|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Muca in nosečnost
10.7.2006 12:55:30   
ALJA75
Pozdravljeni!

Prosim za nasvet.
V soboto sem pred blokom našla dve ubogi mali mucki. Ker sta se mi zelo zasmilili sem ju vzela k sebi v stanovanje. Sta pridni in od začetka hodita lulat v pesek.
Ko sem za muci danes povedala kolegici, ki ve, da se trudiva, da bi zanosila mi je rekla, da v času nosečnosti ne smem imeti muck.
Zdaj pa sem obupana in ne vem kaj naj storim. Ali se morajo res nosečnice muc izogibat?
Prosim za kakšen vaš nasvet.
Lep pozdrav.

< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 10.7.2006 19:12:26 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MUCA IN NOSEČNOST
10.7.2006 13:59:42   
ada2
nevarno je zaradi toksoplazmoze. naredili ti bodo test - vzeli kri in če si jo že prebolela ni panike. vseeno bi bilo dobro, da mačje stranišče med nosečnostjo mčisti kdo drug - tvoj dragi npr. če pa to ni mogoče pa si kupi v lekarni razkužilo spitaderm ali kaj podobnega in si razkužuj roke. sicer je pa tak pravilo, da je pri vsaki živali treba skrbeti za higieno. jaz sem obe nosečnosti ob mucah preživela. prvič smo doma imeli muco, drugič pa sem v službi skrbela za 5 muc. toksoplazmozo pa sem že v otroštvu imela. prosi ginekologa, da ti opravi ta test že zdaj, če še nisi noseča. kar obdrži mucke. lepo, da si ju vzela k sebi, takih ljudi bi moglo biti več.

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.7.2006 15:08:34   
sašaš
Jaz imam tudi mačko v stanovanju in tudi njeno stranišče vedno čistim sama - pa čeprav še nisem dala skozi toksoplazmoze. Saj si vedno roke umiješ po takem opravilu, a ne? Sploh pa od svoje hišne mačke (če je zdrava, seveda) nimaš česa dobit.

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2006 10:55:28   
ALJA75
Aha, zdaj mi je jasno.user posted image
Torej je potrebno biti previden pri čiščenju mačjega stranišča.
Bom nabavila razkužilo ali bo pa to pač moj opravljal. Šele zdaj sem spoznala kako je zrel za očka......se kar naprej ukvarja z muckoma.

Hvala za nasvet, bom pri ginek. preverila kako je pri meni s tem.
Lep dan želim!

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.7.2006 19:38:43   
ninocka
Jst mam doma tud 2 macka, pa jih med nosecnostjo nisem dala stran in se nisem okuzla s toxo.
Mal prevec panike se ze dela s to toxo in mackami (ker niso edini prenasalci).

Preventivno naj jima WC puca nekdo drug oz. ce jima cistis ti, uporabi rokavice, potem pa si temeljito operi/razkuzi roke. Izogibaj se tudi kaksnega prekopavanja vrta, sajenja..., dobro operi solato in zelenjavo z vrta....

Ce se prav spomnim, je tud tko, da najmanj moznosti, da se s toxo okuzis je v 1. trimesecju, je pa zato za plod najbolj skodljivo, najvec moznosti je v zadnjem trimesecju, je pa za plod najman skodljivo.

Lahko jih das pa tud testirat, da bos ziher.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.7.2006 22:20:38   
frrrr
men se tut zdi, da mau pretiravajo. če je muc zdrav, ni panike.
js mam mucka doma, wcja mu sicer ne čistim, ker sem že od začetka zadolžena za hrano, mož pa za iztrebke user posted image
toksoplazmoze do sedaj še nisem imela in tut oba testa, ki sem ju opravila v nosečnosti (nekje v 2. in 5. mesecu) sta bila negativna.
se pa izogibam drugim mačkom, ki so zunaj in nisem prepričana ali so zdavi... se mau zadržim in jih ne božam... zato pa doma svojega mucka bolj stisnem user posted image

