NS in porodnišnica KRanj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

majanagaja -> NS in porodnišnica KRanj (15.10.2007 18:51:51)

Mogoče je bilo že kje kaj napisano, pa vendar. NS mi bodo izmerili v porodnišnici Kranj. Me pa zanima, ali imajo tam 2D oz. 3D ultrazvok? Mogoče katera ve? Je pa tam, če si njihov pacient brezplačno.
lp

Ulla -> RE: NS in porodnišnica KRanj (15.10.2007 19:52:18)

Mislim, da imajo v Kranju najnovejši 3D ultrazvok.

marita -> RE: NS in porodnišnica KRanj (15.10.2007 20:25:50)

nisem vedela, da imamo tud v Kr merjenje nuhalne? Kdo pa ima licenco? Namreč mene je g. poslala ali v Domžale ali v Lj.

Marita

Anonimen -> RE: NS in porodnišnica KRanj (15.10.2007 20:26:18)

Ja ampak v Kranjski porodnišnici nihče nima licence za merjenje licence.

Anonimen -> RE: NS in porodnišnica KRanj (15.10.2007 20:26:56)

Pardon-za merjenje NS

Miska2 -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 9:42:50)

Drži, v KR imajo najnovejši 3D UZ in opravljajo tudi pregled, enakovreden NS, s to razliko, da ne napovedo verjetnosti 1:xxxx, da bo se bo otrok rodil z Downovim sindromom (zdravniki, ki imajo licenco, to lahko delajo - podatke o starosti in dolžini NS vstavijo v računalniški program in ta "vrže ven" verjetnost) - tako so meni rekli na pregledu, ko sem vprašala, kakšna je zanesljivost take meritve NS.

marita -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 9:46:04)

UZ imajo res dober, ekran je ful velik, se zelo dobro vidi. Jaz sem imela tam en pregled, drugače imam g. v ZD. V prvo sem šla na nuhalno v Domžale, sedaj v drugo pa v Dravlje.

tintin -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 9:53:52)

Točno tako kot je napisala Miska2: UZ je res top od top...izmerijo ti vratno gubo (svetlino), natančno pregledajo vse vidne organčke in okončine, prisotnost nosne kosti. Ne dobiš tveganja v obliki 1:xxxxxxx, ampak če človek ve mere in dolžino nosečnosti, se da to prav dobro izračunat s programčkom na internetu.
Sicer pa, če ti nekdo izmeri svetlino in je le-ta okej, tako nima veze številka 1:xxxxx.  Skratka tudi jaz sem imela tovrsten pregled v Kr porodnišnici - zastonj, 50 evrov (kot bi me sicer stala nuhana) pa sem raje namenila čemu drugemu.

sončk1 -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 10:00:21)

Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Ilije -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 13:26:29)

IZVIRNO SPOROČILO: sončk1

Sam eno vprašanje, kako je s tem 3D, če ne želiš vedet spola?? Mogoče čudno vprašanje...ampak morm vprašat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Pač pred pregledom poveš G, da nočeš vedet spola in ti ne bo povedal.

tintin -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 14:25:26)

Točno tako.
Jaz bom glihkar rodila in še zdaj ne vem spola.
Sva pač ginekologinji preden je začela gledat povedala najino željo, pa je rekla: Ok, potem pa ne bom gledala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Miska2 -> RE: NS in porodnišnica KRanj (16.10.2007 18:57:04)

Nama pa G sicer ni nameraval povedati spola, vendar pa je novi UZ v KR tako jasen (in še ekran imaš ves čas pred seboj), da ni bilo mogoče, da ne bi ugotovila, kaj imava...

Stran: [1]