|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Muffini
4.8.2008 14:38:54   
zabicaa
Imam pekač za Muffine pa bi rada dragega presnetila danes z kakšnimi dobrimi?

Lahko v enem pekaču naredim tudi različne? Koliko nalijem v merico? kako dolgo pečem?
Kakšen dober recept??

Kakšen recept tudi za kakšen mufin zame ko sem na dieti?

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Muffini
4.8.2008 14:55:35   
Anonimen
Ojla,

odvisno, kaksne hoces. Meni so zelo dobri sadni ali pa cokoladno cokoladni.

Recept za sadne je:

SADNI MUFINI   200 g sadja ( sveže, zamrznjeno ali iz kompota) 250 g moke 2 žlički pecilnega 1 jajce sol 120 g sladkorja  80 ml olja ali 125 g stopljenega masla 250 g jogurta ( ali mleka, kisle smetane, pinjenca)


Suhe sestavine zmesas posebej, mokre posebej, potem pa vmesas skupaj (naj bi vmesal v mokre, ampak jaz vedno mokre zlijem v suhe). V posodice pa dajem z veliko jedilno zlico, pomagam si pa z majhno - da dam testo dol iz zlice, odvisno tudi, kako gosto je. Peces pa 20-25 min na 180°C. Sadni, sploh ce je sveze sadje in zelo mokro, se lahko pecejo tudi dlje - preveris pac.


Mesano lahko vlijes v pekac, ja, ampak so vecinoma vsi recepti za 12 mafinov. Tile pridejo sicer bolj majhni.



(odgovor članu zabicaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Muffini
4.8.2008 14:59:00   
klavdijas

·          Osnovni recept za mafine

22 dag moke

7 dag sladkorja
2 čajni žlički pecilnega praška
1/4 čajne žličke soli
1 stepeno jajce
1 1/2 dl mleka
1/2 dl olja

V eni skledi zmešamo moko, sladkor, pecilni prašek in sol, v drugi pa stepeno jajce, mleko in olje. Dodamo v prvo skledo in rahlo vmešamo v suhe sestavine.
Maso vlijemo v pomaščen pekač za mafine, luknje napolnimo nekako do 2/3.
Pečemo na 190°C približno 20 minut oziroma dokler niso mafini zlato-rumeni.

 
·          4 dl moke* 2 zlicki pecilnega praska* 3 jajca* 2 dl navadnega jogurta* 3 zlice olivnega olja* ½ zlicke soli
Najprej zmesamo tekoce sestavine, potem dodamo suhe in dobimo gosto testo. Dopolnimo, nadevamo v modelčke, pecemo 25-30 minut na 200°C.®Varianta sirova: testu dodamo nariban sir, zmesamo in nadevamo v papirnate modelcke.®Varianta puran: testo nadevamo v papirnate modelcke, cez potresemo na koscke narezane rezine prekajenih puranjih prsi, v vsak muffin vtisnemo zlicko mehkega sira z drobnjakom.®Varianta: testo nadevamo v modelčke, v vsakega vtisnemo nekaj kosckov feta sira in nekaj kosckov popecenih buck ali jajčevcev, ki jih prej narezemo, nasolimo, pustimo, da spustijo vodo, popecemo na olivnem olju.

Korenčkovi mafini

* 38 dag moke* 3 žličke pecilnega, 1žlička sode* cimet* 3 jajca* 12 dag olja (¾ jogurtovega lončka)* 12 dag sladkorja (5 žlic)* 2,4 dl jogurta* 16 dag korenja (4 večji korenčki)
15 mafinov. Dobri so tudi naslednji dan.

Krompirjevi mafini
* 31 dag moke* 3 žličke pecilnega, 1žlička soli* 2 jajci* 1 jogurt ali sladka smetana (120 g)* 3,6 dl mleka* ½ drobno narezane čebule* 16 dag zmečkanega krompirjaV maso lahko dodaš še šunko, nariban sir ipd.
Moja izkušnja-korenčkovi: res so dobri tudi naslednji dan, lahko je še manj sladkorja, raje samo 1 žlička pecilnega in 1 žlička sode, lahko je manj maščobe (½ jogurtovega lončka).