< Sporočilo je popravil frrrr -- 26.7.2006 22:21:23 >

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.7.2006 22:25:36   
Udb
Jaz sem imela med nosečnostjo 2 mački, in obema sem pomagala, ko sta kotili, in potem smo imeli še 9 mladičkov. Pač sem pazila, da sem po stiku umila roke. TO JE VSE!!! In predvsem brez panike!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Muca in nosečnost
26.7.2006 22:28:32   
KIRA
 si nardila test za toksoplazmozo. če si bila pozitivna, ti je lahko vseeno. če pa si bla negativna, pa daj mačke testirat na toksoplazmozo - če jih češ obdržat. drgač pa se izogibaj mačjemu pesku, pa naj te ne ližejo, pa roke si redno umivaj itd...

(odgovor članu ALJA75)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.8.2006 18:47:23   
dory
jst si pa okol tega res nisem delala tezav...pa imamo doma 3macke in 2psa...le macjega wc-ja sem se mal izogibala to je blo pa tud vse :)..

veliko uzitkov z muckama :)

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2006 22:32:37   
frrrr
mene mau skrbi kako gre skup mucek in novorojenček... je katera že slišala varianto, da je mucek (kastriran), ki je zdaj 5 let kraljeval doma, normalno sprejel otročka?

sva sicer dogovorjena s taščo, da ga vsaj za prve pol leta dava v rejo k njej, sam me skrbi kako bo potem...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2006 20:37:27   
Bonnie_RR
Mi imamo doma mačka. V času nosečnosti sem si še bolj pogosto umivala roke, pa wc-ja mu nisem nosila sem in tja (ponoči spi v kurilnici), tudi čistila ga nisem. Drugače pa je bilo vse po starem.

Če je maček čist, negovan in zdrav, po mojem ni res nobenega problema.

Drugače pa imamo mi 8 let starega perzijskega mačka, ki je kastriran. Najprej smo bili tudi mi malo skeptični, kakšna bo njegova reakcija na dojenčka, ampak nas je potem presenetil. Od prihoda domov pa do danes maček tamalega ignorira na celi črti. Če dam tamalega v njegovo bližino, da malo stegne rokice proti njemu, se pa maček takoj umakne in gre drugam.

Sicer pa je res VEDNO treba biti pozoren in nikoli pustit dojenčka in mačka brez nadzora. Vedno se lahko kaj zgodi prvič...

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.8.2006 20:57:53   
frrrr
bonnie_ hvala za odgovor.

drgač sem slišala same negativne... tudi o maščevanju mačkan dva meseca po rojstvu otroka, ki se je spravil na lastnico in ji sred noči razpraskal obraz in prsi...
za prvih nekaj mesecev bo na počitnicah, potem pa bomo postopoma začeli navajat.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2006 19:15:10   
Anonimen
mi imamo 2 muci, ki se ju moj ata hoče znebit (dat nekomu) user posted image ,...ne vem no, res se ne razumeta najbolje, ena je tukaj že 10 let, druga pa dober mesec,...ampak meni se obe smilita, čeprav mi pijeta živce s svojim pihanjem in divjanjem user posted image .
Jezi me da kar on izbira ljudi komu jih bo dal user posted image , to sta namreč moji mački!user posted image

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
13.8.2006 20:14:07   
dory
ma dejte no lepo vas prosim..ene res komplicirate...

nasi mackoni tamalcka,ko sem ga prinesla iz porodnisnice sploh niso opazil...potem ko je tulil je eden izmed njih prav preplaseno prisel zraven pogledat,kaj je to za eno cudo...mogoce malo ljubosumna je bila moja kuza,ki sem ji takoj dala vedet,da zaradi tamalga ne bo zapostavljena...

