|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NEREDNI CIKLUSI IN OVULACIJA
24.11.2005 12:46:13   
roal
s partnerjem si močno želiva otroka, vendar pa je moj problem določitev ovulacije. moji MC so trajali 30-32 dni. prejšnji mesec pa je bil MC dolg kar 51 dni.
kako si naj sedaj določim ovulacijo? bo prišla kasneje?že teden dni uporabljam ovulacijske teste (dromed) pa ne pokažejo nič user posted image .

prosim pomagajte! 
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NEREDNI CIKLUSI IN OVULACIJA
24.11.2005 13:21:47   
Anonimen
Oh, to pa je res hudo, ko ne veš kdaj je O!

Veš kaj, potem je najbolje, da se držiš kar tistega pravila-vsak drugi dan! Telovadba v postelji mislim!user posted image

Si mogoče jemala pred kratkim KT, pa se ti zato ureja ciklus?
Kako dolgo pa že delata na temuser posted image  ? Kolk pa sta stara?

Vsekakor, na tem forumu je mnogo o tem že napisanega, zato ti svetujem, da malo pobrskaš nazaj in mogoče najdeš kak pameten odgovor ali podoben problem.
Drgač pa se posvetuj z G!

Aja, itak pa ima največ pri tem psiha. Bolj boš mislila na user posted image , manj se bo prijelo! No, vsaj večina se strinja s tem! Zato nč misliti, bolj delati- iz ljubezni in ne pod prisilo!

Veliko sreče pri urejanju ciklusa in user posted image !

(Ko pa boš mela urejenega, pa ni problema, ovulacijskih koledarčkov je tukaj gor ogromno!)

lp

(odgovor članu roal)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 13:32:45   
roal
stara sva 24 let. ma ne delava dolgo, kake tri mesece, ampak zadnja dva meseca sva neverjetno nora na to da bi imelauser posted image  . KT sem jemala pred 6 leti (2 leti). kar se tiče televodbe pa je zelo intenzivna - vsak dan :). edino ta teden sva 2- krat spustila (pon., tor.), pa se bojim, da sta ravno ta dva dneva bila tista ta pravauser posted image . forum sem že celi prebrskala pa nisem našla podobnega problema.
ma ja, saj bo, vem da bo! samo sem tak neučakana! ko zagledam kakšno nosečnico se kar topim.

hvala za spodbudo anonimna! 

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 13:41:54   
rinka
živjo,
če sta še bolj na začetku, je res pametno da ne kompliciraš preveč, če pa si res močno močno želiš user posted image  in to kar takoj, je najbolje da začneš opazovati svoje telo. jaz sem si naredila eno razpredlnico v katero vpisujem BT vsako jutro, barvo sluzi,... Se mi zdi da potem ne rabiš nobenih testov. Ker glede na to da si napisala da imaš ciklus tudi na 52 dni, lahko en mesec skupaj delaš teste.
Drugače ti pa svetujem knjigo Naravno in zanesljivo, pa se boš naučila opazovati svoje telo.
veliko sreče pri user posted image user posted image

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 15:37:15   
naja78
ojla.predlagam ti ,da si meriš BT,ki pa ni 100%.boš pa vsaj okvirno predvidela,kdaj imaš plodne dneve.
in pa zaradi nore želje po user posted image ,se lahko plodnost zmanjša tudi do 10%.zato ...polako.user posted image

fosilka naja78user posted image

(odgovor članu rinka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 16:14:53   
roal
naja78 tega pa res nisem vedela, da se plodnost zmanjša, če si tako močno želiš. ok, to mi je bilo jasno, da ce si pod stresom in podobno, ampak za 10 % ? zanimivo!
ja saj vem da treba počasi, ampak bi mi blo idealno, če bi ta mesec zanosila, ker sem še študentka, pa bi se potem vse to fajn pokrilo z mojim faksomuser posted image . upam, da je še ostalo kaj možnosti za ta mesec, če ne pa bomo spet poskušali naslednjega.

lep pozdrav!

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.11.2005 16:18:41   
Reja
Roal, vidva lepo redno user posted image  v postelji, živita zdravo življenje, pa bo!

Vsi tu za vse, ki si želijo user posted image , držimo pesti.

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.11.2005 16:23:15   
roal
reja thanx!
sam malo nezdravo pa vseeno živim. kadim (vem fujuser posted image ). ampak obljubila sem, da z prvim dnem, ko izvem, da sem user posted image preneham!