Kreolski mafinsi
* 30 dag moke* 2 žlici pecilnega praška, ½ žličke soli* 2 žlici polente* 1 žlička zmletega čilija* 2 jajci* 3,5 dl mleka* 15 dag raztopljenega masla* ½ rdeče ali zelene paprike, narezana na majhne koščke* 1 majhna sesekljana čebula* 10 dag naribanega sira

Česnovi mafinsi
* 25 dag moke* 4 žlice pecilnega praška, ½ žličke soli* 1 jajce* 1 jedilna žlica sladkorja* 3 žlice raztopljenega masla* 2 dl mleka* 1 jedilna žlica nasekljanega drobnjaka* 3 stroki drobno nasekljanega česna

Mafini s koruzo
* 1½ skodelice moke* 2 žlički pecilnega praška* 2 žlici naribanega parmezana* ½ žličke soli* sveže mlet poper* 2 jajci* cca ½ skodelice mleka* pločevinka koruze (440 g)* 2 mladi čebuli
1 skodelica = 2,5 dl
Zmešaš suhe sestavine.Koruzo odcediš, tekočino iz pločevinke z mlekom raztegneš do 1 skodelice. Stepeš jajca, dodaš koruzo, mleko in čebulo.Zmešaš suhe in mokre sestavine. Razdeliš v pekač, na vrhu malo potreseš z mleto papriko. Pečeš pri 200°C 14-16 minut.iz knjige Marvellous muffins, Nova Zelandija

Skutni mafini
* 1½ skodelica moke* ½ žličke pecilnega* ½ žličke sode, ½ žličke soli* 1 veliko jajce* ¾ skodelice rjavega sladkorja* ¼ skodelice margarine* 1 skodelica skute* ¼ skodelice mleka

®Varianta Mafini iz skute in drobnjaka:
* 2 lončka večnamenske moke* 1 žlica kristalnega sladkorja* 2,5 žlički pecilnega praška, ½ žličke soli* 1,5 žlička suhega drobnjaka, malo popra* 1 veliko jajce* 1 lonček sveže skute* ½ lončka mleka* 4 velike žlice masla* 1,5 žlice nasekljane čebule
Za 12 kosov, 1 lonček = 2 dl.
Zmešaj moko, sladkor, pecilni prašek, drobnjak, sol in poper. V drugi posodi zmešaj jajce, skuto, mleko, stopljeno maslo in čebulo. Prelij k suhim sestavinam in počasi mešaj, dokler se suhe sestavine ne namočijo.Modelčke (tudi papirnate) namaži z maslom in peči 15-20 minut na 190°C oz. dokler niso prožni na dotik v sredini.Pri teh mafinih je res najbolje, da uporabiš papirnate modelčke, ker se zelo radi primejo.

Mafinsi s čebulo in slanino
* 35 dag moke* 4 žlice pecilnega praška, ½ žličke soli* 2 jajci* 0,7 dl mleka* 25 dag kisle smetane* 1 čebula* 20 dag slanine
Slanino narežeš na majhne kocke in hrustljavo popečeš v kozici, maščobo dobro odcediš. Čebulo nasekljaš in popečes v maščobi od slanine.Popečeno čebulo in slanino dodaš čisto na koncu, ko so mokre in suhe sestavine že premešane.

