|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Našla recepte-ideje, kaj skuhat za kosilo
18.11.2007 12:53:55   
Anonimen
vse prav pride pa tudi od drugje skopirani recepti.

Nebeški puranji zrezki
Če se vam po težkih kolinah zahoče malo perutnine, ni nujno, da posežete po klasičnem piščancu. Tokrat le-tega zamenjajmo s puranom ter pripravimo hiter, enostaven in zelo okusen obrok.


user posted image Puranji zrezki z avokadom

Sestavine:
- 4 večji puranji zrezki
- sol, poper
- 4 žlice olja
- sesekljan timijan

Avokadov pire:
- 1 velik ali 2 manjša zrela avokada
- 1 majhen por
- 1 dl belega vina
- sol, poper
- 2 žlici kisle smetane

Zrezke osolimo, popopramo, po eni strani pomokamo in na vročem olju rumeno popečemo z obeh strani. Maščobo odlijemo in shranimo. Če je meso bolj trdo, lahko zrezke malo podušimo, tako da po žlicah prilivamo krop. Dušimo 20 minut. Proti koncu dušenja zrezke potresemo s timijanom. Avokado olupimo, prerežemo, odstranimo peško in sadno meso z vilicami zmečkamo. Beli del majhnega pora prerežemo po dolgem, ga dobro operemo in narežemo na kratke rezance. Olje, v katerem smo pekli zrezke, segrejemo, dodamo por, ga 2 minuti mešamo, prilijemo vino, osolimo, popopramo in dušimo 10 minut. Dodamo avokadovo sredico in smetano ter na kratko nad ognjem vse razmešamo. Zrezke razdelimo po krožnikih in na vsakega položimo kupček pireja avokada. Okrasimo lahko s svežo timijanovo vejico.


user posted image Puranji zrezki z orehi in sirom

Sestavine:
- 4 večji ali 8 manjših puranjih zrezkov
- sol
- 1 žlica moke
- 4 žlice olja
- 2 žlici nasekljanih orehov
- 2 žlici naribanega sira

Zrezke potolčemo, osolimo, jih po eni strani pomokamo in nato položimo na vroče olje s tisto stranjo, ki ni pomokana. Na eni strani jih lepo zapečemo, nato obrnemo in popečemo še po drugi strani. Ves čas pazimo, da je olje tako vroče, da se ne izceja mesni sok. Pečene zrezke položimo na pekač. Na maščobo od pečenja prilijemo nekaj žlic kropa in ko prevre, omakico porazdelimo po zrezkih v pekaču. Vse potresemo z orehi in po vrhu še s sirom. Damo v razgreto pečico in pečemo le toliko, da se sir razpusti. Postrežemo takoj.

Puranji ptički

Sestavine:
- 4 večji puranji zrezki
- sol , gorčica, poper, lovorov list
- 4 vejice peteršilja
- 4 paličice šunke, za prst debele in dolge kot zrezki
- 4 žlice olja
- 1 dl smetane
- 1 žlička moke
- 1 dl kropa
- 1 dl belega vina


user posted image Zrezke osolimo, potolčemo in jih rahlo namažemo z gorčico. Na vsak zrezek položimo vejico peteršilja in po dolgem paličico šunke ali rezino slanine. Zrezek zvijemo in spnemo z zobotrebcem ali povežemo z vrvico. Na vročem olju zvitke krog in krog popečemo, prilijemo zajemalko kropa in jih dušimo okoli 35 minut. Na sredini kuhanja primešamo smetanov podmet, prilijemo kozarček vina, popramo in dodamo lovorov list.

Puranje rolade z gobjim nadevom

Sestavine:
- 4 puranji zrezki
- sol, poper
- 4 žlice olja
- 1 dl belega vina
- 1 dl smetane
- 1 žlička moke
- pol žličke sladke paprike
- 1 dl kropa
- 2 žlici masla
- 1 žlica sesekljane čebule
- 1 strok sesekljanega česna
- 25 dag jurčkov ali drugih gob
- 1 žlica kisle smetane
- sesekljan peteršilj

Zrezke potolčemo, osolimo in popopramo. Namažemo jih z nadevom, zvijemo, povežemo z vrvico ali spnemo z zobotrebcem. Rolade na vročem olju krog in krog popečemo. Prilijemo zajemalko kropa in vino ter dušimo na majhnem ognju 35 minut.
Na maslu medtem popražimo čebulo, dodamo česen in gobe. Na vroči plošči mešamo, da se osuši tekočina, nato osolimo, popopramo, dodamo smetano in peteršilj, razmešamo in odstavimo. Namesto svežih gob lahko vzamemo 10 dag suhih, poparimo, pokrijemo, pustimo 10 minut in nato na drobno narežemo. Pražimo jih kot sveže. Proti koncu prilijemo smetanov podmet, razmešan iz smetane, moke, paprike in vroče vode. Povremo ter omako prelijemo čez zrezke.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Našla recepte-ideje, kaj skuhat za kosilo
18.11.2007 13:06:24   
tjaga
Jah škoda, ker prej nisi prišla na dan z recepti. Mi smo ravnokar puranje zrezke ampak po dunajsko. Bom pa shranila za drugič.

_____________________________

Ni pomembno, da se mi danes nič ne da; važno je, da se mi nič ne vzame!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Našla recepte-ideje, kaj skuhat za kosilo
18.11.2007 13:10:23   
tanikaa
Jaz si jih sprintam in verjemi, še ta teden bo nekaj od tega na mizi. user posted image

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu tjaga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Našla recepte-ideje, kaj skuhat za kosilo
18.11.2007 13:12:39   
Abra
Pri nas smo pa par dni nazaj te z avokadovim pirejem in je blo prav jami.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.
Top 3 božične kulinarične uspešnice
V članku preveri, katere božične uspešnice so najbolj prepričale pare, nosečnice in starše na Ringaraja.net!




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?