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.11.2005 17:00:10   
Anonimen
Ej nočem bit pametna, vsak se pač sam odloči, al bo živel zdravo al nezdravo. Ampak, veš da kajenje tud vpliva na oploditev. Resno, jo zeloooo zmanjša! Pa tud vpliva na razvoj plodovih nepravilnosti!

Roko na srce, bi res popolnoma prenehala kaditi že prvi dan ko zveš za user posted image ?

Mislim, da ne!
JA? Torej nehaj že danes!
Veš kak lepo dišiš, če ne kadiš!

Držimo pesti za prenehanje kajenja!

(odgovor članu roal)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.11.2005 17:30:10   
naja78
hm...kajenje da vpliva na oploditev.....kakor pri kateri.ni nujno,da je to vzrok.pomoje jih morš pokadit 50 čikov na dan.res pa je da ni fajn,ampak tudi sama včasih kako potegnem....čik da se razumemouser posted image user posted image user posted image ,pa pri meni ni to vzrok.vse odgovore lahko dobite tudi pri G,ki vas spremlja.

saj potem tel.teža tudi vpliva na zanositev.tako pravijo,pa jih vse ki poznam so čezmerno težke,pa majo že 2 froca.user posted image ej miljon je takih stvari,ampak na nekatere se vse prime,na nekatere manj,na nekatere pa nič.

srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2005 17:52:15   
roal
po eni strani se res strinjam z najo78. moji dve znanki sta pred in med nosečnostjo kadili ko zmešani (kar je žalostno) in obe sta dobili deklici z porodno težo 2600 in 2800 g. to niti ni tak slabo no, glede na to, da smo jima vsi govorili, kak bosta majhne bebice dobile, pa full smo se zgražali, ko sta čik nažgali. obe deklici sta za svojo starost zdaj preveliki, pa razvoj je tudi bil normalen. bolani sta kot ostali otroci (kar stakneta v vrtcu), razen one ta druge, ki pa mislim, da ji je kajenje pustilo posledice, saj je že od rojstva težko dihala na nos (pred kratkim so jo operirali na polipe).
ampak čike pa bom pustila, ko zvem da z mano bije še en srček!!user posted image

lp!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2005 20:02:09   
Lu
roal sama sem imela podobne probleme. Jaz sem imela še na dlje časa M. No in potem sem ugledala user posted image  po ene 8 mesecih user posted image  Sem pa sama delala tiste O teste ( testforless ). Želim ti, da bi čimpreje ugledala user posted image  pa čim manj se obremenjevat s tem pa bo.

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 23:24:40   
roal
lu, me veseli zate, da ti je tako hitro uspelo!user posted image
a si vseh 8 mescev delala O teste? kateri dan po M pa si jih ponavadi začela?
lp, pa uzivajta s tvojo user posted image  !

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.11.2005 15:21:28   
Anonimen
Jaz ti tudi svetujem, da si kupiš knjigo Naravno in zanesljivo. Brez posebnega truda se boš naučila, kako sama lahko ugotoviš, kdaj imaš ovulacijo.

(odgovor članu roal)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
25.11.2005 19:51:05   
roal
juhuuuuuuu!user posted image

končno mi je test za O pokazal user posted image  user posted image !
zdaj bo res treba user posted image user posted image user posted image  in še enkrat user posted image !
bomo videli za kakšnih 14 dni, kaj bo! upam, da je res vse ok z mano, kot mi je pred 1 mesecem zatrdila G (baje imam neverjetno veliko foliklov).

lp vsem!
roal

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2005 21:56:48   
Naja30
le veselo na delo! user posted image

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2005 23:25:14   
žiža
Koj prvi dan, ko izvem, da imam raka bom začel zdravo živeti.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
26.11.2005 12:38:54   
roal
žiža!

po eni strani se strinjam s tabo, po drugi pa ne! poznam enih par primerov, ki so imeli pljučnega raka, pa nikol niso v usta dali čika. kakor kdo, ampak ne bi rada zdaj razpravljala o tem na takšnem forumu, kjer je point v bebikah in ne rakih...
sem pa z včerajšnjim dnem močno omejila kajenje, tako da...mislim, da sem na dobri potiuser posted image . otrok je pa vseeno otrok in se splača zanj poruditi, a ne?

pa brez zamere!

