|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Morfologija pri dr. Klun v ZD Vic
6.12.2009 23:57:31   
Anonimen
Imam vprasanje za tiste, ki hodite k dr. Klunu v ZD Vic. Sem iskala po starih temah pa nisem nasla nic primernega.

Zanima me torej kako je s prisotnostjo partnerja pri morfologiji. Glede na to, da ima res majhno sobico z ulrazvokom me zanima ce je mozno, da gre moz z mano noter in kaksne so vase izkusnje.

Pri prvem pregledu mi je rekel, da naj ne hodi notri, ker mi bo delal vaginalni UZ in da bo otroka videl na nuhalni. Prejsnjic me je samo na hitro pogledal, pri morfologiji pa bi res rada, da bi tudi moz videl malo kako se premika.

Pa ce ze temo odpiram. A ga je imela katera pri porodu zraven, glede na to, da je tudi porodnicar? Kako to zgleda, je v redu?

Hvala vsem za odgovore.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Morfologija pri dr. Klun v ZD Vic
7.12.2009 10:33:27   
Momtobe
Jaz imam dr. Štrumblovo na Viču - pa glede na to, da imata isto ambulanto ... Moj je lahko prišel notri pri morfologiji, ampak kaj veliko ni videl, ker je bilo fertik v 5 minutah user posted image .

Jaz mislim, da bo šel lahko s tabo ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2009 11:24:31   
Anonimen
Hvala Momtobe za odgovor!

A ga je tvoja ginekologinja sama noter poklicala al sta sla kar skupaj notri? Kako pa to, da je trajalo samo 5 minut? Meni je zadnjic sestra rekla, da si bo ginekolog vzel cas, ker sem prva zjutraj na vrsti. Oh, ful ne bi bla rada razocarana. user posted image

(odgovor članu Momtobe)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2009 11:26:53   
KatMat
jaz mam tud strumblovo ...komot gre zravn...sam vprasi ce gre lahko pa prec recejo ja...sam je res 10 min pa je vsega konc...je pa vredno ogleda...jaz sem pri klunu celo snemala...mi je dovolil... :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2009 11:33:02   
Onasiss
Jaz imam tudi Štrumlovo user posted image ... pa smo šli vsi na UZ, tudi 3 letni bratec. user posted image user posted image Na Viču ni tak mali prostor z UZ...je v posebni ambulanti.

Pri vaginalnem UZ pa mož res nima kaj tam za počet. Poleg tega se to opravi na prvem prgledu, kjer ti postavi še nekaj osebnih vprašanj.

Kar pa se tiče njegove prisotnosti pri porodu...boš morala verjetno kar njega osebno vprašat, če bi sam želel biti. Sicer pa je v Porodnišnici Ljubljana veliko strokovno usposobljenega osebja, ki je zelo prijazno.

So what....

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2009 13:11:50   
Anonimen
Hvala vam punce za odgovore!

Ful mi je zanimivo, da nobena nima dr. Kluna user posted image Kaksna je pa ta Strumblova?

Onasiss, kje je ta posebna ambulanta z UZ? Jaz grem ponavadi iz njegove ordinacije samo naprej v tako majhno in ozko sobico. Ampak ce ste sli vi trije notri, se bo tudi moj moz nekam zbasal. In ja, za prisotnost pri vaginalnem pregledu se cist strinjam s tabo. Zadnjic mi je delal UZ ze cez trebuh ampak mi ni slikce printal.

KatMat, kaj si snemala? Morfologijo? Kako pa ti je to uspelo? Drugace pa je on meni ful fajn. Vse se da zmeniti pa ful me pomiri, ko pridem s svojim fintami tja o tem kako se popkovnica odtrga od posteljice itd. In to sem ga v 9 tednu sprasevala. Me je vprasal, ce me o dojenju nic ne zanima user posted image

Glede prisotnosti pri porodu me je pa samo informativno zanimalo, ker jaz sem vedno mislila, da pride zdravnik zraven samo, ce gre kaj narobe. In niti ne vem kaj bi on tam zraven delal. Zaupam osebju v porodnisnici in upam na najboljse ... user posted image

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2009 13:27:49   
Momtobe
Meni Štrumblova ful ne ustreza, samo nisem hotela menjavati ravno med nosečnostjo. Zelo, zelo malo govori. Naredila mi je dva ultrazvoka (vključno z morfologijo), tretjega v 32 tednu mi je zaračunala 50 eur. Prej me je vprašala, če ga želim - da je samoplačniški. Konec je bilo po 5 minutah - v tem času je pogledala pomembne stvari in povedala, da je vse ok.