Mafini z bučkami
* 1 skodelica moke* 1 skodelica polnozrnate moke* 2 žlički pecilnega praška* ½ žličke soli* ¾ skodelice skuhane in zmečkane buče* ½ skodelice rjavega sladkorja* ¼ skodelice olja* ¼ skodelice mleka* ½ skodelice rozin* začimbe (cimet, ingver, vanilija; za medenjake)1 skodelica je 250 ml. So fini sočni. Za zimo si kar zapakiram v vrečke speštane buče po porcijah za eno maso.
Bučni kruh (mafin)
* 1 skodelica moke* 1 skodelica rjavega sladkorja* 1 žlica pecilnega praška* ¼ žličke sode, ¼ žličke soli* 1 žlička cimeta* ¼ žličke muškatnega oreščka* 1/8 žličke mletega ingverja ali nageljnovih žbic * 1 skodelica bučnega mesa* ½ skodelice mleka* 2 jajci* 1/3 skodelice masla* 1 skodelica moke* ½ skodelice lešnikov* ½ skodelice rozin
V veliki skledi zmešaj 1 skodelico moke, rjavi sladkor, pecilni prašek, cimet, sol, jedilno sodo, muškatni orešček in ingver oz. nageljnove žbice. Dodaj bučo, mleko, jajci in razmehčano maslo. Počasi stepaj, dokler se sestavine ne sprimejo, nato pa 2 minuti z maksimalno hitrostjo. Dodaj še 1 skodelico moke. Na koncu vmešaj sesekljane lešnike in rozine. Uporabi ozek podolgovat pekač. Peci približno 1 uro na 180°C. Ohlajen kruh zavij in pusti čez noč.

·         
®Varianta Preprost bučni kruh:
* 1¾ skodelice moke* 1½ skodelice sladkorja* 1 žlička jedilne sode* ¾ žličke soli* ½ žličke cimeta* ½ žličke muškatnega oreščka * 1 skodelica buč* 1/3 skodelice vode* ½ skodelice olja* 2 jajci* 1 vanilin sladkor
V skledi zmešaj skupaj vse suhe sestavine. V drugi skledi zmešaj vse mokre sestavine z bučo vred. Mokro mešanico vlij in vmešaj v suho. Peci v namaščenem pekaču 1 uro pri 180°C.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Muffini
4.8.2008 16:00:24   
Anonimen
Jaz sem ravno danes čokoladne pekla in so kar vredi ... samo enmajčkeno so smešnega okusa, ker nisem imela ruma in sen malo martinija not zlila user posted image .
Aja, delala sem pa po tem receptu: http://www.gurman.eu/recipes.php?S=6&Article=755

(odgovor članu klavdijas)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Muffini
4.8.2008 16:58:24   
zvesta
Jaz grem pa pečt zdaj tele:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6065

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Muffini
4.8.2008 21:48:40   
alička
Jaz pa imam najrajši tele:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=2482

sam za hujšat glih niso!

Drugače je pa receptov za mafine miljon, pa še sama si lahko kakšnega zmisliš. Zadnjič sem pekla ene z arašidi in arašidovim maslom, pa ene z čokoladicami After eight in madenljni.

Mešati moraš vedno "suhe" setavine posebaj, "mokre" posebaj na koncu združiš in premešaš. V večini receptov je "mokra" sestavina jogurt ali pinjenec, včasih tudi mleko ali smetana.

V istem pekaču lahko narediš tudi različne, sam hudo zamudno bi bilo to.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Muffini
5.8.2008 17:29:26   
cukr07
Jaz delam skoraj vedno po temle osnovnem receptu, potem pa po želji dodam notri mlete lešnike, kokosovo moko, sadje (sveže ali vloženo), koščke čokolade...

Sestavine:
-20 dag margarine,
-20 dag mletega sladkorja,
-30 dag moke,
-4 jajca,
-1/2 pecilnega praška,
-ščepec soli

Vse skupaj zmešam z mešalnikom, da dobim gladko maso. Pečem 15-20 minut pri 180°C (ventilatorsko).

(odgovor članu alička)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Muffini
25.5.2012 12:29:23   
Tajkun
Jaz mam najraje take, ki so narejeni kot pica. Tabolša zadeva :D

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdrava orehova potica, ki ne potrebuje vzh...
Bližajo se velikonočni prazniki, ko poleg jajc, šunke, velikonočnega kruha in hrena, med dobrotami ne sme manjkati niti ...
Doječa mama ne potrebuje posebne diete
Ne pij mleka! Izogibaj se citrusom! ... še veliko je podobnih NE-jev, ki jih posluša doječa mamica v želji, da bi imel d...




Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?