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.11.2005 13:14:52   
ninčka
Prima Roal, zdej pa hit na delo user posted image user posted image user posted image pa bo. Kje si pa kupla te teste? Pri men je tud problem O, mam PCO in redne M le zadnje čase prehitevajo 23-26 dni, tko da tud nimam pojma. KAko pa delaš te teste? Hvala za pomoč in user posted image user posted image zate za user posted image .

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.11.2005 14:04:47   
roal
ninčka!
delala sem teste TODAY in ROMED, ki se dajo dobit v lekarni. kako jih uporabljam? jaz sem jih začela delat že 11 dni po M, pa vse do včeraj, skoraj vsak dan, ker sem vedela, da se mi bo O zamaknila, ker sem prejšnji mesec imela 51 MC.to so v bistvu taki testerji, kot za ugotavljanje user posted image (nakapaš urin).
danes ga bom še enkrat poskusila narediti, da vidim, če se je kaj spremenilo od včeraj. nekako pa sem čutila, da imam O, ker me je ves dan špikalo spodaj. bomo videli kaj bo. upam, da bo kmalu user posted image .

pa tudi tebi želim, da čimprej ugledaš tisti krasni  user posted image !

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.11.2005 14:32:26   
ninčka
Roal hvala za odgovor, jz pojma nimam če sploh pride do O, tale BT je pa tko zakomplicirana, sm jo merla pa sm obupala k ni blo nč od tegauser posted image . A je v testih več lističev al morm več testov kupt. Sori ampak nimam pojma kako zgledajo.user posted image  Jz tud teb želim user posted image .hvalauser posted image user posted image

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.11.2005 16:32:53   
roal
ninčka!
testi so za enkratno uporabo. v lekarni samo prosi test za določitev O, pa bodo že vedeli za kaj gre. priporočam ti Today, ker je cenejši, pa še bolj kvaliteten se mi zdi, kot Romed. Today stane od 600 do 800 sit (prejšnji teden sem jih kupila v eni lekarni za 600 pa nekaj, ta teden pa sem jih v drugi dobila za 836 sit). Romed pa stane 1100 sit. ne vem,koliko so zanesljivi (to bomo videli čez par dniuser posted image ). z BT pa se nisem nikoli ukvarjala, tako da nimam izkušenj. tile testi pa nimajo lističev, ampak so kasete. imajo okence s T in C cono in zbiralnik, kamor nakapaš 3 kapljice urina. potem pa okence s T in C cono postane roza, nato pa se, če nimaš ovulacije obarva samo C cona, T pa ne. če pa O je (če lahko verjamemo tem testom), potem pa se obarvata obe coni. včeraj se mi je torej obarvalo (obe coni sta bili iste barve in to pomeni, da bo moja O nastopila v naslednjih 24- 36 urah. tako piše v navodilih). kot že rečeno, bom še danes enkrat poskusila narediti test, ker me firbec matra, kakšna bo danes črta v T coni (ali bo še bolj intenzivna kot včeraj, ali je več sploh ne bo). ti bom javila, kaj je pokazal. ja še to, ta test bi naj delala vsak dan ob približno isti uri.
BTW, koliko pa si stara, če smem vprašat?

lp do naslednjega branja!
roaluser posted image

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
26.11.2005 18:19:05   
ninčka
Uau hvala Roal za podrobno razložitev, si se res potrudla. Bom ta mesec začela uporablat, pa bomo vidl če mam Ouser posted image . Stara sm pa 29, pa ti? Upam, da ne bomo več dolgo čakal.user posted image da kmal vse zagledamouser posted image .

(odgovor članu roal)
Neposredna povezava do sporočila: 23
26.11.2005 18:47:57   
roal
ja no, ninčka, sem se skušala kar najbolj potrudituser posted image . no, jaz sem spet delala test in mi je pokazal šibkejšo črtico v T coni, kot včeraj. to pomeni, da mi hlh hormon pada in s tem gre tudi O stran. danes sem mela v spodnjem delu trebuha in jajčnikih malo nenavadne bolečine. komaj čakam, da mine 10 dni, da naredim test (sem kupila nekega, ki bi naj že 10 dni po spočetju pokazal nosečnost).
stara sem 24 let. upam, da res delujejo tile testeri, da ne bi brezveze denarja tja metala, zato jih le kupi.
lp!

(odgovor članu ninčka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?