Na nuhalni in 3d ultrazvoku sem bila jaz drugje in sem bila zelo zadovoljna, ker so si vzeli čas.

Drugače pa sem tudi jaz bila enkrat v ambulanti zraven laboratorija na Viču (ko se včasih oba ginekologa pokrivata), tista je bila malo večja, ampak tudi v spodnji lahko partner zraven stoji.

Meni je sama zdravnica - preden je začela rekla, če želi partner priti notr, pa sem rekla, da če lahko - seveda. In ga je šla sestra iskat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2009 22:06:09   
Anonimen
Momtobe, to je blo pa ful cudno in grdo od zdravnice. Vcasih taksne slisim, da sem kar srecna za Kluna. Ceprav je bil njegov oci meni se boljsi. Res stara sola user posted image

Kam si pa sla na 3d? Jaz sem sla na nuhalno k dr. Strah ampak je ful drag 3d, 110 eur pa ne vem ce se splaca. Se bova se odlocila.

(odgovor članu Momtobe)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2009 22:28:11   
živa
Jaz sem ga imela, meni je bil v redu, menjala sem ga, ker mi je Vič malo od rok, kadar delam doma oz. sem na porodniški (tj. zadnji mesec, ko imaš vsak teden pregled). Meni je morfolofijo vedno delal na drugem UZ, ne tistem v ordinaciji, nazadnje v pritličju ambulante, in je dovolj prostora za partnerja user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.12.2009 8:57:49   
Onasiss
Ultrazvokčna ordinacija je v 1. nadstropju. Ko prideš po stopnicah ne greš  naravnost v g čakalnico, ampka levo mimo dvigala...tam je ta novi del.

So what....

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 11:32:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Momtobe)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
8.12.2009 12:11:14   
Momtobe
No, saj vem, da mi pripadata dva ultrazvoka, ampak nisem neka tečna baba, ki bi rada nekaj več. Pri meni nosečnost ni potekala brez problemov. Imela sem velike probleme pred zanositvijo (z maternico, jajčniki, ...), zanosila sem "slučajno". Prvih nekaj mesecev sem krvavela, bila na bolniški zaradi tega in nekaj drugih težav kar nekaj mesecev ...

Po moji logiki in pričakovanjih bi po dveh mesecih vmesnega krvavenja in v času ko se otrok še ni gibal, da bi lahko zaznala njegove gibe lahko na pregledu naredila ultrazvok in mi povedala, da je moje dete še živo in da je vse ok!

Govori skoraj nič, razloži mi skoraj nič, sploh pa ne sama od sebe. A bi tebe zadovoljil tak odgovor:
Razložila sem ji, da imam že nekaj tednov fejst mokre hlačke (ne, kot je običajno pri izcedkih)in da je tekočina brez barve in da ne čutim, da bi mi urin uhajal ... Pa sem vprašala še, če je to zato, ker mi otrok na mehur pritiska in da pač ne čutim uhajanja in je odgovorila: "Ne, to ponavadi ni zaradi tega."

TO JE BILO TO?! Ni povedala, zaradi česa bi to lahko bilo, ni pogledala, če imam dovolj plodovnice, nič.
Jaz sem namreč prvič noseča, pojma nimam kaj je ok in kaj ni - a misliš, da se med pregledi pogovarja z mano in mi kaj razloži? Ko stopim v sobo me vpraša, kako se počutim in jaz rečem, da ok - jo mogoče vprašam oz. povem kar me zanima (da mi zatekajo noge, da mam na momente ful krče, da otroka kaki dan ne čutim sploh, ....) in ona si to zapiše v kartoteko in TO JE TO. A mi lahko poveš, če je to normalno, kaj lahko nardim, da bi blo bolš, če me more bit strah, da naj neham jamrat - karkoli?!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
8.12.2009 12:20:41   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia

