ronja -> RE: Na pomoč! Danes bomo pekli... (5.12.2011 13:45:29)
|
Najbolj trotl ziher je iz slanega testa. Lahko se pa pozabavaš z raznimi drugimi variantami, recimo narediš maso iz cimeta in jabolčne omake, lahko za ziher dodaš še malo lepila (omamno dišijo), lahko pa začičmbe enostavno vmešaš v slano testo ali kako Das maslo ali kaj podobnega, to je čist moja ideja:). Glede slanega testa so različni recepti: več kot je soli, bolj bo trdno, ampak manj elastično. Odvisno, kaj hočeš. - Lahko daš namesto moke tudi del korznega škroba, pa bo bolj gladko. lahko dodaš malo olja (žlico na skodelico soli in 2 skodelici moke, recimo) in bo testo bolj voljno. - Lahko testo kuhaš in ohladiš in se bo sol bolj razpustila, lahko samo zmešaš skup (če boš delala velike količine, priporočam rokavice, ker ti sol sicer kar razžre roke, ko mesiš tisto... - Lahko samo sušiš, lahko spečeš v pečici. - Če hočeš met zlatorjavo obarvane (ali pa te to ne moti, ker jih boš cele grundirala - prebarvala najprej z belo in potem pobarvala po svoje), peči ko kruh, mogoče na mal nižji temp. - Če hočeš samo posušit, potem ne it prav dosti čez 50°C, mogoče na začetku prve pol ure lahko 100, potem pa zmanjšaj. Da se ti boljše suši,pripri vrata pečice. - Če hočeš, da je površina čisto gladka, je fajn grundirat - to lahk onarediš tudi z zidno barvo. Če te malo groba struktura ne moti, ni treba. - Barvaš lahko že testo in ti potem ni treba barvat naknadno - odvisno, kak efekt želiš. A bo, za začetek?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] PS: za ta roman se žali metulju, ki me je sem poslala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|