Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 19:52:18
|
|
|
|
Ulla
|
Mislim, da imajo v Kranju najnovejši 3D ultrazvok.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:25:50
|
|
|
|
marita
|
nisem vedela, da imamo tud v Kr merjenje nuhalne? Kdo pa ima licenco? Namreč mene je g. poslala ali v Domžale ali v Lj. Marita
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:26:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja ampak v Kranjski porodnišnici nihče nima licence za merjenje licence.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 15.10.2007 20:26:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Pardon-za merjenje NS
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:42:50
|
|
|
|
Miska2
|
Drži, v KR imajo najnovejši 3D UZ in opravljajo tudi pregled, enakovreden NS, s to razliko, da ne napovedo verjetnosti 1:xxxx, da bo se bo otrok rodil z Downovim sindromom (zdravniki, ki imajo licenco, to lahko delajo - podatke o starosti in dolžini NS vstavijo v računalniški program in ta "vrže ven" verjetnost) - tako so meni rekli na pregledu, ko sem vprašala, kakšna je zanesljivost take meritve NS.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:46:04
|
|
|
|
marita
|
UZ imajo res dober, ekran je ful velik, se zelo dobro vidi. Jaz sem imela tam en pregled, drugače imam g. v ZD. V prvo sem šla na nuhalno v Domžale, sedaj v drugo pa v Dravlje.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 9:53:52
|
|
|
|
tintin
|
Točno tako kot je napisala Miska2: UZ je res top od top...izmerijo ti vratno gubo (svetlino), natančno pregledajo vse vidne organčke in okončine, prisotnost nosne kosti. Ne dobiš tveganja v obliki 1:xxxxxxx, ampak če človek ve mere in dolžino nosečnosti, se da to prav dobro izračunat s programčkom na internetu. Sicer pa, če ti nekdo izmeri svetlino in je le-ta okej, tako nima veze številka 1:xxxxx. Skratka tudi jaz sem imela tovrsten pregled v Kr porodnišnici - zastonj, 50 evrov (kot bi me sicer stala nuhana) pa sem raje namenila čemu drugemu.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 10:00:21
|
|
|
|
sončk1
|
Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 13:26:29
|
|
|
|
Ilije
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončk1 Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat Pač pred pregledom poveš G, da nočeš vedet spola in ti ne bo povedal.
|
|
|
|
RE: NS in porodnišnica KRanj 16.10.2007 14:25:26
|
|
|
|
tintin
|
Točno tako. Jaz bom glihkar rodila in še zdaj ne vem spola. Sva pač ginekologinji preden je začela gledat povedala najino željo, pa je rekla: Ok, potem pa ne bom gledala
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?