Encijan
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikca a ste jih že vse preselile iz lupinic v 9-18? Našega drobižka se kar ne upam (ima šele 7 kg), je začel pa ful protestirat v lupinici, pa tudi tesna mu je, če je v bundi Naša manekenka je tudi še v lupinici, saj nima še niti 7 kg, ampak se jim pospešeno približuje. Sva bili prejšnji teden končno na pregledu za 9 mesecev in je P rekel, da je teža zadovoljiva (6900g pri 71cm). Nič me niso sekirali, naj jo silim k hrani, kar mi je bilo OK, čeprav bi mi kak namig v tej smeri (mislim glede prehranjevanja) prav prišel. Jemo še vedno pasirano hrano, zdaj ji sicer vsakič malo hrane pustim nepasirane in kakšno žličko uspe pojesti dol, ampak se zraven pači in skoraj davi, zato je ne silim, kako drobtinico kruha lepo poje, ampak da bi pa hotela kaj več, pa še ne. Bo že ob svojem času... Imamo pa še vedno samo 3 obroke GH na dan, zadnjič sem brala, da nekateri marčki pojedo 5x200ml ali pa 5x100ml ipd., pa me zanima, če lahko katera napiše ob katerih urah jim dajete obroke in kaj. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi spet kak dan svoje jedilnike napisale (oz. od tamaučkov). Prosim... Špela zdaj prvi obrok GH (po žnj nočnih dojenjih zadnjih nekaj tednov!) poje med 8 in 8:30, drugega okoli 14:30 in zadnjega okoli 18-ih, če se ji popoldansko spanje zavleče pač kasneje, okoli 11-ih se doji pred dopoldanskim spanjem, pa še enkrat popoldne, če je sreča po njem zaspi... Z dnevnim spanjem imamo vse več težav, zaspi samo po dojenju in ko jo skušam pustiti samo ali/in nežno preložiti v njeno posteljico, se mi vse pogosteje zbuja, se zgodi, da je potem ne uspem več uspavati in potem je ona nenaspana, jaz pa tečna, ker nimam nič časa zase oz. za pospravljenje in kuhanje... in RR... Včeraj sem kar zraven spala, da se je vsaj malo naspala... Sem poskušala brati knjigo zraven, pa se mi zdi, da sem jo z listanjem zbudila, ampak ker je bilo že uro in pol spanja za njo, se nisem sekirala. (A kaj berem? Resnice in zmote o kandidi. Tole čist momogrede, ker ste nekaj časa nazaj dle gor link do enega članka o tem. Sem še bolj na začetku, ampak res je vredna pozornosti/branja. A ste vedele, da je treba po vsakem zdravljenju z antibiotiki regenerirati črevesno sluznico vsaj 3 mesece?) Vse bolj razmišljam, da bi Špelino posteljico preselila na tla, tako da bi bila brez varnostne ograjice in bi lahko sama ven zlezla, ker jaz jo ravno z zapiranjem te ograjice ponavadi zbudim (imamo neko staro posteljico) in bi ta težava izginila. Najbrž nobena tega ne prakticira? Ali pač? Kaj pa Montessori metodo pozna katera? Mislim, da jo je Maea omenila. Evo, se je že zbudila, se še kaj oglasim...
|