KatMat, kaj si snemala? Morfologijo? Kako pa ti je to uspelo? Drugace pa je on meni ful fajn. Vse se da zmeniti pa ful me pomiri, ko pridem s svojim fintami tja o tem kako se popkovnica odtrga od posteljice itd. In to sem ga v 9 tednu sprasevala. Me je vprasal, ce me o dojenju nic ne zanima user posted image

prinesla sem kamero in ga uprasala ce je kaj sramežljivuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

štrumblova je dr za en k****....manj ko te vidi rajsi te ima

res je obupna....no meni je naredila vec uz ker sem skoz tarnala...pac me je skrbelo...ker ce imas tezave so te dolzne pogledat....magar reci da mas obcutek kot ta se ti trga tkivo spodaj in te mora pogledat....to bo pogledala ce se odpiras...ampak z uz...ce rabis kaksen nasvet UPRASI BABICO (oz sestro-tisto tamocnejso...) ona je babca ze 20 let....in super babnca...res...zal mi je da nisem tega ze prej pogruntala....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2009 13:05:54   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

ce rabis kaksen nasvet UPRASI BABICO (oz sestro-tisto tamocnejso...) ona je babca ze 20 let....in super babnca...res...zal mi je da nisem tega ze prej pogruntala....

A sestra Marjana....user posted image   Halo...zmedena je k ****s... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sem čakala na CTG, pa sem bila naslednja v vrsti, pa me je vmes na WC prijelo in sem šla, valda ne bom s polnim mehurjem še 20 min ležala... in medtem ko me ni bilo kakih 5 min...še manj, je dala drugo na CTG..... ja halo.... in potem spet čakanje naslednjih 30 min... Nima načina, pa še neumesne komentarje ima... Je ena poporodna prišla na pregled in jo je vprašala po imenu....bom raj tih kake je ven trosila....še men je bilo nerodno kaj šele tisti mami.user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.12.2009 13:07:28   
Onasiss
Aja... še komentar na Štrumlovo...

Sem že doživela, da je pacientko iz ordinacije ven poslala, ker je imela privat telefon..... Toliko o načinu....user posted image user posted image user posted image user posted image

So what....

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.12.2009 14:08:53   
Momtobe
Hmm, meni je tudi sestra všeč :). Mi je par stvari povedala ja, tudi ko sem v osmem mesecu malo zakrvavela, pa sem klicala, če se lahko oglasim, da pogledajo, če je kaj narobe. Pa me je že ona pomirila, da če otroka čutim normalno in če se je krvavitev ustavila... da ni panike, da gre verjetno za kakšno počeno žilico. Da pa naj takoj pridem, če se ponovi.

Edino, kar sem sama od sebe prosila ginekologinjo je, če mi lahko pogleda MV (v osmem mesecu), ker imam pregrado in sem pač slišala, da lahko pride tudi do prezgodnjega poroda itd. ... pa je rekla, da če je bilo pri morfologiji ok mi ne rabi nič gledat - da bi se že tam vidlo.

Aja Aglaia :), jaz sem bila tudi na nuhalni pri dr. Strahovi, na 3D pa sem šla v ljubljani v center Septum, kjer je bila cena 85 eur ... pa je bilo zelo fajn. Se je 1 uro ukvarjala z mojo bebico, ker se je skrivala in večino časa spala.

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 15:10:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Momtobe)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
8.12.2009 22:52:15   
Anonimen
O groza! Tale Strumblova je res cist v pi****!! user posted image

Momtobe, ti si se vedno noseca? Jaz sem mislila, da si ze rodila. No, upam, da bos takoj po porodu zamenjala ginekologa. Vprasaj mogoce, ce ima Klun se kaj placa. Kar se tega tice je res fajn. Se mi zdi, da bi te poslusal in razumel. Sicer ni ful zgovoren, ko ga kaj vprasas ampak se da zvedeti stvari.
Mi je pa bedno pri njemu, da jih je ful tezko po telefonu dobiti. Hvalabogu, da mi nic ne manjka, da bi se morala nujno narociti. Kako bo pa zadnji teden pa bomo se videli.

Ziva, sori, ker sem pozabila, da si ti hodila k Klunu. Se mi zdi, da si mi to ze povedala enkrat.

Aja, saj ta Strumblova pa ni porodnicarka, a ne? Mislim ni variante, da jo dobim v porodnisnici. Pobegnem pa grem v Postojno rodit user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?