No danes jih tamal lovi naokoli in se vsi skupaj prav dobro stekajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.8.2006 23:28:27   
frrrr
teja., očitno imate več živali in so navajene, da niso edine... midva imava samo mucka in se počuti glavnega v familiji...  mački so pa zelo ljubosumne živali
že tko, ko kaj za bebo prinesem domov, hodi okrog in poskuša vse preizkusit... misli, da je kr vse zanj user posted image ... mu moram nekajkrat povedat, da te stvari niso zanj... najbolje pa je, da jih spravim v sobo, kamor nima vstopa

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.8.2006 22:56:26   
polona2
Frrrr, ravno s tem, ko boste mačka prve mesece "dali na počitnice" nekam drugam, lahko naredite veliko škode. Maček je navajen na svoj teritorij in zato vam lahko "selitev" zameri, tudi otroka bi obravnaval drugače, kot pa če bi se od prvega dneva dalje navajal nanj. Vse se da, le malce več pozornosti in kontrole je potrebno, pa gresta novorojenček in maček v stanovanju čisto fino skupaj.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.8.2006 18:38:04   
dory
mene mau skrbi kako gre skup mucek in novorojenček... je katera že slišala varianto, da je mucek (kastriran), ki je zdaj 5 let kraljeval doma, normalno sprejel otročka?
IZVIRNO SPOROČILO: frrrr

sva sicer dogovorjena s taščo, da ga vsaj za prve pol leta dava v rejo k njej, sam me skrbi kako bo potem...

pri nas se starejsi, pa ne samo eden, pa NOBENIH PROBLEMO..tko da ne posplosvat no..

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.8.2006 18:41:00   
dory
No pa se tole..jst mam psicko...ki je bla prej alfa in omega pri meni...ko sem tamalga prvic prinesla domov,sem ga najprej odnesla k njej...da sem ji pokazala,da ne bo zej kej zapostavljena...je prevohala malega, potem pa se je ulegla zraven in mi ga prvih par mesecev dobesedno pazila...pa je zlo posesiven pes, zelo ljubosumen...

Se mi zdi,da je cist odvisno kako mackonom ali psom predstavis otroka...ce ga zavijes v vato, ga skrivas in se ukvarjas samo z otrokom,na zival pa pozabis,kaj pa lahko pricakujes...mal vec taktike in smisla, pa bo slo vse fajn skoz...

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.9.2006 22:12:45   
ninocka
Ko smo mi nasega domov prinesli, sta ga macka samo povohala in potem nista silila vec v njega oz. sta ga ignorirala, prvih par mesecev sta se izogibala tud vseh njegovih stvari, potem pa sta veselo zacela polezavat v lupinici, vozicku, avtosedezu... Ker je tamal spal pri nama v spalnici, se je eden od mackov izselil (oba sta spala pri meni na pojstli), drug pa je se vedno spal in se stiskal k meni.
Zdej, ko je tamal star eno leto in macka podi okrog, ga se zmeraj ignorirata in bezita pred njim. Ko smo tamalga preselili  v njegovo sobo (pred enim tednom), se je nazaj v spalnico vrnil se drug macek user posted image

Men se tud zdi, da bos nardila vec skode, ce bos dala macka za pol leta v rejo in potem nazaj. Macki so navezani na okolje, poleg tega pa zna zacasno izselitev povezat z otrokom in ga kasneje iz ljubosumnosti res kaj poskoduje.
Jst ga ne bi dala stran, bi bla previdna pri stikih med njima, ce bi macek kazal veliko agresijo na otroka, ga odstrani, drugace pa naj uziva z vami. Saj verjetno prvega otroka tud ne bos dala v rejo, ko bos drugic rodila?

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.9.2006 9:29:47   
činča
midva imava tudi štiri leta starega mucka ki je nor na mene.In prvi dan ko sem prišla z tamalo domov in stopile v stanovanje sem dala lupinico na tla je šel takoj povohat pogledat,to je pa blo tudi vse.Zdaj pa je stara 2 leti in ne morem opisat kak sta navezana .

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?