del korznega škroba, pa bo bolj gladko. lahko dodaš malo olja (žlico na skodelico soli in 2 skodelici moke, recimo) in bo testo bolj voljno.
- Lahko testo kuhaš in ohladiš in se bo sol bolj razpustila, lahko samo zmešaš skup (če boš delala velike količine, priporočam rokavice, ker ti sol sicer kar razžre roke, ko mesiš tisto...
- Lahko samo sušiš, lahko spečeš v pečici.
- Če hočeš met zlatorjavo obarvane (ali pa te to ne moti, ker jih boš cele grundirala - prebarvala najprej z belo in potem pobarvala po svoje), peči ko kruh, mogoče na mal nižji temp.
- Če hočeš samo posušit, potem ne it prav dosti čez 50°C, mogoče na začetku prve pol ure lahko 100, potem pa zmanjšaj. Da se ti boljše suši,pripri vrata pečice.
- Če hočeš, da je površina čisto gladka, je fajn grundirat - to lahk onarediš tudi z zidno barvo. Če te malo groba struktura ne moti, ni treba.
- Barvaš lahko že testo in ti potem ni treba barvat naknadno - odvisno, kak efekt želiš.

A bo, za začetek?user posted image

PS: za ta roman se žali metulju, ki me je sem poslalauser posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 13:50:35   
ronja
Aja, pri ustvarjanju z otroki, se mi zdi, da sem se enkrat v komentarjih bolj razpisala, kako vse se da slano testo barvat - skratka z vsem:
- zidni pigmenti so najbolj đabe, niso primerni za otroke, ki bojo to nosili v usta, vsaj po moje.
- začimbe: kurkuma (rumena) sladka paprika (rdečerjava), zelene začimbe (zelena) in kakao (grenki, čim bolj temen, krašev je bolj temen od gorenjkinega, nizozemski je super lepo temen, samo ga je meni škoda za tole, ker j e2x dražji) bo dal lepo rjavo, itd... cimet in klinčki ali pa začimbna mešanica za jabolčni zavitek ali za medenjake bojo dali tudi lepo rjavo pikasto barvo...
- temperke so ok, samo so mal dražja varianata
- akrilne barve so super, samo so še dražje, to dvoje jaz uporabljam za to, da pobarvam čez, ne pa da bi barvala samo testo s tem

Če nočeš, da zadeve razpadejo čez nekaj let, jih moraš zelo dobro polakirat iz vseh strani. Lak je lahko katerikoli, sama delam samo z laki na vodni osnovi, ker so poliuretanski pač škodljivi okolju. Lak za parket je recimo meni zakon - poceni in dobro dela. Moraš pa večkrat polakirat, če češ, da res dela. in v vsako luknjico (precej zamudno, jaz navadno rajši delam vsakič nove okraske;).

Sicer pa lahko okraske tudi vliješ iz gipsa.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 13:56:11   
*miska.mcc*
metulj, tnx za Ronjo! user posted image

zdjle sem sla prvo probno rundo narest. samo po mojem, da sem dala prevec vode, ker se mi lepi na pult. user posted image
no, sem dala susit. pa bomo vidli kaj bo ratalo....


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 14:17:05   
ronja
Če je preveč pocasto, dodaj še moko (ali pa moko in sol) in še 1x zgneti. če bo testo preveč mokro, se bo namreč malo bolj zgubalo - to je sicer na kakšnih okraskih lahko prav zanimivo, zgleda bolj starinsko, na kakih drugih bo zgledalo pa amatersko - odvisno od dizajna, kaj si želiš...

Če se ti lepijo na podlago, jih suši na peki papirju 8to itak priporočam) in pa če so ploščati, jih med sušenjem obračaj - to je itak priporočljivo, samo rpi 3D težje izvedljivo. Če so ful debeli, je fajn za osnovo vzet zmečkano alu folijo (jaz jo spravljam, kadar kje porabimo, jo zmečkam, če ni res svinjska, da ne porabljam zato nove, mi je škoda, ker je aluminij ena zelo redka ruda, pa je škoda zato porabljat). Tako slano testo ne bo tako na debelo in se bo hitreje posušilo in lepše obdržalo obliko - sicer se lahko vse skup sesede vase. Veliki/debeli izdelki namreč rabijo oporo - lahko je tudi iz lepenke - jaz jo spet recikliram. ko sem delala končnice za knjižne police, pa sem vzela za osnovo kamen, da je bilo čim težje. In čez zmodelirala medvedka, ki je bral knjigo, pa vse skup dala na dve pravokotno zbiti deščici, zlepila, pobarvala in polakirala in dala prijateljici za darilo:).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 14:51:55   
*miska.mcc*
u, hvala ti Zakladnica noro dobrih idej!  user posted image

za 1x lepo kaze. pa še tako luštkano se bleščijo zaradi soli, da razmisljam, ce bi jih sploh barvala....


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 15:55:17   
*miska.mcc*
da podam vmesno poročilo. user posted image

naslednja testna runda je šla pa tkole. kar testu sem dodala tempero. (temno modro) in zvezdice (surove) posula s soljo.  fenomenalno! 

OUJE! user posted image

poslikam proti veceru.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
5.12.2011 15:57:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 16:48:58   
skuštrana
Jaz svojim slano testo naredim namesto plastelina. Lahko bankrotiram če bi ga kupovala toliko kolikor ga porabijo.
Pa še škodi ne če ga nesejo v usta user posted image

Ravno v soboto so (smo) ustvarjali na veliko - pujske, snežene može, snežene žene user posted image , smrekce, srčke,...

Jaz potem to kar v pečico zložim in spečem, sem pekla štrudl pa še to zraven user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 16:50:41   
valči
Ja,to slano testo je zakon,res.Fajn se dela,sušila sem na 50 stopinj,vmes sem obračala.Luknjice sem prej naredila z tulčkom za dekor tort,da lahko z nitko zvežeš,ali z rafijo,fanj natur pride.In res se tako lepo svetlika sol,samo bolj fajn ne drobna.

Posprejasla sem s sprejem za smreke,tak zlat,nežno,ni kričeč,toliko,da zlate pikice delajo čar.

Miška,kako to,da ste tako hitri letos?

Mio bomo šele četz kakih 10 dni to delali.

Eno leto smo imeli res lepo smrekco.Te okraske iz slanega nebarvanega testa,posušene pomaranče in bele lučke.In nič več.Zelo lepo!


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 18:57:03   
*miska.mcc*
user posted image

user posted image

moji:
user posted image

user posted image


vodja projekta:

user posted image

ko smo mi delali, si je gospa barvala nohte....
user posted image

!!!na nogah!


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Na pomoč! Danes bomo pekli...
5.12.2011 22:17:02   
muco
user posted image user posted image ...ja, kaj si ti še živa Miš ? Prepričan sem bil, da si končala v kaki mišnici !

..na peko pa se ne razumem, sory user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?