|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Motnje dihanja
8.12.2008 19:53:50   
kenya
Pri naši 4,5 mesecev stari hčerkici se je pred 2 tedni pojavil rahel kašelj, kateremu nismo posvečali preveč pozornosti, gleda na to, da je sezona prehladov, pa še starejša je v vrtcu in prinese vse domov. Prestaršila pa sem se, ko sem potem eno noč, ko je imela hud napad kašlja ugotovila, da za 2 sek. preneha dihati in potem traja kar nekaj časa, da se duhanje zopet vzpostavi v normalno frekvenco. Naj še povem, da ima refluks. Ko jo opazujem v spanju vidim, da dela premore, kot bi malo pozabila dihat.

Bili sva na snemanju dihalnih funkcij na pediatrični kliniki, vzeli so brise na vse mogoče bakterije, vendar vse negativno. Danes pa so me klicali iz pediatrije, da morava priti ponovno, ker se je na snemanju nekaj pokazalo ter da bodo vzeli kri za dodatne preiskave in bo podal še nevrolog svoje mnenje.
Saj vem,da moram počakati do jutri, ko bo vse bolj jasno, toda mene zelo skrbi, pa me zanima, če je imela katera podobne težave in se je izkazalo, da je to samo posledica hudega refluksa oz. nerazvitosti pljuč? Me je strah, ker imamo vse možne težave že od vsega začetka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Motnje dihanja
8.12.2008 22:31:05   
botrca
user posted image  za tvojo pikico. Počakaj kaj bo izvid pokazal, težko ti kaj rečem, ker nisem imela to situacijo. Javi kako in kaj. 

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Motnje dihanja
9.12.2008 21:25:22   
BAMBINA_
kenya, mi smo imeli podobno zgodbo. Mali je imel hud refluks, zaradi česar je prihajalo tudi do motenj dihanja med spanjem. Po opravljenem CMCRF-ju na PeK Lj, pa so ugotovili tudi t.i. periodično dihanje. V bistvu gre za še nezrel možganski center, zaradi česar prihaja do premorov dihanja. Meni so razložili, da otrok v bistvu "pozabi" dihati, ko pa ga rahlo streseš, spet zadiha...
Seveda je moral zaradi tega prestati še mnoge druge preiskave, prav tako je moral več mesecev vsakodnevno prejemati Ranital za refluks, izrecno smo morali izvajati antirefluksne ukrepe, prav tako je več mesecev 3x/dan prejemal Teofilin (nekakšno poživilo, namenjeno spodbujanju dihanja). No pri nas ni šlo samo za dve sekunde premora, pač pa je prihajalo tudi do tega, da je npr. pol ure ali še dlje naredil po dva vdiha na minuto... Uh, bili so hudi časi, ampak naj ti bo v tolažbo, da je nekje pri enem letu vse te bolezni prerastel, vse težave so izzvenele, mali pa motorično niti duševno ni v nobenem zaostanku, nima nobenih posledic. Sicer smo morali redno hoditi tudi na NFT, zaradi težav v motoričnem razvoju, ki so jih povzročili antirefluksni ukrepi (pokončno nošenje..), vendar smo z redno vajo le-te uspešnmo odpravili. Svetujem ti edino, da si nabaviš AngelCare - našemu malemu je, v to sem prepričana, rešil življenje, saj nas je ponoči opozoril na dihalno stisko, da smo ga lahko pravočasno pripeljali v bolnico, kjer je dobil vso potrebno pomoč. Ne upam si pomisliti kaj bi bilo, če AC ne bi imeli.
So pa te težave značilne predvsem za nedonošenčke, ko organi še niso dozoreli (čeprav je naš mali bil izjema, saj je bil celo 10 dni prenošen).
Želim vam vse dobro!


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Motnje dihanja
10.12.2008 8:48:10   
matic0105
Naš ima tudi refluks, star je 7m in opažam,d avčasih tudi mal čudno diha. Kot bi za par sekund nehal in potem na hitro parkrat vdihnil - upam, da to ni kaj hudega. Pa ne vem, včasih izgleda kot da sanja. Kaj mislite, me mora skrbeti?

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Motnje dihanja
11.12.2008 10:08:27   
liliana
 
Naša je pri enem mesecu dva krat prenehala dihati za kakih 20, 30 sekund......poslali so nas na pediatrično kliniko kjer so na CMCRFju ugotovili kratke premore dihanja, ki so lahko posledica refluksa......tri krat smo morali še ponoči na CMCRF, dokler ni pokazal, da je vse vredu, takrat je bila stara 5 mesecev....vendar nikoli več nismo opazili prekinitev dihanja.......

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Motnje dihanja
18.12.2008 20:26:26   
tanjusi
eno vprašanje:kaj je to refluks- tudi moj sin ima hude težave z kašljem pa še ne vemo kaj in zakaj?

_____________________________

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Motnje dihanja
18.12.2008 20:52:05   
liliana
To je vračanje želodčne vsebine v požiralnik.......pri dojenčkih z refluksom je običajno tako, da mišica zapiralka v požiralniku še nima dovolj moči, da bi to preprečila.....z gosto hrano običajno refluks počasi izzveni......

Ne vem pa, če ima kašelj kakšno povezavo z refluksom......

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




radovednost
symba

karere plenice uporabljate'

enkratno uporabo (86%)

pralne (14%)


Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!